ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόσα εκατομμύρια ξόδεψαν οι "Big 5" τον Ιανουάριο

Πόσα εκατομμύρια ξόδεψαν οι "Big 5" τον Ιανουάριο

Το ποσό των 316.000.000 ευρώ ξόδεψαν οι ομάδες των πέντε μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, με την Αγγλία να κατέχει τη μερίδα του λέοντος. Μειωμένα τα χρήματα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Διαβάστε αναλυτικά.

Μπορεί για ακόμα μια μετεγγραφική περίοδο να σπαταλήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις ομάδες, προκειμένου να ενισχύσουν τα ρόστερ τους για το υπόλοιπο της σεζόν, εντούτοις υπήρξε μια αυτοσυγκράτηση σε σχέση με πέρυσι. Τουλάχιστον, όσον αφορά τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, που κάνουν και το μεγαλύτερο θόρυβο.

Το ποσό των 316.000.000 ευρώ ξόδεψαν οι ομάδες της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και την Ιταλίας αυτό τον Γενάρη και είναι 26% λιγότερα χρήματα, συγκρίνοντας με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Η Premier League κατέχει για μια ακόμη φορά την πρωτοκαθεδρία και μάλιστα υπήρξε αύξηση 9% στα ποσά που δόθηκαν από τις ομάδες, ενώ αύξηση 21% είχαμε και στο Σαμπιονά. Σε Πριμέρα Ντιβισιόν, Μπουντεσλίγκα και Καμπιονάτο υπήρξε μεγάλη μείωση, 27%, 56% και 69% αντίστοιχα. Παγκοσμίως, η μείωση ήταν στο 12% και δόθηκαν συνολικά 539.000.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ισπανία έγιναν 114 μετεγγραφές έναντι 118 στην Αγγλία, όμως το συνολικό ποσό που δόθηκε, ήταν 55.300.000 ευρώ. Εν ολίγοις, οι ομάδες κινήθηκαν φτηνά και έκαναν προσεκτικές κινήσεις, με τους μεγάλους να μην ενισχύονται αυτό τον Γενάρη, περιμένοντας προφανώς να κάνουν τα "χτυπήματά" τους το καλοκαίρι που έρχεται.

Πόσα εκατομμύρια ξόδεψαν οι "Big 5" τον Ιανουάριο

Τα ποσά που αναγράφονται, είναι σε αμερικάνικα δολάρια και όχι σε ευρώ

Οι πέντε κορυφαίες λίγκες στον πλανήτη, ξόδεψαν το 59% των χρημάτων που δόθηκαν παγκοσμίως από 1η Ιανουαρίου μέχρι 1η Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας που έχει μπει δυνατά στη μάχη, με την υποσημείωση ότι εκεί οι μετεγγραφές κρατάνε μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, άρα υπάρχει περιθώριο και για άλλες κινήσεις στην συνέχεια. Παίκτες όπως οι Ραμίρες και Τζάκσον Μαρτίνες συνεχίζουν στην Ασία.

Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο παγκόσμιος χάρτης, διότι η Κίνα έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια. Αυτό επιφέρει ανακατατάξεις στην ιεραρχία, αφού η χώρα έχει τα χρήματα για να δελεάσει παίκτες, που παλαιότερα δεν θα σκέφτονταν καν το ενδεχόμενο να παίξουν εκεί.

Οι πέντε ακριβότερες μετεγγραφές που έγιναν τον Γενάρη στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, είναι οι εξής:

Αγγλία: Τζιανέλι Ιμπουλά (Στόουκ) - 23,5 εκ. ευρώ

Ιταλία: Ζέρσον (Ρόμα) - 15,5 εκ. ευρώ

Γαλλία: Ζέμερσον (Μονακό) - 11 εκ. ευρώ

Ισπανία: Κλαούντιο Μποβού (Θέλτα) 5 εκ. ευρώ

Γερμανία: Μάρκο Φαμπιάν (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) 3,5 εκ. ευρώ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ