ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πήγε στον Ροχανί ο Μασούντ

Πήγε στον Ροχανί ο Μασούντ

Ο Σοτζέι Μασούντ αξιοποίησε τη συνάντηση της Εθνικής ομάδας με τον πρόεδρο της χώρας για την πρόκριση στο Μουντιάλ, προκειμένου να ζητήσει περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες.

Το Ιράν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στην Τεχεράνη διοργανώθηκαν δραστηριότητες, προκειμένου να τιμηθεί ο Κάρλος Κεϊρόζ και ποδοσφαιριστές για την επιτυχία τους. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ασιάτικης χώρας, Χασάν Ροχανί, υποδέχτηκε την Εθνική ομάδα στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Σοτζέι Μασούντ, ως αρχηγός και εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, ευχαρίστησε τον Ροχανί για τα συγχαρητήρια και ζήτησε τη συμπαράσταση της ιρανικής Πολιτείας, προκειμένου να βελτιωθούν οι ποδοσφαιρικές υποδομές και να αναπτυχθεί περαιτέρω το άθλημα.

Ωστόσο, ο 33χρονος επιτελικός χαφ δεν περιορίστηκε στα τετριμμένα, αλλά τάχθηκε υπέρ της παροχής δικαιωμάτων στις γυναίκες, ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος σε γήπεδα, σε γυμναστήρια και να καλυτερεύσει η θέση τους στον αθλητισμό.

Μπορεί στη Δύση να θεωρούνται δεδομένη η ελεύθερη βούληση της γυναίκας, όμως στο Ιράν που επικρατεί θεοκρατικό ισλαμικό καθεστώς, υφίστανται πολλοί περιορισμοί.

Πήγε στον Ροχανί ο Μασούντ
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ