ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιριστές από Ισραήλ και Ιράν ποζάρουν μαζί

Ποδοσφαιριστές από Ισραήλ και Ιράν ποζάρουν μαζί

Ο Ισραηλινός της Μακάμπι Χάιφα, Μάορ Μπουζάγκλο δημοσίευσε κοινή φωτογραφία με τον Ιρανό της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ασκάν Ντεζαγιέ, θέτοντας στο περιθώριο τις διπλωματικές διαφορές των χωρών τους.

Δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες. Δεν είναι συμπατριώτες. Οι χώρες τους δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός συμπαίκτης του Στέφανου Αθανασιάδη στη Μακάμπι Χάιφα, Μάορ Μπουζάγκλο κι ο Ιρανός εξτρέμ συμπαίκτης των Στέφανου Καπίνο, Απόστολου Βέλλιου κι Ανδρέα Μπουχαλάκη στη Νότιγχαμ Φόρεστ, Ασκάν Ντεζαγιέ, βρέθηκαν στο Λονδίνο.

Τυχαία, για ιατρικούς λόγους. Ο πρώτος δημοσίευσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς κοινή με τον δεύτερο φωτογραφία. Αποδεικνύοντας, έτσι, ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα. "Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες και υπάρχει μόνο μία γλώσσα, χωρίς προκαταλήψεις και πολέμους. Ο αρχηγός της Εθνικής του Ιράν κι εγώ δείχνουμε ότι μπορεί να γίνει και διαφορετικά", ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης στην εβραϊκή γλώσσα.

Η ανυπαρξία διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ ήταν ο λόγος αποκλεισμού του μέσου της ΑΕΚ, Σοτζέι Μασούντ, από τις κλήσεις εθνικής ομάδας της πατρίδας του (καθώς αγωνίστηκε στο ματς του Πανιωνίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Europa League), μέχρι να επιστρέψει σε αυτές την Κυριακή (19/3) (όπως ανακοίνωσε ο Κάρλος Κεϊρόζ).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ