ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολόκληρη η πόλη, ένα πεδίο μάχης στη Χιλή

Ολόκληρη η πόλη, ένα πεδίο μάχης στη Χιλή

Το ματς Σαντιάγκο Γουόντερερς - Κόλο Κόλο δεν διεξήχθη ποτέ, αφού οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούονταν σε όλο το Βαλπαραΐσο και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν τη σέντρα. Τραυματίας μέχρι και από σφαίρα... (VIDEOS)

Επεισόδια με την πιο ακραία εκδοχή του όρου, δημιουργήθηκαν στη Χιλή, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού Σαντιάγκο Γουόντερερς - Κόλο Κόλο. Οπαδοί των δύο ομάδων εσυμπλέκοντο από το πρωί της Κυριακής (6/12) στους δρόμους του Βαλπαραΐσο και κορύφωσαν τις συγκρούσεις τους στο στάδιο "Ελίας Φιγκερόα", λίγη ώρα πριν από την έναρξη του ματς.

Η σφοδρότητα των συμπλοκών ήταν τόσο έντονη, ώστε ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας με πυροβολισμό στο πόδι. Τα πλάνα που έχουν ληφθεί από κάμερες σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και από το γήπεδο, δείχνουν οπαδούς οι οποίοι είναι οπλισμένοι με κάθε είδους αντικείμενο (λοστοί, καδρόνια, αλυσίδες, σιδερογροθιές, καρφιά της τροχαίας κ.α.) και χτυπιούνται ανελέητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ολοκλήρωναν την προθέρμανση τους, όταν οι χούλιγκαν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ανάγκασαν τον διαιτητή να αναβάλλει το παιχνίδι. Οι παίκτες προσπάθησαν να τους συγκρατήσουν, όμως σύντομα κινδύνεψε η σωματική τους ακεραιότητα και αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με τις αναφορές της Αστυνομίας, οι οπαδοί των δύο είχαν κλείσει ραντεβού μέσω των social media από τις προηγούμενες ημέρες και μετέτρεψαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε πεδία μάχης.

Για την ιστορία, πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Απερτούρα και η Κόλο Κόλο με νίκη, σφράγιζε μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. Οι Γουόντερερς βρίσκονται στην 9η θέση και είναι βαθμολογικά αδιάφοροι. Η Ουνιβερσιδάδ είχε μαθηματικές πιθανότητες να στεφθεί πρωταθλήτρια, αλλά ηττήθηκε 2-1 από την Άουνταξ Ιταλιάνο.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ