ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλατινί: "Ίσως μποϊκοτάρουμε το Μουντιάλ, αν παραμείνει ο Μπλάτερ"

Πλατινί: "Ίσως μποϊκοτάρουμε το Μουντιάλ, αν παραμείνει ο Μπλάτερ"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Μισέλ Πλατινί, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που υπάρχει με επίκεντρο την FIFA, στις εκλογές της Παρασκευής (29/5) και στο γιατί στηρίζει η UEFA τον Πρίγκιπα Αλί.

Την στήριξη του στο πρόσωπο του Πρίγκιπα Αλί για την προεδρία της FIFA διατράνωσε για μια ακόμη φορά ο ισχυρός άνδρας της UEFA, Μισέλ Πλατινί, μια ημέρα πριν τις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ενώ το σκάνδαλο για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ταράξει τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Πλατινί ανέφερε πως είναι μονόδρομος η επιλογή του Πρίγκιπα Αλί και πως όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από το πρωί της Τετάρτης (27/5) αποτελούν την... απάντηση προς όσους σκέφτονται ακόμα να στηρίξουν τον Ζεπ Μπλάτερ για την ηγεσία της FIFA.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, πως αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται, θα ζητήσει την παρέμβαση του FBI, ώστε να επέλθει η κάθαρση, ενώ έριξε και την "βόμβα" του: πως η UEFA μπορεί να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του 2018, αν ο Ελβετός παραμείνει πρόεδρος της FIFA.

Ο Πλατινί βοήθησε τον Μπλάτερ να κερδίσει τις εκλογές του 1998, αλλά από τότε άλλαξαν πολλά και ο ίδιος θεωρεί πως ήρθε η ώρα για να υπάρξει μια αλλαγή στο ποδόσφαιρο, να πάρει μια άλλη "στροφή" και να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία του.

"Αρκετά πια, έγιναν πολλά. Δεν κάνει καθόλου καλό όλο αυτό στην εικόνα μας. Είμαι ο πρώτος που έχει αηδιάσει απ' όλο αυτό. Το λέω αυτό με λύπη και με δάκρυα στα μάτια μου. Έχουν γίνει πολλά σκάνδαλα που έχουν ταράξει τον κόσμο του ποδοσφαίρου", είπε ο Πλατινί, δείχνοντας την αντίθεσή του στην πολιτική που έχει ακολουθήσει ο Μπλάτερ.

Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρει η UEFA το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν ο Ελβετός διατηρηθεί στον προεδρικό θώκο για πέμπτη φορά. Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Γκιλ, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε πως δεν προτίθεται να αναλάβει θέση αντιπροέδρου αν ο Μπλάτερ νικήσει.

Ο Μισέλ Πλατινί ανέφερε ακόμα πως "αύριο στις εκλογές, μία μεγάλη ομάδα Ομοσπονδιών θα στηρίξει τον Πρίγκιπα Άλι και προσπαθώ να πείσω όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, να πράξουν το ίδιο και να μην ταχθούν στο πλευρό του Μπλάτερ.

Μου ζήτησε τον λόγο για το γεγονός ότι βγάλαμε σκληρή ανακοίνωση και του είπα να μιλήσουμε πρόσωπο και με πρόσωπο, αλλά δεν ήθελε. Εγώ του ζήτησα να αποχωρήσει, διότι δίνουν όλοι στην FIFA μια πολύ κακή εικόνα προς τα έξω. Να στηρίξετε όλοι σας τον Πρίγκιπα Άλι. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αυτός για να το πω, αλλά υπάρχουν πολλά και μεγάλα σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο με επίκεντρο την FIFA".

Για τους λόγους που πρέπει να στηριχθεί ο Πρίγκιπας Αλί, ανέφερε πως είναι νέος και φιλόδοξος, ενώ δεν έχει ανάγκη από χρήματα, ενώ μετά τα όσα έχουν συμβεί, δεν είναι τόσο σίγουρος όσο πριν ότι μπορεί να νικήσει ο Μπλάτερ και να επανεκλεγεί.

Για την κάθαρση στη FIFA και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είπε πως ίσως χρειαστεί η παρέμβαση και του FBI, ενώ συνέχισε πως "η Ευρώπη δεν κινδυνεύει να χάσει κάποια θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο και η εντολή που έχω λάβει από τα μέλη της UEFA, είναι να μην κάνω πίσω".

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Μπλάτερ, είπε πως "στηρίζαμε ο ένας τον άλλον για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον νιώθω φόβο γι' αυτόν. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι με την FIFA, διότι είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου και των κανόνων. Αλλά πως θα υπάρχει σεβασμός από τους παίκτες, όταν τους παραβαίνουν τα ίδια τα στελέχη".

Τέλος, ανέφερε πως ακόμα παραμένει δυνατός ο Μπλάτερ και ότι ο ίδιος προσπαθεί να κάνει την δουλειά του και να δείξει τον σωστό δρόμο για την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ώστε να επανέλθει στον σωστό δρόμο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ