ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώην διεθνής Αιγύπτιος χρηματοδότης των "Αδελφών Μουσουλμάνων"

Πρώην διεθνής Αιγύπτιος χρηματοδότης των "Αδελφών Μουσουλμάνων"

Ο πρώην διεθνής Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής, Μοχάμεντ Αμπουτρίκα, κατηγορείται από δικαστήριο του Καΐρου ότι χρηματοδοτεί την ανακηρυγμένη σε ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση, "Αδελφοί Μουσουλμάνοι".

Φόρεσε 105 φορές τη φανέλα της εθνικής Αιγύπτου, κατέκτησε δύο Κύπελλα Εθνών Αφρικής, πέντε Champions League της ηπείρου, επτά πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και έξι Super Cups με τη φανέλα της Αλ Αχλί.

Ο Μοχάμεντ Αμπουτρίκα αποσύρθηκε από τη δράση το 2013, αλλά σήμερα σε ηλικία 38 ετών κατηγορείται από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη ως βασικός χρηματοδότης της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, "Αδελφοί Μουσουλμάνοι".

Από την Γκαμπόν όπου βρίσκεται, ως σχολιαστής της αιγυπτιακής τηλεόρασης για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Αμπουτρίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απέδωσε το δικαστήριο του Καΐρου. Ο δικηγόρος του, Μοχάμεντ Οσμάν, υποστήριξε ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης με την επιστροφή του στην Αίγυπτο.

Μαζί με τον Μοχάμεντ Αμπουτρίκα, άλλα 1.400 άτομα συνδέονται ως ύποπτοι συνδιαλλαγών με την οργάνωση, "Αδελφοί Μουσουλμάνοι".

Το αιγυπτιακό κράτος έχει ανακηρύξει την οργάνωση σε τρομοκρατική κι έχει οδηγήσει στη φυλακή πολλά μέλη της. Ο αντιτρομοκρατικός νόμος του 2015, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες αντιδράσεις από μέλη οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, προβλέπει αυστηρές ποινές για τα μέλη που αποδεικνύεται ότι έχουν σύνδεση με τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους", απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατάσχεση του διαβατηρίου τους.

Ο Μοχάμεντ Αμπουτρίκα είχε προκαλέσει και τον Αύγουστο του 2014, όταν αρνήθηκε την πρόσκληση του Πάπα σε φιλανθρωπικό παιχνίδι λόγω της συμμετοχής και του Γιόσι Μπεναγιούν, Ισραηλινού μέσου.

Σε ανοιχτή επιστολή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Αρνούμαι, αυτή την πρόσκληση, λόγω της συμμετοχής της σιωνιστικής οντότητας. Πρέπει να δώσουμε, ένα παράδειγμα στη νέα γενιά"

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ