ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουσμάν Ντεμπελέ: Η αποκάλυψη του 2016

Ουσμάν Ντεμπελέ: Η αποκάλυψη του 2016

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ το Νοέμβρη έπαιζε στην 2η ομάδα της Ρεν, πλέον έχει 9 γκολ στην Ligue 1, πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ και τον θέλει όλη η Ευρώπη! Ο 18άχρονος είναι η αποκάλυψη της χρονιάς (videos)

Ένα από τα πιο καυτά ονόματα του καλοκαιριού στο μεταγραφικό πεδίο θα είναι αυτό του Ουσμάν Ντεμπελέ, του 18άχρονου Γάλλου επιθετικού της Ρεν, ο οποίος έχει καταγωγή από το Μάλι.

Την Κυριακή στο ντέρμπι της Βρετάνης η Ρεν επικράτησε με 4-1 της Ναντ, με τον Ντεμπέλε να κάνει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, φτάνοντας τα 9 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ουσμάν Ντεμπελέ: Η αποκάλυψη του 2016
© AFP/GETTY IMAGES

Σε ηλικία 18 ετών και 9 μηνών έγινε λοιπόν ο νεότερος παίκτης της Ligue 1 που κάνει χατ-τρικ, έπειτα από τον Ζερεμί Μενέζ με την φανέλα της Σοσό κόντρα στην Μπορντό στις 22 Ιανουάριου 2005 (17 ετών και 8 μηνών).

Και τα 3 γκολ του κόντρα στη Ναντ τα πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 1ο λεπτό και συγκεκριμένα στα 57'', πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο τέρμα της Ρεν μετά αυτό του Ασαμόα Τζαν στα 20'' με την Γκρενόμπλ τον Σεπτέμβρη του 2009.

Ρεν - Ναντ 4-1

Νοέμβρη στην 2η ομάδα

Μέχρι το Νοέμβρη του 2015 ήταν στην 2η ομάδα της Ρεν. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το έκανε μπαίνοντας ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά στο ματς με την Ανζέρ στις 6/11.

Μία μέρα μετά έπαιξε βασικός με την 2η ομάδα, αλλά ήταν η τελευταία φορά. Στις 22/11 ξεκίνησε βασικός με την πρώτη ομάδα στην αναμέτρηση με την Μπορντό (2-2) και άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό.

Σκόραρε εν συνεχεία με Γκινγκάμπ, Λοριάν, Τρουά, Λιλ και Τουλούζ, την οποία ισοφάρισε στο 90' και στο 92' έκανε την ασίστ για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Γκροσίτσκι (1-2)!

Έχει λοιπόν πάρει μέρος στα 5 από τα τελευταία 6 γκολ της Ρεν (5 γκολ και μία ασίστ), οδηγώντας την σε δύο πολύτιμες νίκες που την κρατούν ζωντανή στην "μάχη" της Ευρώπης.

Πρώτος σε γκολ και ντρίμπλες στην Ευρώπη

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι επιθετικός που μπορεί να παίξει σε ως στράικερ, και ως δεύτερος επιθετικός και ως επιτελικός μέσος, αλλά και ως εξτρέμ, δεξιά και αριστερά. Εύκολα επίσης και δεξί ή αριστερό χαφ σε ένα 4-4-2.

Με τα 9 του γκολ είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη όσον αφορά σε παίκτες κάτω των 21 στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία). Δεν έχει όμως έφεση μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στις ντρίμπλες.

Έχει κάνει περισσότερες από 75 πετυχημένες ντρίμπλες φέτος, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον δεύτερο στην ομάδα του (Πολ Ζορζ Ντεπ με 31).

Πριν το ματς με τη Ναντ είχε μέσο όρο 3.5 σε ματς πρωταθλήματος και ήταν κορυφή της λίστας κάτω των 21 ετών μαζί με την Κίνγκσλεϊ Κομάν, επίσης Γάλλο (Μπάγερν), όπως και ο Αντονί Μαρσιάλ που ακολουθεί μαζί με Σανέ και Χαλίλοβιτς.

Ουσμάν Ντεμπελέ: Η αποκάλυψη του 2016

Τον θέλουν όλοι!

Στην αναμέτρηση με τη Ναντ την Κυριακή, σε αυτή που έκανε το πρώτο του χατ-τρικ, ήταν στις κερκίδες για να τον δουν σκάουτς από Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Σάλκε, Λεβερκούζεν, Λέστερ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ, ενώ ουσιαστικά τον θέλουν όλοι, όπως πχ η Λίβερπουλ και η Μπάγερν.

Ήδη υπάρχουν φήμες πως η Μπαρτσελόνα έχει καταθέσει πρόταση 10.000.000 ευρώ, άλλες φήμες αναφέρουν πως η Μπάγερν έχει το προβάδισμα, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018, ενώ αναμένεται η Ρεν το καλοκαίρι να βάλει πολλά εκατομμύρια στο ταμείο της.

Ουσμάν Ντεμπελέ: Η αποκάλυψη του 2016
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ