ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωταθλητής σε τριπλή ισοβαθμία στο Μαυροβούνιο!

Πρωταθλητής σε τριπλή ισοβαθμία στο Μαυροβούνιο!

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του πρωταθλήματος στο Μαυροβούνιο, με τρεις ομάδες να ισοβαθμούν στην κορυφή, αλλά την Μπούντουτσνοστ να πανηγυρίζει λόγω καλύτερης επίθεσης από τη δεύτερη Μλάντοστ. Ο ρόλος του Έλληνα Γιώργου Γεμιστού.

Ίσως το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών σε ολόκληρη την Ευρώπη ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Μαυροβούνιο, με την Μπούντουτσνοστ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου, σε τριπλή ισοβαθμία με τις Μλάντοστ και Ζέτα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το προηγούμενο Σάββατο (20/05), η Μπούντουτσνοστ υποδέχθηκε στο ντέρμπι κορυφής τη "μισητή" Μλάντοστ. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 1-0, όταν η αναμέτρηση διεκόπη, λόγω επεισοδίων από οπαδούς των γηπεδούχων. Έτσι, η Μπούντουτσνοστ έχασε τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3 και η βαθμολογία -μία αγωνιστική πριν το τέλος- πήρε "φωτιά".

Οι Μπούντουτσνοστ, Ζέτα και Μλάντοστ είχαν από 54 βαθμούς, με +21, +20 και +19 διαφορά τερμάτων αντίστοιχα, ενώ δύο βαθμούς πιο πίσω βρισκόταν η Σουτιέσκα, που επίσης είχε ελπίδες -έστω και ελάχιστες- για τον τίτλο.

Στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής, και οι τέσσερις ομάδες πήραν τους τρεις βαθμούς, με αποτέλεσμα να μείνει η τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και όλα να κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Η Μπούντουτσνοστ νίκησε 4-1, η Μλάντοστ 7-2 (σκόρερ του 2ου γκολ των φιλοξενούμενων ο Έλληνας Γιώργος Γεμιστός) και η Ζέτα 1-0, γεγονός που έφερε τις δύο πρώτες στο +24, στη διαφορά τερμάτων! Το επόμενο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι η καλύτερη επίθεση, όπου η Μπούντουτσνοστ υπερτερούσε ξεκάθαρα (52 γκολ έναντι 46) και στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Μέσα σ' όλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, η Ζέτα τιμωρήθηκε με -6 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως ουσιαστικά ήταν η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς μέσα στο γήπεδο, αλλά τελικά έμεινε στην 3η θέση.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Μπούντουτσνοστ - Γέντιντσβο 4-1

Μλάντοστ - Λόβτσεν 7-2

Ζέτα - Μπόκελ 1-0

Σουτιέσκα - Ρούνταρ 2-0

Η τελική κατάταξη των τεσσάρων πρώτων:

1. Μπούντουτσνοστ 57 (52-28)

2. Μλάντοστ 57 (46-22)

3. Ζέτα 57 (38-17)

4. Σουτιέσκα 55 (43-25)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ