ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Πτυχιούχοι" από την UEFA οι Νταμπίζας, Αμπιντάλ, Ισά

"Πτυχιούχοι" από την UEFA οι Νταμπίζας, Αμπιντάλ, Ισά

Έπειτα από σπουδές και σεμινάρια 16 μηνών, ο Νίκος Νταμπίζας πήρε και το πτυχίο του στο sports management από την UEFA. Τι είναι το Executive Master που παρακολούθησε, ποιοι άλλοι ήταν στην "τάξη" του. Οι τρεις Έλληνες που ακολουθούν.

Μπορεί ως τεχνικός διευθυντής να έχει διαγράψει ήδη την δική του πορεία, εντούτοις δεν εφησυχάζει, ούτε πρόκειται να μείνει σε αυτό. Επιζητά την γνώση, την εξειδίκευση, το κάτι παραπάνω, την πιστοποίηση από την ίδια την UEFA.

Ο λόγος για τον παλαίμαχο άσο, Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος παρακολούθησε για 16 μήνες μαθήματα και πλέον είναι έτοιμος για το παρακάτω βήμα. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Νιόν της Ελβετίας και παρέλαβε το πτυχίο του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕXECUTIVE MASTER ΤΗΣ UEFA

Ο Νταμπίζας παρακολούθησε το ΜΙP, το οποίο δεν είναι άλλο από το Executive Master της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, το οποίο απευθύνεται σε παλαίμαχους διεθνείς άσους που ενδιαφέρονται για την ενασχόληση με το sports management, την διοίκηση συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Η κατάρτισή τους είναι επιστημονική και τους δίνεται η δυνατότητα να μείνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου και να το βοηθήσουν στην εξέλιξή του από ένα άλλο μετερίζι. Εκτός αγωνιστικού χώρου πλέον, θα συμβάλουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους το σπορ. Αυτό θα γίνει, αφού εξοπλιστούν με τα κατάλληλα "εφόδια", τα οποία έρχονται μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.

Η ηγεσία, η πειθαρχία και η δέσμευση για υψηλού επιπέδου απόδοση είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όσων κατακτούν τρόπαια και το πρόγραμμα εξασφαλίζει ότι αφότου κάποιος σταματήσει την καριέρα του, οι δεξιότητες αυτές δεν θα πάνε χαμένες, αλλά θα χρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο για το καλό του ποδοσφαίρου.

MAZI ME ΙΣΑ, ΑΜΠΙΝΤΑΛ, ΡΑΪ, ΖΟΥΝΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Η UEFA φροντίζει να βοηθήσει το άθλημα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργεί ευκαιρίες για όσους εργάζονται σε ποδοσφαιρικούς οργανισμούς ή έχουν υπηρετήσει το σπορ ως αθλητές, προπονητές, διαιτητές. Μόνο επενδύοντας σε άτομα που εργάζονται στο ποδόσφαιρο, το άθλημα θα διατηρηθεί σε ρότα ανάπτυξης και αυτή είναι η λογική αυτού του προγράμματος.

Πέρα από τον Νταμπίζα, ανάμεσα στους αποφοίτους ήταν ο Πιέρ Ισά, ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο Ραΐ, ο Νούνο Γκόμπες, ο Σεμπάστιαν Κέλ, ο Γκέρεμι, ο Μάρις Βερπακόφσκις και αρκετοί ακόμη.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Πλην του Νίκου Νταμπίζα, οι επόμενοι Έλληνες που αναμένεται να παρακολουθήσουν το ΜΙP και να πάρουν πτυχίο, είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης και Ζήσης Βρύζας, όλοι τους διεθνείς και με σημαντική καριέρα. Ο πρώτος πριν λίγους μήνες σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ο δεύτερος ασχολείται με την προπονητική, ενώ ο Βρύζας είναι αυτή την περίοδο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ