ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέθανε ο Τσέζαρε Μαλντίνι

Πέθανε ο Τσέζαρε Μαλντίνι

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποχαιρετάει έναν ακόμα σπουδαίο καθώς ο Τσέζαρε Μαλντίνι έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 84 ετών.

Δέκα ημέρες μετά τον χαμό του Γιόχαν Κρόιφ, ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμα σπουδαίου εκπροσώπου του, με τον σπουδαίο αμυντικό και σημαία της Μίλαν (όπως ο γιος του Πάολο) Τσέζαρε Μαλντίνι να αφήνει την τελευταία του πνοή μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε ηλικία 84 ετών.

Η εμβληματική αυτή φυσιογνωμία του calcio γεννήθηκε στο Τριέστε στις 5 Φεβρουαρίου 1932, έπαιξε 347 φορές στο πρωτάθλημα και 412 συνολικά για την Μίλαν από το 1954 μέχρι το 1966 (3 γκολ) κατακτώντας 4 πρωταθλήματα Ιταλίας και το 1963, ως αρχηγός της, σήκωσε στον ουρανό του "Wembley" το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία των "ροσονέρι" έπειτα από τη νίκη επί της Μπενφίκα του Εουσέμπιο.

Πέθανε ο Τσέζαρε Μαλντίνι

Φόρεσε επίσης 14 φορές τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, με τις 2 παρουσίες του να είναι στην τελική φάση του Μουντιάλ της Χιλής το 1962, ενώ για έναν χρονο υπηρέτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ως προπονητής οδήγησε αρχικά την Πάρμα από την C1 στη Serie B, στη συνέχεια ανέλαβε βοηθός προπονητή επί εποχής Νερέο Ρόκο στο τιμόνι της Μίλαν, ενώ ακολούθησαν τα περάσματά του σε Φότζα και Τερνάνα.

Το 1980 έγινε βοηθός προπονητή του Έντσο Μπέαρτζοτ στην εθνική Ιταλίας για να πανηγύρισει δύο χρόνια αργότερα το τρίτο μουντιαλικό αστέρι της "σκουάντρα ατζούρα" στα γήπεδα της Ισπανίας και το 1986 ανέλαβε την εθνική Ελπίδων της χώρας, μένοντας στον πάγκο της για μία δεκαετία και κατακτώντας σε αυτό το διάστημα τρία συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Πέθανε ο Τσέζαρε Μαλντίνι

Ο "Τσεζαρόνε" καθοδήγησε την "μεγάλη" εθνική Ιταλίας στην τελική φάση του Μουντιάλ του 1998 όπου και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά (αποκλείστηκε στα πέναλτι από την οικοδέσποινα και μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Γαλλία) ενώ στη συνέχεια έπιασε δουλειά στη Μίλαν πρώτα ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου και έπειτα ως τεχνικός διευθυντής.

Η τελευταία του προπονητική εμπειρία ήταν στο Μουντιάλ του 2002 όταν βρέθηκε στον πάγκο της Παραγουάης, με τον Ιταλό τεχνικό να την οδηγεί μέχρι τη φάση των "16" τη διοργάνωσης όπου γνώρισε τον αποκλεισμό από την Γερμανία.

"Αντίο αγαπημένε Τσέζαρε. Σήμερα ο κόσμος κλαίει για έναν μεγάλο άνθρωπο και εμείς για ένα μέρος της ιστορίας μας. Θα μας λείψεις", ήταν το μήνυμα της Μίλαν στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media για τον θάνατο του Τσέζαρε Μαλντίνι. Όπως έγινε γνωστό, οι "ροσονέρι" θα παραταχθούν στον σημερινό αγώνα πρωταθληματος κόντρα στην Αταλάντα φορώντας μαύρα περιβραχιόνια ενώ σε όλα τα ιταλικά γήπεδα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Πέθανε ο Τσέζαρε Μαλντίνι

"Ο Τσέζαρε Μαλντίνι ήταν εκείνος που έκανε μεγάλο το ποδόσφαιρο σε Μιλάνο και Ιταλία. Σπουδαίος αντίπαλος σε σπουδαίες μάχες", ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter η μεγάλη αντίπαλος της Μίλαν, Ίντερ, δείχνοντας το πόσο σεβασμό απέπνεε ο Τσέζαρε Μαλντίνι σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ιταλία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ