ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρέμεινε η ποινή του Μπλάτερ

Παρέμεινε η ποινή του Μπλάτερ

Το CAS δεν έκανε αποδεκτή την έφεση που άσκησε ο Ζεπ Μπλάτερ και έτσι παρέμεινε η τιμωρία έξι ετών που του είχε επιβληθεί.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του Ζεπ Μπλάτερ για μείωση της ποινής του. Πρωτόδικα ο πρώην πρόεδρος της FIFA είχε τιμωρηθεί με οκτώ χρόνια αποχής του από το ποδόσφαιρο και τον Φεβρουάριο του 2016 η επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τη μείωσε στα έξι έτη.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Μπλάτερ προσέφυγε, όπως είχε δικαίωμα στο CAS, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε.

Το ανώτατο διαιτητικό όργανο έκρινε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μειωθεί περισσότερο η ποινή των έξι ετών και διατήρησε έτσι σε ισχύ την απόφαση της FIFA. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπλάτερ μαζί με τον Μισέλ Πλατινί είχαν κριθεί ένοχοι για παράνομη συναλλαγή 3 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το 2011 (2.000.000 ελβετικά φράγμα άλλαξαν χέρια, πηγαίνοντας από λογαριασμό της FIFA στον τότε πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί), με τον Μπλάτερ να αδυνατεί να πείσει στην απολογία του πως η καταβολή των χρημάτων έγινε κατόπιν προφορικού συμβολαίου που έχει νομική ισχύ επί ελβετικού εδάφους.

Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο η επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA άνοιξε νέο κύκλο ερευνών για άλλες υποθέσεις δωροδοκίας στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του πρώην προέδρου της.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ