ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Κιν τελείωσε την καριέρα του Χάαλαντ

Όταν ο Κιν τελείωσε την καριέρα του Χάαλαντ
© SKY SPORTS

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια ο Ρόι Κιν με "δολοφονικό" τάκλιν ουσιαστικά τελείωσε την καριέρα του Αλφ-Ίνγκε Χάαλαντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Το Sport24.gr θυμίζει παρόμοιους ανατριχιαστικούς τραυματισμούς. (video)

Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Απριλίου του 2001 και στο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο "Old Trafford" παρατηρήθηκε ένα από τα πιο γνωστά "δολοφονικά" τάκλιν στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το "κακό παιδί" της Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν, τραυμάτισε και ουσιαστικά τερμάτισε την καριέρα του Αλφ-Ίνγκε Χάαλαντ. Ο Νορβηγός πρακτικά δεν έπαιξε ποδόσφαιρο ξανά. Όλα κι όλα 48 λεπτά.

Η κόντρα των δύο είχε ξεκινήσει από το 1997, όταν ο Χάαλαντ τραυμάτισε σοβαρά τον Κιν σε αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με τη Λιντς και ύστερα ζητούσε "και τα ρέστα" από τον Ιρλανδό.

Ο Ρόι Κιν είχε πει τότε "περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή. Είχα σκοπό να τον χτυπήσω. Ήθελα να τον πονέσω όσο περισσότερο γίνεται. Δεν περίμενα καν για την κόκκινη, γύρισα από την άλλη και κατευθύνθηκα στα αποδυτήρια. Δεν ένιωσα καμία ενοχή για την πράξη μου. Πήρα εκδίκηση κι αυτό φτάνει", αν και πρόσφατα αναθεώρησε και υποστήριξε ότι δεν εννοούσε ότι ήθελε σκόπιμα να τραυματίσει τον αντίπαλό του.

Θυμηθείτε παρόμοια σκληρά μαρκαρίσματα που προκάλεσαν ανατριχιαστικούς τραυματισμούς. Από τον τραυματισμό του Πετρ Τσεχ - το εκ γενετής λεπτό κρανίο του Τσέχου κομματιάστηκε και η ζωή του κρεμάστηκε σε μια κλωστή, την ώρα που κανείς δεν αντιλήφθηκε κάτι - και το μαρκάρισμα του Σούνιγα στον Νεϊμάρ (ο Βραζιλιάνος έχασε τα τελευταία ματς του Μουντιάλ 2014 που διεξήχθη στη χώρα του) μέχρι τους σοκαριστικούς τραυματισμούς των Εντουάρντο, Κόρκμαϊερ.

ΝΕΪΜΑΡ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ 2014)

ΝΙΛΣ ΚΟΚΜΑΪΕΡ (ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ - ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ 2006)

ΠΕΤΡ ΤΣΕΧ (ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΤΣΕΛΣΙ 2006)

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ (ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΑΡΣΕΝΑΛ 2008)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ