ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέντε χρόνια από το γκολ-έπος του Ιμπραχίμοβιτς στην Αγγλία

Πέντε χρόνια από το γκολ-έπος του Ιμπραχίμοβιτς στην Αγγλία

Η Σουηδία πανηγυρίζει την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, χωρίς να έχει πλέον τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο ρόστερ της. Πέντε χρόνια πριν όμως, σημείωσε ένα γκολ - έπος απέναντι στην Αγγλία. (VIDEO)

Χθες βράδυ (13/11), η Σουηδία πανηγύρισε μια μεγαλειώδη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι Σκανδιναβοί έμειναν στο 0-0 με την Ιταλία στο Μιλάνο και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, πέταξαν εκτός την Ιταλία.

Ακριβώς πριν πέντε χρόνια, στις 14 Νοεμβρίου 2012, η Σουηδία αντιμετώπισε σε φιλικό την Αγγλία την οποία και νίκησε με 4-2. Όλα τα γκολ της τα σημείωσε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος είδε χθες την χώρα του να περνάει στο Μουντιάλ, με τον ίδιο να φοράει πολιτικά.

Τότε έπαιζε και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Απ' όλα τα γκολ του, αυτό που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, είναι το τελευταίο που σημείωσε απέναντι στα "λιοντάρια" και το οποίο ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, σημείωσε ένα από τα πιο όμορφα τέρματα που έχουμε δει ποτέ, το οποίο μάλιστα είχε πάρει και το βραβείο "FIFA Puskas" 2013 με ποσοστό 48,7%. Αξίζει να το τιμήσουμε σήμερα, πέντε χρόνια μετά την επίτευξή του.

Βέβαια, ο Σουηδός έχει πετύχει και άλλες απίθανες γκολάρες στην καριέρα του. Το Sport24.gr είχε συγκεντρώσει άλλα 10 εντυπωσιακά γκολ του "Ίμπρα" από ολόκληρη την καριέρα του, ξεκινώντας από τα χρόνια που αγωνιζόταν στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άγιαξ.

Το γκολ με την Αγγλία και άλλα πανέμορφα τέρματα του Σουηδού:



TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ