ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

Πέντε Πορτογάλοι που έχουν φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας τους, αξιολογούν μέσα από το Sport24.gr την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος, στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι στο τιμόνι της εθνικής Πορτογαλίας και πέντε συμπατριώτες του, που έχουν φορέσει τη φανέλα της "Σελεσάο ντας Κίνας", καταθέτουν μέσα από το Sport24.gr πέντε διαφορετικά επιχειρήματα, τεκμηριώνοντας γιατί η επιλογή του "μηχανικού" ήταν η ενδεδειγμένη.

Νούνο Γκόμες (79 συμ./ 29 γκολ)

"Επαγγελματίας και εργατικός, η τιμωρία δεν είναι πρόβλημα"

Ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς στο ποδόσφαιρο των Λουζιτανών. Εμβληματική μορφή της Μπενφίκα και της εθνικής Πορτογαλίας.Ο Νούνο Ριμπέιρο Γκόμες, βρέθηκε μαζί με τον Φερνάντο Σάντος στους "αετούς" της Λισαβόνας. Δικαιολογεί μέσα από το Sport24.gr την ορθότητα της επιλογής της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Ο τεχνικός έπρεπε να ήταν Πορτογάλος. Και ο Σάντος ήταν ο κατάλληλος. Τον γνωρίζω από τη θητεία μας στην Μπενφίκα, αλλά τον γνωρίζει όλη χώρα.

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

Το μυστικό του είναι η δουλειά και ο επαγγελματισμός. Δε νομίζω ότι η τιμωρία θα αλλάξει κάτι. Δεν είναι ευχάριστο, ελπίζουμε να μειωθεί, αλλά θα έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα πριν τους αγώνες να μεταδώσει τη φιλοσοφία του. Περιμένουμε η εθνική Πορτογαλίας να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, αν και πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στο Euro2016."

Κοστίνια (53 συμ / 2 γκολ)

"Έχει δουλέψει σε Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ"

Κοστίνια και Σάντος δε συνεργάστηκαν ποτέ, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι πέρασαν από την Πόρτο σε παράλληλες χρονικές περιόδους. Ωστόσο ο πρώην χαφ των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό και Ντινάμο Μόσχας χαρακτηρίζει μέσα από το Sport24.gr, την εμπειρία ως το πιο σημαντικό προσόν του Σάντος.

"Δεν έχω δουλέψει μαζί του, αλλά τον γνωρίζω προσωπικά. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και η εμπειρία του στην προπονητική είναι αδιαπραγμάτευτη. Τώρα που είμαι και εγώ προπονητής ίσως καταλαβαίνω περισσότερα, όσον αφορά τις τακτικές που ακολουθεί.

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

Το γεγονός ότι έχει περάσει από τους πάγκους των τριών μεγαλύτερων ομάδων στην Πορτογαλία, μιλά από μόνο του. Η τιμωρία, μένει να αποδειχθεί εάν είναι πρόβλημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για να πούμε πως θα λειτουργήσει η ομάδα, αλλά είναι σημαντική η παρουσία στον πάγκο."

Ζόρζε Κόστα (50 συμ / 2 γκολ)

"Δάσκαλος μου σε διαφορετικές εποχές"

Ο εμβληματικός αρχηγός της Πόρτο του Φερνάντο Σάντος και ένας από τους καλύτερους φίλους του Πορτογάλου τεχνικού μιλά στο Sport24.gr από την Γκαμπόν, της οποίας είναι ομοσπονδιακός τεχνικός για το δικό του "ινζενιέιρο".

"Όταν άρχισα την προπονητική μου καριέρα, κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι. Ο Μίστερ είναι ένας δάσκαλος. Δάσκαλος ήταν και τότε, δάσκαλος είναι και τώρα. Πολύ σωστή επιλογή για την τεχνική ηγεσία της εθνικής Πορτογαλίας. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει και θα φέρει χαρές και νίκες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας."

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

Σαΐνιο (4 συμ / 0 γκολ Κ21)

"Πορτογάλος που έχει πετύχει στο εξωτερικό"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν βοηθός τεχνικού του Ντομίνγκος Πασιένσια στη Βιτόρια Σετούμπαλ και προπονητής του Δημήτρη Πέλκα συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον Φερνάντο Σάντος λόγω της συνύπαρξης τους εκτός από το "τριφύλλι", σε Εστρέλα Αμαδόρα και Πόρτο. Δηλώνει μέσα από το Sport24.gr θαυμαστής του Σάντος και το τεκμηριώνει.

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

"Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και ακόμη πιο εξαιρετικός προπονητής. Ήταν η πιο σωστή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η ομοσπονδία. Δεν έχει κάποιο μυστικό για την επιτυχία του. Αλλά όπου πάει έχει πετύχει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα. Δουλεύει σκληρά. Δεν ξέρω τι λέτε στην Ελλάδα, αλλά εδώ όλοι μιλάνε για την εικόνα της Εθνικής της χώρας σας. Έχει εργαστεί σε όλους τους μεγάλους συλλόγους σε Ελλάδας και Πορτογαλία. Όλοι οι Πορτογάλοι πρέπει να σταθούν δίπλα του γιατί μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο των επιτυχιών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έπρεπε να ήταν Πορτογάλος."

Εντίνιο (6 συμ / 3 γκολ)

"Το μυστικό του είναι τα αποδυτήρια"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και νυν της Καϊσερί Ερσίγεσπορ στην Τουρκία, αποκαλύπτει στο Sport24.gr το μυστικό της δουλειάς του Φερνάντο Σάντος και δηλώνει τι προσδοκά από τη "σελεσάο" της νέας εποχής.

"Το μυστικό του Μίστερ, είναι τα αποδυτήρια. Όλα ξεκινούν από εκεί και τελειώνουν εκεί. Δεν κάνει διακρίσεις. Είναι όλοι ίσοι και του το δίνει να το καταλάβουν μέσα από την καθημερινή επαφή. Η επιλογή πληροί όλα τα κριτήρια για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και να πάρουμε την πρόκριση μετά το κακό ξεκίνημα.

"Πέντε λόγοι για τον Σάντος"

Η τιμωρία δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Θα έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεσή μας για να εφαρμόσουμε αυτά που μας λέει στις προπονήσεις. Εμείς οι ποδοσφαιριστές του εξωτερικού ελπίζω ότι θα έχουμε ίσες ευκαιρίες από ένα τεχνικό που βλέπει όλα τα πρωταθλήματα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ