ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πήρε το Clasico η Μπαρτσελόνα με 3-2

Barcelona's Neymar, second from left front, and teammates pose with the trophy after defeating Real Madrid in an International Champions Cup soccer match, Saturday, July 29, 2017, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Lynne Sladky)
Barcelona's Neymar, second from left front, and teammates pose with the trophy after defeating Real Madrid in an International Champions Cup soccer match, Saturday, July 29, 2017, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Με τους Μέσι, Ράκιτιτς και Πικέ να βρίσκουν δίχτυα, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 τη Ρεάλ, στο πρώτο -έστω και φιλικό- Clasico του Ερνέστο Βαλβέρδε, ως προπονητή των Καταλανών, οι οποίοι κατέκτησαν το International Champions Cup

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου φετινού -έστω και σε φιλικά πλαίσια- Clasico, καθώς επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2, στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, και κατέκτησε το International Champions Cup των ΗΠΑ.

Στο πρώτο Clasico επί εποχής Βαλβέρδε στον πάγκο τους, οι Καταλανοί πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 3ο λεπτό, με ωραία ατομική ενέργεια, ο Μέσι πλάσαρε τον Κέιλορ Νάβας για το 1-0. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα συνεχίστηκε για τους "μπλαουγκράνα", καθώς μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, με ωραίο δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ράκιτιτς έκανε το 2-0.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από έναν συμπατριώτη του και μάλιστα με παρόμοιο τρόπο, αφού στο 14' ο Κόβατσιτς, επίσης με ωραίο δυνατό σουτ, σημάδεψε τη γωνία του Σίλεσεν και έβαλε ξανά στο ματς τους "μερένγκες", που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 36', σε ωραία αντεπίθεση της Ρεάλ, ο Κόβατσιτς έδωσε την ασίστ αυτή τη φορά και ο Ασένσιο, με ωραίο πάρσιμο της μπάλας και εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα για το 2-2.

Αναμφίβολα χορταστικό το πρώτο μέρος, με τέσσερα όμορφα γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές για τους Μαδριλένους, γεγονός που μάλλον εκμεταλλεύτηκε σχετικά άμεσα η Μπαρτσελόνα, αφού στο 50ό λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ, η άμυνα της Ρεάλ ξέχασε τον Πικέ, που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ακολούθησαν πάρα πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες και το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Βαλβέρδε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου.

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ (74' Χακιμί), Ράμος (46' Νάτσο), Βαράν (46' Βαγιέχο), Μαρσέλο (74' Ερνάντεθ), Καζεμίρο (74' Γιορέντε), Μόντριτς (46' Ίσκο), Κόβατσιτς (74' Θεμπάγιος), Μπέιλ (74' Όσκαρ), Ασένσιο (46' Βάθκεθ), Μπενζεμά (74' Μαγιοράλ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Βιδάλ (63' Σεμέντο), Πικέ (73' Μαστσεράνο), Ουμτιτί (63' Βερμάλεν), Άλμπα (73' Ντιν), Μπουσκέτς (73' Σέρτζι Σαμπέρ), Ράκιτιτς (73' Αλενιά), Ινιέστα (46' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μέσι (63' Σουάρεθ), Νεϊμάρ (73' Τουράν), Σουάρες (63' Αλκάθερ)

AP Photo/Lynne Sladky

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ