ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

POLL: Ψηφίστε τους κορυφαίους για το 2016

POLL: Ψηφίστε τους κορυφαίους για το 2016

Μπείτε στο poll του Sport24.gr και ψηφίστε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, ποδοσφαιρίστρια, προπονητή, προπονήτρια για το 2016, όπως και το γκολ που αξίζει το "FIFA Puskás Award", με βάση τις επιλογές που έκανε η FIFA.

Η FIFA ανακοίνωσε τις επιλογές της για τους καλύτερους του 2016 στο χώρο του ποδοσφαίρου με τους νικητές / νικήτριες να αναδεικνύονται και να παραλαμβάνουν το βραβείο τους στις 9 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Αντουάν Γκριεζμάν θα διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή ("The Best FIFA Men's Player"), ενώ οι υποψήφιες για το "The Best FIFA Women's Player" (αντίστοιχη κατηγορία στις γυναίκες είναι οι Μέλανι Μπέρινγκερ, Κέρλι Λόιντ και Μάρτα.

Όσον αφορά στον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους βρίσκονται δύο πρώην ομοσπονδιακοί τεχνικοί της Εθνικής Ελλάδας. Ο νυν προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, και ο νυν τεχνικός της Λέστερ, Κλάουντιο Ρανιέρι, με τον πρώτο να οδηγεί τη "σελεσάο" στην κατάκτηση του Euro 2016 επί γαλλικού εδάφους και τον δεύτερο τις "αλεπούδες" στην κατάκτηση της Premier League.

Την τριάδα συμπληρώνει ο προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έφθασε με τους "μερένγκες" στην κατάκτηση του Champions League.

Στις γυναίκες, για το αντίστοιχο βραβείο υποψήφιες είναι η ομοσπονδιακή τεχνικός της εθνικής ΗΠΑ, Τζιλ Έλις, η πρώην ομοσπονδιακή τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Σίλβια Νάιντ και η ομοσπονδιακή τεχνικός της εθνικής Σουηδίας, Πία Σουντάτζε.

Η δεύτερη οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας της στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, νικώντας στον τελικό την εθνική Σουηδίας, προπονήτρια της οποίας είναι η Σουντάτζε.

Τέλος, τρία πανέμορφα γκολ διεκδικούν τον τίτλο του "FIFA Puskás Award". Το "ακροβατικό" στην κίνηση του 24χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Κορίνθιανς, Μαρλόνε, στο ματς με την Κομπρεσάλ, το "σόλο" της 17χρονης Βενεζουελάνας, Ντανιούσκα Ροντρίγκες, στην αναμέτρηση με την Κολομβία και η εξωπραγματική εκτέλεση φάουλ του 29χρονου Μαλαισιανού εξτρέμ, Μοχντ Φαΐζ Σούμπρι.

Το Sport24.gr σας δίνει την ευκαιρία μέσα από το ακόλουθο poll να διατυπώσετε τη δική σας άποψη και να ψηφίσετε εσείς αυτούς που θεωρείτε καλύτερους και καλύτερες για το 2016.









TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ