ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέθανε ο Χάουαρντ Κένταλ

Πέθανε ο Χάουαρντ Κένταλ

Ο θρυλικός παίκτης και προπονητής της Έβερτον, Χάουαρντ Κένταλ απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών.

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικά στους φίλους της Έβερτον έφερε η είδηση του θανάτου του Χάουαρντ Κένταλ, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή του σε ηλικία 69 ετών σε κλινική του Λονδίνου.

Την είδηση έκανε αμέσως γνωστή η Έβερτον εκφράζοντας τη θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου παίκτη και προπονητή.

"Ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας και ένας από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της πέθανε σήμερα στο Σάουθπορτ κοντά στους αγαπημένους του ανθρώπους" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Κένταλ φόρεσε για 233 φορές τη φανέλα της Έβερτον και σκόραρε 21 τέρματα. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα έπαιξε επίσης στις Πρέστον, Μπέρμιγχαμ, Στόουκ και Μπλάκμπερν. Στα τελευταία χρόνια της καριέρας του υπήρξε και προπονητής και ήταν ο άνθρωπος που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται από τους φίλους της Έβερτον. Εκείνος ήταν άλλωστε που την οδήγησε στα πρωταθλήματα του 1985 και του 1987, του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1985 και του FA CUP του 1984.

Ως προπονητής ο Κένταλ είχε περάσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα δουλεύοντας, όχι για μεγάλο διάστημα, στην Ξάνθη και στον Εθνικό Πειραιά, ενώ είχε κάτσει και στους πάγκους των Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μάντσεστερ Σίτι, Νοτς Κάουντι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Φυσικά, για το θάνατο του Κένταλ εξέφρασαν τα συλληπτήρια τους και ορισμένοι θρύλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Γκάρι Λίνεκερ ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του στην Εβερτον. "Ξαφνιάστηκα με την είδηση. Διαχειρίστηκε έξοχα την Εβερτον. Ηταν μεγάλος". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κένεθ Νταλγκλίς ο οποίος έγραψε στο twitter: "Θλιβερά τα νέα για τον Χάουαρντ Κένταλ. Το σέβομαι απόλυτα ως παίκτη, ως προπονητή και ως άνθρωπο. Ένας φανταστικός χαρακτήρας. Λυπάμαι που έφυγε. Ένας θρύλος".

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από το 2005 ανήκει στο "Hall of fame" της Έβερτον.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ