ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περέιρα - Μπέντο 2-1: το "ιστορικό" ματς στην Κίνα

Περέιρα - Μπέντο 2-1: το "ιστορικό" ματς στην Κίνα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κινέζικης Super League τέθηκαν αντιμέτωποι δύο Πορτογάλοι προπονητές, με την Shanghai SIPG του Βίτορ Περέιρα να κερδίζει την Chongqing Lifan του Πάουλο Μπέντο. (video)

Βίτορ Περέιρα και Πάουλο Μπέντο έμελλε να τεθούν αντιμέτωποι στην κινέζικη Super League, σε μια ιστορική συνάντηση καθώς ήταν η πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της χώρας που αναμετρήθηκαν δύο Πορτογάλοι προπονητές.

Αμφότεροι πέρασαν στο παρελθόν από την Ελλάδα, αφού ήταν προπονητές του Ολυμπιακού. Ο Περέιρα τη σεζόν 2014-2015 και ο Μπέντο τη σεζόν 2016-2017.

Τώρα ο πρώτος κάθεται στον πάγκο της Shanghai SIPG και ο δεύτερος σε αυτόν της Chongqing Lifan. Έχοντας στο ρόστερ της τους Βραζιλιάνους Χουλκ, Οσκάρ αλλά και τον Ουζμπέκο Αχμέντοβ, η Shanghai SIPG έχει τέσσερις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και οδηγεί την κούρσα στην βαθμολογία.

Στην Chongqing Lifan ξεχωρίζουν οι Βραζιλιάνοι Λουίζ Φερναντίνιο, Φερναντίνιο Ενρίκε, Αλάν Καρντέκ και ο Αργεντίνος Αγκίρε, με την ομάδα του Μπέντο να αριθμεί δύο νίκες και δύο ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (30/3), Shanghai SIPG και Chongqing Lifan τέθηκαν αντιμέτωπες στο "Shangai Stadium", γεγονός που σηματοδότησε και την πρώτη κόντρα Πορτογάλων προπονητών στην κινέζικη Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με σκόρερ τον Yang Ke, ωστόσο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει στην ανατροπή.

Ο Wu Lei ισοφάρισε στο 18' και ο Yu Hai δέκα λεπτά αργότερα έδωσε προβάδισμα στην Shanghai SIPG από ασίστ του Οσκάρ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Chongqing Lifan πίεσε για την ισοφάριση, είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα στο τέλος (αποβολή του Αχμέντοβ στο 85'), ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε.

Με το 2-1, ο Βίτορ Περέιρα ήταν ο νικητής στην ιστορική συνάντηση με τον Πάουλο Μπέντο και παράλληλα απολαμβάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με την Shanghai SIPG, που φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή του πίνακα κατάταξης.

Photo credits: Shangai SIPG official twitter acount

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ