ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η Τσέλσι σήκωσε ευρωπαϊκό με τη Ρεάλ στο Καραϊσκάκη

Όταν η Τσέλσι σήκωσε ευρωπαϊκό με τη Ρεάλ στο Καραϊσκάκη

Ήταν 21 Μαΐου 1971, όταν η Τσέλσι νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάδιο Καραϊσκάκη σε δεύτερο ματς και πήρε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ήταν ο πρώτος τελικός που διεξήχθη στην χώρα μας και ακολούθησαν άλλοι πέντε. Το Sport24.gr θυμίζει. (VIDEO)

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα έγινε στις 19 Μαΐου 1971, με τις Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης να διεκδικούν το παρθενικό τους Κύπελλο Κυπελλούχων. Μάλιστα, για την ομάδα του Λονδίνου θα ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο γενικά, εν αντιθέσει με την "Βασίλισσα" που είχε μεγαλουργήσει την δεκαετία του '50. Εντέλει, το τρόπαιο κρίθηκε σε επαναληπτικό δυο ημέρες μετά, αφού δεν υπήρχε η παράταση και τα πέναλτι εκείνα τα χρόνια.

Περίπου 45.000 θεατές βρέθηκαν στο Στάδιο Καραϊσκάκη στον πρώτο τελικό, με τον Πίτερ Όσγκουντ να ανοίγει το σκορ στο 56' και τον Ιγκνάθιο Θόκο να ισοφαρίζει στο 90' και να στέλνει το ζευγάρι σε δεύτερο ματς, το οποίο διεξήχθη δυο ημέρες μετά στο ίδιο γήπεδο, δηλαδή σαν σήμερα πριν 47 χρόνια.

Όταν η Τσέλσι σήκωσε ευρωπαϊκό με τη Ρεάλ στο Καραϊσκάκη

Εκεί, οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι και επικράτησαν 2-1 με τέρματα των Ντέμπσι (32') και Όσγκουντ και τη Ρεάλ να μειώνει με τον Φλέιτας στο 75'. Ο κόσμος στο δεύτερο ματς ήταν σαφώς λιγότερος σε σχέση με εκείνο δυο ημέρες πριν και δεν έφτασε καν τις 20.000. Αυτό βέβαια ουδόλως στεναχώρησε την Τσέλσι, η οποία πανηγύρισε δεόντως το παρθενικό της τρόπαιο εκτός Νησιού.

Στα προκριματικά, οι "μπλε" είχαν βρει απέναντί τους τον Άρη και έφτασαν εύκολα στην πρόκρισή. Το σκορ ήταν 1-1 στο πρώτο ματς, για να επικρατήσουν με 5-1 στην αγγλική πρωτεύουσα στο δεύτερο παιχνίδι με τους "κίτρινους", που δεν μπορούσαν να προβάλουν σθεναρή αντίσταση.

Η ταυτότητα του τελικού:

19 Μαΐου 1971, "Καραϊσκάκη", Πειραιάς

Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 παρ. (1-1 κ.α.): (56’ Οσγκουντ - 90’ Θόκο)

Τσέλσι (Ντέιβ Σέξτον): Μπονέτι, Μπόιλ, Ντέμπσεϊ, Ουέμπ, Χάρις, Χόλινς (105’ Μάλιγκαν), Κουκ, Χάντσον, Ουέλερ, Οσγκουντ (89’ Μπόλντουιν), Χάουζμαν

Ρεάλ Μαδρίτης (Μιγκέλ Μουνιόθ): Μπόρχα, Χοσέ Λουίς, Μπενίτο, Θόκο, Θουνθουνέγκι, Πίρι, Γκρόσο, Βελάθκεθ, Πέρεθ (85’ Φλέιτας), Αμάνθιο, Χέντο (70’ Γκράντε)

Διαιτητής: Ρούντολφ Σόιρερ (Ελβετία)

Η ταυτότητα του επαναληπτικού:

21 Μαΐου 1971, "Καραϊσκάκη", Πειραιάς

Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: (33’ Οσγκουντ, 39’ Ντέμπσεϊ - 75’ Φλέιτας)

Τσέλσι (Ντέιβ Σέξτον): Μπονέτι, Μπόιλ, Ντέμπσεϊ, Ουέμπ, Χάρις, Κουκ, Χάντσον, Ουέλερ, Μπόλντουιν, Οσγκουντ (73’ Σμέθερστ), Χάουζμαν

Ρεάλ Μαδρίτης (Μιγκέλ Μουνιόθ): Μπόρχα, Χοσέ Λουίς, Μπενίτο, Θόκο, Θουνθουνέγκι, Πίρι, Γκρόσο, Βελάθκεθ (75’ Χέντο), Φλέιτας, Αμάνθιο, Μπουένο (60’ Γκράντε)

Διαιτητής: Ρούντολφ Σόιρερ (Ελβετία)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ