ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Πρώτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Δείτε ποιες είναι οι τρεις που πρόλαβε οριακά, και ποιες θα ακολουθήσουν

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος και μαθηματικά το Σάββατο (15 Μαρτίου) και έγινε έτσι η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που εξασφάλισε τον τίτλο.

Μιλάμε φυσικά για πρωταθλήματα που ημερολογιακά ακολουθούν αυτό της χώρας ματς, ξεκινούν δηλαδή τέλη καλοκαιριού και ολοκληρώνονται τέλη Άνοιξης, καθώς υπάρχουν χώρες όπως η Σουηδία και η Νορβηγία που τώρα ξεκινά η αγωνιστική σεζόν.

Τρεις ομάδες είναι αυτές που κατάφεραν να νικήσουν στο... νήμα οι "ερυθρόλευκοι", την Μπάγερν Μονάχου από την Γερμανία, την Ζάλτσμπουργκ από την Αυστρία και την Σέλτικ από την Σκωτία.

Η Μπάγερν το Σάββατο ξέφυγε στην κορυφή με +23 από την Ντόρτμουντ που ακολουθεί. Απομένουν ακόμη 9 αγωνιστικές, έτσι την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό οι Βαυαροί κατακτήσουν το τρόπαιο.

Το ίδιο ισχύει και για την Ζάλτσμπουργκ, η οποία μετά από τα αποτελέσματα του Σαββάτου, σε περίπτωση νίκης την Κυριακή επί της Βόλφσμπεργκερ θα πάει στο +27 με εννέα αγωνιστικές να απομένουν. Μετρά η διαφορά τερμάτων σε ισοβαθμία, έτσι τυπικά οι 27 βαθμοί καλύπτονται σε 9 αγωνιστικές και τα τέρματα, άρα θα πρέπει να περιμένει μία εβδομάδα για την στέψη.

Η Σέλτικ την Σκωτία έχει +24 από την Αμπερντίν, με 8 αγωνιστικές να απομένουν, αλλά την Αμπερντίν να έχει ματς λιγότερο, δηλαδή εννέα ματς ακόμη. Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά λοιπόν αναμένεται να κάνει φιέστα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τουλάχιστον στα μεγάλα πρωταθλήματα, πολύ δύσκολα θα χάσουν τον τίτλο η Γιουβέντους στην Ιταλία και η Παρί Σεν-Ζερμέν στην Γαλλία.

Η "Γιούβε" έχει +12 από την Ρόμα, αλλά απομένουν ακόμη 11 αγωνιστικές και οι Ρωμαίοι έχουν να δώσουν 12 ματς, ενώ η Παρί έχει +8 από την Μονακό, έχοντας αμφότεροι 10 αναμετρήσεις μπροστά τους.

Πάρτε εδώ μια γεύση για την κατάσταση στο υπόλοιπο της Ευρώπης, ενώ στο Sport24.gr θα βρείτε βαθμολογίες και αποτελέσματα από τα πρωταθλήματα σε όλον τον πλανήτη.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ