ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παπαγιαννόπουλος: "Ναι, ήταν ρεβάνς από τον Τούντορ"

Ostersund's players and team members celebrate following an UEFA Europa League second qualifying round, soccer match against Galatasaray in Istanbul, Thursday, July 20, 2017. The match ended 1-1 draw, but Ostersund won 3-1 on aggregate. ( AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Ostersund's players and team members celebrate following an UEFA Europa League second qualifying round, soccer match against Galatasaray in Istanbul, Thursday, July 20, 2017. The match ended 1-1 draw, but Ostersund won 3-1 on aggregate. ( AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Η Έστερσουντ πήρε πανηγυρική και ιστορική πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Europa League και ο στυλοβάτης της αμυντικής γραμμής των Σουηδών, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr για το όνειρο που συνεχίζεται και τη δική του προσωπική ρεβάνς.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στον δεύτερο προκριματικό του Europa League ήταν αναμφίβολα η πρόκριση της Έστερσουντ επί της Γαλατάσαράι με την σουηδική ομάδα να αποσπά 1-1 στην Τουρκία και με τη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς να περνάει πανηγυρικά στον 3ο προκριματικό γύρο. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο και σίγουρα προβάλει ως το φαβορί για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Πρωταγωνιστής της Έστερσουντ και στυλοβάτης της άμυνας ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός ο οποίος αγωνίζεται στον σύλλογο της Σουηδίας και είχε ένα λόγο παραπάνω για να θέλει την πρόκριση. Αυτός ήταν ο Ιγκόρ Τούντορ ο οποίος ήταν στον αντίπαλο πάγκο.

Οι δυο τους είχαν υπάρξει μαζί στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Κροάτης τεχνικός δεν του είχε δώσει ούτε μια ευκαιρία με αποτέλεσμα ο Έλληνας αμυντικός να αποχωρήσει. Η ζωή τα έφερε έτσι όμως και ο Παπαγιαννόπουλος πήρε ρεβάνς από τον Κροάτη τεχνικό.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον 27χρονο αμυντικό και συνομίλησε μαζί του για την πρόκριση της ομάδας της Σουηδίας, για τα ματς με την Φόλο Ες, τις μετοχές του που έχουν ανέβει αλλά και τον Ιγκόρ Τούντορ. Μπόνους τα βίντεο από τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια μετά την πρόκριση επί της Γαλατά!

Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα που διακατέχουν τόσο εσένα όσο και τους συμπαίκτες σου μετά την πρόκριση επί της της Γαλατάσαράι;
"Πάρα πολύ ωραία, όλοι είναι χαρούμενοι, όλα είναι πολύ καλά. Είναι μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα καθώς στα πρώτα ευρωπαϊκά της παιχνίδια κατάφερε και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση".

Τι έπαιξε τον σπουδαιότερο ρόλο ώστε να πάρετε την πρόκριση;
"Το πιστεύαμε από την αρχή και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και την Πέμπτη παρόλο που δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Η Γαλατά ήταν πολύ καλή με την μπάλα αλλά εμείς παίξαμε αρκετά καλά στην άμυνα και καταφέραμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε".

Δεχτήκατε μόλις ένα γκολ όμως παρά το γεγονός ότι παίζατε με μια ομάδα που έχει ενισχυθεί πάρα πολύ, ιδίως μεσοεπιθετικά με την απόκτηση των Μπελχαντά και Γκομίς. Δεν δυσκολευτήκατε;
"Σίγουρα μας δυσκόλεψαν λίγο αλλά στην έδρα μας πήραμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν για να πάμε με άλλο αέρα στο δεύτερο ματς. Στην αρχή φυσικά και με την πίεση του κόσμου της Γαλατά τα πράγματα ήταν δύσκολα, ο αντίπαλος μας ήταν αρκετά επιθετικός, αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε και μας είχε πει ο προπονητής μας".

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου μιλώντας στο Sport24.gr είχες κάνει λόγο για ένα όνειρο που ήταν για σένα τα ματς του Europa League. Το όνειρο αυτό δεν τελείωσε...
"'Όχι, συνεχίζεται και ελπίζουμε να κρατήσει πολύ ακόμα. Όταν κληρωθήκαμε με την Γαλατά περιμέναμε πώς και πώς να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να περάσουμε. Τα καταφέραμε και τώρα έχουμε το μυαλό μας στο επόμενο ματς".

Αλλάζει τα δεδομένα το γεγονός ότι στα ματς του επόμενου γύρου με την Φόλο Ες από το Λουξεμβούργο η ομάδα σου, η Έστερσουντ, θα έχει τον τίτλο του φαβορί;
"Αν κάνουμε εμείς τα σωστά πράγματα και επειδή είμαστε και η καλύτερη ομάδα πιστεύω ότι θα περάσουμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι είμαστε καλύτεροι επειδή αποκλείσαμε την Γαλατά. Θα πρέπει να παίξουμε το ίδιο σοβαρά".

Ostersund's players celebrate following an UEFA Europa League second qualifying round, soccer match against Galatasaray in Istanbul, Thursday, July 20, 2017. The match ended 1-1 draw, but Ostersund won 3-1 on aggregate. ( AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Ostersund's players celebrate following an UEFA Europa League second qualifying round, soccer match against Galatasaray in Istanbul, Thursday, July 20, 2017. The match ended 1-1 draw, but Ostersund won 3-1 on aggregate. ( AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Θεωρείς ότι οι παίκτες της Γαλατάσαράι σας υποτίμησαν;
"Ναι στο πρώτο παιχνίδι σίγουρα ναι. Πίστεψαν ότι θα ήταν εύκολο ματς. Εμείς όμως το πιστεύαμε αρκετά και σταθήκαμε καλύτερα στο γήπεδο".

Μετά το τέλος του αγώνα πώς αντέδρασαν οι οπαδοί των Τούρκων; Διαβάσαμε ότι τα έβαλαν με τους παίκτες και τον προπονητή...
"Εμείς δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα κατά την αποχώρησή μας υπήρξε χειροκρότημα. Ήταν μια πολύ ωραία εικόνα, κάτι που πρώτη φορά γίνεται στο γήπεδο τους. Μετά δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε".

Και η δική σου παρουσία ήταν αρκετά καλή και ήδη έχει γραφτεί ότι μπορεί να απασχολήσεις στο μεταγραφικό παζάρι που διανύουμε αρκετές ομάδες...
"Πιστεύω πήγα πολύ καλά και στα δυο παιχνίδια. Όπως συνολικά όλη η ομάδα και η άμυνα μας. Μόλις ένα τέρμα μας έβαλαν. Θα κάνουμε τρελά πράγματα με αυτή την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος".

Μίλησες καθόλου με τον Ίγκορ Τούντορ πριν ή μετά το ματς;
"Όχι".

Θεωρείς ότι πήρες μια εκδίκηση από τον προπονητή σου στον ΠΑΟΚ που δεν σου έδωσε μια ευκαιρία;
"Δεν μπορώ να το πω εκδίκηση. Αλλά ήταν ένα ωραίο πράγμα έτσι όπως τα έφερε η ζωή. Ο Τούντορ δεν μου έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ και πήρα μια ρεβάνς μέσω της Έστερσουντ".

Πλέον αν περάσετε στην επόμενη φάση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρείτε μπροστά σας και κάποια Ελληνική ομάδα, να καταφέρουν να προκριθούν και αυτές;
"Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Με τον ΠΑΟΚ θα ήθελα να πέσουμε στους ομίλους".

Θεωρείς ότι η πίστη που είχατε στην πρόκριση έπαιξε και το μεγαλύτερο ρόλο για να περάσατε;
"Ναι, σίγουρα".

Αγωνιστικά πως είδες την Γαλατάσαράι;
"Πιστεύω ότι έχει πιο εμπειρους παίκτες, έχουν παίξει περισσότερα τέτοια παιχνίδια με τις ομάδες τους, με τις εθνικές τους ομάδες. Εμάς ήταν το πρώτο ματς στην Ευρώπη".

Και πως μπορέσατε και ανταπεξήλθατε;
"Παίξαμε το δικό μας το παιχνίδι. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και ήμασταν καλοί και στα δυο ματς και το θέλαμε πάρα πολύ, αυτό ήταν το μεγαλύτερο συν για εμάς".

Θεωρείς ότι είχατε αβαντάζ επειδή το πρωτάθλημα στην Τουρκία δεν έχει ξεκινήσει ενώ εσείς έχετε παιχνίδι στα πόδια σας;
"Ναι σίγουρα έπαιξε το ρόλο του ότι η Γαλατά ήταν σε περίοδο προετοιμασίας, ενώ εμείς ουσιαστικά ήμαστε στο μέσο της σεζόν, έχουμε ρυθμό και πολλά παιχνίδια στα πόδια μας".

Εσύ πως βλέπεις το μέλλον σου στην ομάδα;
"Θα ήθελα να μείνω στην ομάδα, να δω τι θα γίνει και στο επόμενο Ευρωπαϊκό ματς και μετά βλέπουμε. Βέβαια αν προκριθούμε θα ήθελα να αγωνιστώ και στους ομίλους με την Έστερσουντ".

Ο κόσμος της ομάδας πως πήρε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και συνολικά την πρόκριση;
"Όλοι είναι πολύ χαρούμενοι. Τα δυο τελευταία χρόνια αυτό που κάνει αυτή η ομάδα είναι απίστευτο. Είναι η δεύτερη χρονιά στην πρώτη κατηγορία και παράλληλα μπορούμε να παίξουμε στους ομίλους του Europa League. Όλη η πόλη έχει τρελαθεί".

Τι σας έλεγαν στους δρόμους στη Σουηδία αυτή την εβδομάδα που υπήρξε ενδιάμεσα στα δυο παιχνίδια;

"Όλοι ήξεραν ότι παρά τη νίκη μας στο πρώτο ματς θα έχουμε δύσκολη ρεβάνς. Μας έλεγαν ότι αν και δεν θα είναι εύκολο το ματς να πιστέψουμε στην πρόκριση και είδαμε ότι και ο κόσμος το ήθελε όσο και εμείς".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ