ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώληση Ντοναρούμα: Η καταστροφή της Μίλαν

Πώληση Ντοναρούμα: Η καταστροφή της Μίλαν
© GETTY IMAGES

Οι φήμες θέλουν τη Μίλαν να σκέφτεται σοβαρά την πώληση του Τζανλουίτζι Ντοναρούμα για να αποκτήσει οικονομική ισορροπία, ίσως όμως μια τέτοια κίνηση να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και να αποδειχθεί "ταφόπλακα"

Αυτό το καλοκαίρι η διοίκηση της Μίλαν πρέπει να αποδείξει πως πραγματικά θέλει να κάνει ξανά την ομάδα μία από τις σπουδαιότερες στην Ευρώπη και θα το κάνει κρατώντας τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα στο ρόστερ.

Τον Μάιο ο τελικός του Champions League διεξάγεται στο "Σαν Σίρο" και οι "ροσονέρι" όχι απλά δεν παίζουν φέτος στην διοργάνωση, αλλά δεν πρόκειται να παίζουν ούτε του χρόνου (εκτός απροόπτου). Αυτό πονά τον πραγματικό οπαδό της Μίλαν, της ομάδας που έχει κατακτήσει 7 φορές το τρόπαιο, της πιο πετυχημένης ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην σύγχρονη εποχή.

Ακόμη και αν κάποιοι διαφωνούν, έτσι βλέπουν πολλοί τους "ροσονέρι", ως την πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες, βγάζοντας αν θέλετε εκτός τα 5 σερί τρόπαια Ρεάλ της δεκαετίας του '50 επί Φράνκο, την θεωρούν κορυφαία στην ήπειρό μας.

Αυτό που έκανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι τρομερό, όμως τώρα πρέπει να "χτιστεί" η νέα Μίλαν. Οι πολλοί οπαδοί ή φίλαθλοι της ομάδας εκτιμούν πως αυτό θα πρέπει να γίνει με βάση τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

Είναι ένα... δώρο από τον Θεό. Στα 16 του ήρθε από τις ακαδημίες να κερδίσει θέση βασικού, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και να θεωρηθεί ο νέος Μπουφόν, ενώ έδωσε νόημα στην σεζόν.

Πώληση Ντοναρούμα: Η καταστροφή της Μίλαν

Έχει κλείσει τα 17 και έγινε πριν λίγες μέρες ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει στην ομάδα κάτω των 21 ετών της Ιταλίας (U21) και η αξία του είναι τουλάχιστον στα 40.000.000 ευρώ. Εντυπωσιακό για ανήλικο.

Στην διοίκηση του συλλόγου σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον πουλήσουν, έτσι ώστε να πάρει οικονομική ανάσα η Μίλαν. Είναι αυτή όμως μία λογική λύση;

Ο Ντοναρούμα είναι πολύ καλός και μπορεί να γίνει σύντομα ένας σπουδαίος τερματοφύλακας, ιδανική περίπτωση για να χτίσεις πάνω του τη νέα Μίλαν. Τι καλύτερο από το να έχεις στο τέρμα ένα αυθεντικό ταλέντο από τις δικές σου ακαδημίες, έναν πραγματικό οπαδό, έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, όπως είχες τόσα χρόνια τον Πάολο Μαλντίνι.

Το επίπεδο που θα φτάσει ο Ντοναρούμα δεν το ξέρει κανείς, αλλά το να πουλήσει για 40.000.000 ευρώ η Μίλαν στην Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Λίβερπουλ ή την Τσέλσι τι αλλάξει στους "ροσονέρι"; Θα ψάχνουν τερματοφύλακα, καθώς άλλον (σοβαρό) στο ρόστερ δεν έχουν.

Ο Ντιέγκο Λόπεθ είναι καμένο χαρτί, ο Αμπιάτι είναι 39 ετών και ο Ραφαέλ είναι ένας 23άχρονος Βραζιλιάνος που πήγε στη Νάπολι δανεικός για αλλαγή του Πέπε Ρέινα και δεν έχει παίξει καθόλου. Το να πάει να πάρει σοβαρό τερματοφύλακα, όπως ο Ματία Περίν από τη Τζένοα, μπορεί να σημαίνει πως θα πρέπει να δώσει μέχρι και το 50% των χρημάτων που θα πάρει από την πώληση του Ντοναρούμα.

Πώληση Ντοναρούμα: Η καταστροφή της Μίλαν

Πέρσι ο σύλλογος του Μιλάνο είχε ζημιά περίπου 90.000.000 ευρώ και έδωσε 86.000.000 ευρώ για μεταγραφές, κυρίως για την απόκτηση των Κάρλος Μπάκα, Αντρέα Μπερτολάτσι και Λεάντρο Ρομανιόλι.

Οι δύο τελευταίοι, μαζί με τον Ντοναρούμα, πρέπει να είναι η βάση, η ιταλική βάση, για τη νέα Μίλαν. Ακόμη και αν κριθεί πως οι Μπερτολάτσι και Ρομανιόλι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες και δεν συνεχίσουν ή δεν στηριχθούν, ο οπαδός της Μίλαν θα στηρίξει, όμως δεν πρόκειται να το κάνει αν η διοίκηση "θυσιάσει" τον Ντοναρούμα.

Το "δέσιμο" με τον 17άχρονο είναι σημαντικό και αυτό που θέλει ο οπαδός είναι η διοίκηση να όχι απλά να τον κρατήσει να τον διατηρήσει στο Μιλάνο χαρούμενο, με εγγυήσεις πως θα μείνει... εδώ για ένα λαμπρό μέλλον.

Πέρσι στο "Σαν Σίρο" περίμεναν επιστροφή του Ζλάταν και φέτος το ίδιο περιμένουν, να αποκτήσει η ομάδα ξανά μία ταυτότητα, να την φοβάται ο αντίπαλος. Αν ο οπαδός της Μίλαν δει λογικές κινήσεις, έστω και αν δεν γυρίσει ο Ιμπραχίμοβιτς, θα κάνει όνειρα και θα είναι δίπλα στην ομάδα.

Αν όμως πουληθεί ο Ντοναρούμα, τότε θα ξεσπάσει... πόλεμος. Φέτος οι αντιδράσεις ήταν έντονες και αν ο μικρός πάρει μεταγραφή, τότε ίσως δούμε μέχρι και επεισόδια.

Πώληση Ντοναρούμα: Η καταστροφή της Μίλαν

Άλλωστε, από πέρσι υπάρχει και η περίπτωση του Μπι Ταετσαουμπόλ, του επιχειρηματία από την Ταϊλάνδη, με τον οποίο δεν μπορεί να τα βρει με τίποτα ο Μπερλουσκόνι για να του δώσει έστω το 48% των μετοχών. Η περίπτωση γέμισε όνειρα τους φιλάθλους και ο άλλοτε πρωθυπουργός φαίνεται πως διαρκώς βάζει εμπόδια.

Το 2012 πούλησε την Παρί Σεν-Ζερμέν τον καλύτερο επιθετικό του πλανήτη και τον καλύτερο αμυντικό του πλανήτη, τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δηλαδή και Τιάγκο Σίλβα. Πέρσι που επιχείρησε αντεπίθεση, έφαγε... σφαλιάρες, όπως την απόρριψη του Τζάκσον Μαρτίνες για να πάει στην Ατλέτικο (και ας απέτυχε εκεί) και αυτό το καλοκαίρι είναι κρίσιμο, οι χειρισμοί του θα κρίνουν πολλά και η πώληση του Ντοναρούμα, σε κάθε περίπτωση, καλό δεν θα κάνει, εκτός και αν φέρει ποσό υπέρογκο και παικταράδες ως αντάλλαγμα.

Πώληση Ντοναρούμα: Η καταστροφή της Μίλαν
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ