ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προπονητής απολύθηκε λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Προπονητής απολύθηκε λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Η πρωτοπόρος του σλοβενικού πρωταθλήματος, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, απομάκρυνε τον Μάρκο Νίκολιτς από τη θέση του τεχνικού μετά ρατσιστική φραστική επίθεση προς ποδοσφαιριστή της ομάδας του.

Ο 36χρονος Σέρβος τεχνικός, Μάρκο Νίκολιτς, απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της σλοβένικης ομάδας, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, μετά από ρατσιστική φραστική επίθεση με θύμα παίκτη, της ίδια του της ομάδας.

Συγκεκριμένα, στις 10 Απριλίου και την ισόπαλη αναμέτρηση (1-1) με τη Ζαβρτς, ο 20χρονος Νιγηριανός επιθετικός, Μπλέσινγκ Ελέκε, ήταν αυτός που με γκολ του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε το βαθμό στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Όταν ο Ελέκε πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, η κάμερα "αιχμαλώτισε" τον Μάρκο Νίκολιτς να λέει χαρακτηριστικά: ''Δείτε αυτό τον μαύρο ηλίθιο".

Ο Μάρκο Νίκολιτς προσπάθησε να δικαιολογηθεί μετά το θόρυβο που ξέσπασε, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: "Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν".

Ο πρόεδρος της ομάδας από τη Λιουμπλιάνα, Μίλαν Μάνταριτς, στήριξε τον προπονητή αρχικά, αλλά φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη: "Συμφωνήσαμε με τον Μάρκο Νίκολιτς στη λύση της συνεργασίας μας. Είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά έκανε λάθος και πρέπει να πληρώσει γι' αυτό", υποστήριξε σχετικά ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του τεχνικού της ομάδας.

Σημειώνεται ότι η Ολίμπια Λιουμπλιάνα είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σλοβενίας, έχοντας 62 βαθμούς μετά από 30 αγωνιστικές, δύο περισσότερους από τη δεύτερη Μάριμπορ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ