ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Πόλεμος" στην Αίγυπτο για τα παπούτσια του Μέσι!

"Πόλεμος" στην Αίγυπτο για τα παπούτσια του Μέσι!

Η ενέργεια του Λιονέλ Μέσι να δωρίσει τα αθλητικά του παπούτσια για μία δημοπρασία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης έφερε θύελλα αντιδράσεων στην Αίγυπτο! Διαβάστε αναλυτικά.

Και ξαφνικά ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα... Ο 28χρονος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έδωσε συνέντευξη στην Αιγύπτια τηλεπαρουσιάστρια, Mona El-Sharkawy, στο πλαίσιο της εκπομπής της "Yes, I am famous" (προβάλλεται από το κανάλι MBC Masr που το παρακολουθούν κυρίως Αιγύπτιοι) και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, του ζητήθηκε να προσφέρει τα αθλητικά του παπούτσια για να μπουν σε δημοπρασία.

Ο Αργεντινός άσος το έκανε με μεγάλη του χαρά ικανοποιώντας την παράκληση της παρουσιάστριας όμως αυτομάτως μπήκε στο στόχαστρο αρκετών "επωνύμων" της χώρας, που θέωρησαν προσβλητική προς την Αίγυπτο την κίνησή του αυτή.

"Εμείς οι Αιγύπτιοι δεν έχουμε γελοιοποιηθεί ποτέ στα 7 χιλιάδες χρόνια πολιτισμού μας... Θα σε χτυπήσω με τα παπούτσια Μέσι. Αυτό είναι το παπούτσι μου, το δωρίζω στην Αργεντινή", δήλωσε ο βουλευτής και τηλεπαρουσιαστής, Said Hasasin, κατά τη διάρκεια βραδινού talk show, βγάζοντας μάλιστα το ένα παπούτσι του και δείχνοντάς το στην κάμερα...

"Πόλεμος" στην Αίγυπτο για τα παπούτσια του Μέσι!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Azmy Megahed, εκπροσώπου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αιγύπτου, ο οποιός παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του Hasasin, δηλώνοντας:

"Οι δικοί μας φτωχοί άνθρωποι δεν τον έχουν ανάγκη. Τα παπούτσια ας τα κρατήσει. Είμαι μπερδεμένος, αν έχει πρόθεση να μας ταπεινώσει, τότε καλύτερο θα ήταν να έβαζε τα παπούτσια στο κεφάλι του και στα κεφάλια αυτών που τον υποστηρίζουν.

Δεν έχουμε ανάγκη τα παπούτσια του και δεν έχουμε ανάγκη από φιλανθρωπίες από Ιουδαίους ή Ισραηλινούς. Δώσε τα παπούτσια στη χώρα σου, την Αργεντινή, που είναι γεμάτη από φτώχεια".

Φυσικά δεν ήταν όλοι πολέμιοι του Μέσι, με τον Αιγύπτιο πρώην ποδοσφαιριστή, Μίντο, να κατακεραυνώνει τους επικριτές του "Pulga" λέγοντας: "Το πολυτιμότερο πράγμα που έχει ένας συγγραφέας είναι η πένα του... και το πολυτιμότερο πράγμα που έχει στην ιδιοκτησία του ένας ποδοσφαιριστής είναι τα παπούτσια του. Ελπίζουμε να σταματήσουμε αυτές τις εσφαλμένες κατηγορίες".

"Πόλεμος" στην Αίγυπτο για τα παπούτσια του Μέσι!
© AP

Από την πλευρά της, η γυναίκα που πήρε συνέντευξη από τον Μέσι και τον μετέτρεψε άθελά της σε "πέτρα του σκανδάλου", Mona El-Sharkawy, διευκρίνισε ότι δεν ανέφερε ποτέ τη λέξη Αίγυπτος όταν του ζήτησε να της δωρίσει τα παπούτσια του για τη δημοπρασία.

"Όλο αυτό είναι τόσο λάθος. Το συνηθίζουμε στο σόου μας να ζητάμε ένα σουβενίρ από τον καλεσμένο μας που το βάζουμε κατόπιν σε δημοπρασία. Είμαι έκπληκτη.

Δεν είπα ότι τα χρήματα από τη δημοπρασία θα δοθούν στην Αίγυπτο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Δεν ξέρω γιατί ειπώθηκε πως τα χρήματα θα πάνε στους ανθρώπους της Αιγύπτου. Δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ