ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλατινί: "Ο Κρόιφ ήταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών"

Πλατινί: "Ο Κρόιφ ήταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών"

Υπόκλιση στον Γιόχαν Κρόιφ έκανε με δηλώσεις του ο Μισέλ Πλατινί, τονίζοντας πως εκείνος έχασε έναν φίλο και ο κόσμος έναν σπουδαίο άνθρωπο.

"Έχασα έναν φίλο, ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Τον θαύμαζα, ήταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, ήταν το πρώτο σχόλιο του Μισέλ Πλατινί για τον αδόκητο χαμό του Γιόχαν Κρόιφ σε ηλικία 68 ετών , με τον πρώην πρόεδρο της UEFA να συμπληρώνει:

"Έπαιξα μαζί του σε έναν αγώνα που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο τέλος της καριέρας του στη Μπαρτσελόνα. Του είπα πόσο χαρούμενος ηταν που τον συναντούσα αλλά δεν με κοίταξε καν!

Αργότερα, του έδωσα ένα βραβείο με την ιδιότητα του προέδρου της UEFA και γίναμε φίλοι. Ανάμεσα σε δύο ρουφηξιές τσιγάρου, πάντα μιλούσε για τους νέους παίκτες, την προπονητική και την παιδεία μέσω ποδοσφαίρου".

Όσο για την επιρροπή που είχε ο Κρόιφ στον "βασιλιά των σπορ" τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ο τρις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας απάντησε: "Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ήταν εκείνος που έδωσε τη φιλοσοφία και το στιλ του στη Μπαρτσελόνα όταν κοούτσαρε το σύλλογο. Σήμερα είναι μία λυπηρή ημέρα για το ποδόσφαιρο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ