ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόταση για 40 ομάδες στο Μουντιάλ του 2026 από Ινφαντίνο

Πρόταση για 40 ομάδες στο Μουντιάλ του 2026 από Ινφαντίνο

Ιδέα για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου με 40 ομάδες στην τελική φάση έριξε για πρώτη φορά στο τραπέζι ο Τζόρτζιο Ινφαντίνο. "Αυτό μπορεί να γίνει από το 2026", τονισε.

Το Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας θα είναι ξεχωριστό καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα συμμετέχουν 24 ομάδες στην τελική φάση (από το 1996 και μετά έπαιρναν μέρος 16), όμως δεν αποκλείεται σε μερικα χρόνια από τώρα να δούμε αντίστοιχη καινοτομία και στο Μουντιάλ.

Οι τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου φιλοξενούν 32 ομάδες από το 1998 και έπειτα, με τον Τζάνι Ινφαντίνο να τάσσεται πάντως ανοιχτά υπέρ ενός νέου ποδοσφαιρικού μοντέλου, βάσει του οποίου θα συμμετέχουν κάθε φορά 40 ομάδες.

"Θα πρέπει να ανοίξουμε την τελική φάση σε περισσότερες ομάδες... Αυτή η ιδέα θα μπορεί να υλοποιηθεί από το 2026. Θα μιλήσουμε για αυτόν με όλους: τους παίκτες και το συμβούλιο της FIFA.

Πρόταση για 40 ομάδες στο Μουντιάλ του 2026 από Ινφαντίνο

Έτσι, όχι μόνο δίνεις σε πολλές ομάδες τη δυνατότητα να πάρουν μέρος αλλά και σε πολλές να ονειρεύονται μία θέση στα τελικά", δήλωσε από την Παραγουάη όπου βρίσκεται σε περιοδεία ο νέος πρόεδρος της FIFA, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει την φόρμουλα που ισχύει από το 2006 και θέλει την κάτοχο του τροπαίου να διεκδικεί τη συμμετοχή της στο επόμενο Μουντιάλ μέσω προκριματικών.

Όσον αφορά στον αριθμό των ομάδων από την Λατινική Αμερική που θα συμμετέχουν σε Μουντιάλ με 40 εκπροσώπους (αυτή τη στιγμή παίρνουν το εισιτήριο 4 από την Λατινική Αμερική και μία ακόμα δίνει αγώνα μπαράζ με την πρωταθλήτρια ομάδα της Ωκεανίας), ο Ιταλός παράγοντας δήλωσε:

Πρόταση για 40 ομάδες στο Μουντιάλ του 2026 από Ινφαντίνο

"Η πρότασή μου για τη Νότια Αμερική είναι πέντε σταθερές θέσεις και ίσως μία ακόμα να διεκδικηθεί εντός γηπέδου". Δεν έκανε πάντως κάποια επιπρόσθετη δήλωση για το πως θα διανεμηθούν γεωγραφικά οι 8 νέες θέσεις που θα προκύψουν σε περίπτωση που διεξαχθεί Μουντιάλ με 40 ομάδες.

Σημειώνεται πως η τελική φάση στο Μουντιάλ 2018 θα διεξαχθεί στη Ρωσία (14 Ιουνίου - 15 Ιουλίου) και αυτή του 2022 στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου), ενώ για το Μουντιάλ του 2030 ο Ινφαντίνο τάχθηκε υπέρ της συνδιοργάνωσής του από Ουρουγουάη και Αργεντινή , τις χώρες που αποτέλεσαν το ζευγάρι στον πρώτο τελικό του 1930.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ