ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παίκτης της Χαποέλ Μπερ Σεβά κινδύνεψε να πεθάνει στην προπόνηση

Hapoel Beersheba Elyaniv Barda kicks the ball past Besiktas Matej Mitrovic during the Europa League round of 32, first leg, soccer match in Beersheba, Israel, Thursday, Feb. 16, 2017. (AP Photo/Ariel Schalit)
Hapoel Beersheba Elyaniv Barda kicks the ball past Besiktas Matej Mitrovic during the Europa League round of 32, first leg, soccer match in Beersheba, Israel, Thursday, Feb. 16, 2017. (AP Photo/Ariel Schalit) AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Τυχερός στάθηκε ο Ελιανίβ Μπαρντά, ο οποίος υπέστη ανακοπή μετά από χτύπημα στο στήθος, αλλά σώθηκε από διερχόμενο ασθενοφόρο.

Ο αρχηγός της Χαποέλ Μπερ Σεβά, Ελιανίβ Μπαρντά, υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια προπόνησης, όταν δέχθηκε χτύπημα στο στήθος.

Ο 35χρονος επιθετικός δέχθηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες του μασέρ της ομάδας, Ντιμίτρι Τρασίνκο, ώστε να παραμείνει στη ζωή. Ο Τρασίνκο του έκανε τεχνητή αναπνοή και καρδιακό μασάζ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, καθώς οι παλμοί του είχαν σχεδόν σταματήσει.

Το ασθενοφόρο, το οποίο βρισκόταν κατά τύχη κοντά στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου, προχώρησαν σε επιτυχή ανάνηψη του παίκτη με τέσσερα ηλεκτροσόκ.

"Γενικά, η κατάστασή του είναι καλή και βελτιώνεται, ωστόσο, η καρδιά του ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως και είναι απαραίτητο να διενεργηθούν επαναληπτικές εξετάσεις τις προσεχείς εβδομάδες", δήλωσε στους "Times of Israel" ο δρ. Ντορόν Ζάγκερ , ο οποίος ανέλαβε το περιστατικό.

Ο Μπαρντά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Κυριακή και ευχαρίστησε μέσω twitter τους γιατρούς, το προπονητικό επιτελείο, την ομάδα και τους φιλάθλους για τη στήριξή τους και πρόσθεσε: "Τώρα πηγαίνω στο σπίτι και βασικά θα ξεκουραστώ".

Photo credits: AP Photo/Ariel Schalit

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ