ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο φιλικό στην Κούβα μετά από 69 χρόνια για ΗΠΑ!

Πρώτο φιλικό στην Κούβα μετά από 69 χρόνια για ΗΠΑ!

Ιστορικής σημασίας είναι η αναμέτρηση των εθνικών ΗΠΑ και Κούβας, στις 7 Οκτώβρη στην Αβάνα, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη θα αγωνιστεί σε έδαφος της δεύτερης για φιλικό μετά από 69 έτη.

Το πρώτο και μοναδικό φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και Κούβας διεξήχθη το 1947. Μετά από 69 χρόνια και συγκεκριμένα στις 7 Οκτώβρη του τρέχοντος έτους οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε κουβανέζικο έδαφος για φιλική αναμέτρηση.

Αυτή θα διεξαχθεί στο στάδιο "Πέδρο Μαρρέρο" της Αβάνα, ένα γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θεατών και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά τόσο από ΜΜΕ των ΗΠΑ (ESPN) όσο κι από αυτά της Κούβας (Univisión).

"Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία που έχουμε, ως ομάδα, να πάμε στην Κούβα. Πάντα θέλουμε η ομάδα μας να ψάχνει διαφορετικές εμπειρίες και αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία", υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ αγωνίστηκαν σε κουβανέζικο έδαφος ήταν το 2008 για τα προκριματικά της CONCACAF για το Μουντιάλ του 2010. Υποχρεωτικά, δηλαδή. Γι' αυτό και η φιλική αυτή αναμέτρηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τους δύο λαούς εξαιτίας των χείριστων διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών με το εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας (1960).

Ωστόσο, φαίνεται αυτές να έχουν εξομαλυνθεί τελευταία με αμοιβαία προσέγγιση, κάτι το οποίο εκφράζεται σε αθλητικό επίπεδο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ