ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι οι "νέοι Μέσι" της Γης

Όλοι οι "νέοι Μέσι" της Γης

Ο χαρακτηρισμός "νέος Μέσι" έχει αποδοθεί σε πολλούς ποδοσφαιριστές ανά τον πλανήτη, αλλά κανείς εξ αυτών δεν έχει... πλησιάσει τον Αργεντινό. Δείτε τους 36 παίκτες που είχαν αυτό το "παρατσούκλι" και τους τέσσερις που σχετίζονται με την Ελλάδα.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο βάφτισε "νέο Μέσι" τον 17χρονο μεσοεπιθετικό της Τότεναμ, Μάρκους Έντουαρντς, προσθέτοντας και τον νεαρό Άγγλο στη λίστα με τους... διαδόχους του σπουδαίου Αργεντινού ποδοσφαιριστή.

Μία λίστα η οποία αριθμεί δεκάδες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε λόγω media είτε λόγω προπονητών και φιλάθλων υιοθέτησαν τέτοιους τίτλους.

Μόνο στην Ελλάδα, για παράδειγμα, έχουμε ονομάσει "νέους Μέσι" τους Σωτήρη Νίνη, Βασίλη Κουτσιανικούλη και Γιάννη Φετφατζίδη, ορμώμενοι από τη σωματοδομή τους, το στιλ ή ακόμα και την κόμμωση στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους.

Ειδικά για τον τελευταίο, το παρατσούκλι πέρασε εκτός συνόρων, με συνέπεια να βρίσκεται σε διάφορες λίστες με τους "νέους Μέσι" παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη... βάφτιση, πάντως, δεν αποτελεί ελληνικό προνόμιο. Στο εξωτερικό είναι σύνηθες το φαινόμενο να κολλάει ένα τέτοιο παρατσούκλι σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με υψηλές προσδοκίες.

Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι ο 17χρονος Νορβηγός Μάρτιν Έντεγκααρντ, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 4.000.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2015 κι ενώ ήταν ήδη διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει δικαιώσει τον "θόρυβο" που προκλήθηκε για τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του.

Ένας από τους... νέους Μέσι αγωνίζεται και στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος όταν έκανε τα πρώτα βήματά του στη Bundesliga με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ, το αλέγκρο στιλ του απέφερε και αυτό το παρατσούκλι.

Η αναζήτηση για τους επόμενους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου εντοπίσαμε αρκετά ονόματα που δεν έγιναν ποτέ γνωστά ( Μαζίνιο, Οσβάλντο), παίκτες που έφτασαν μέχρι ένα καλό επίπεδο αλλά είτε δεν είχαν διάρκεια είτε βρήκαν "ταβάνι" ( Ζερβίνιο, Τζερντάν Σατσίρι), παίκτες που έμειναν "ταλέντα" ( Γκάι Ασουλίν, Μπόγιαν Κρκιτς) και ορισμένους νεαρούς που δείχνουν να έχουν χάσει το τρένο για την κατηγορία world class ( Χουάν Ιτούρμπε, Μάριο Γκέτσε) και κάποιους που είναι ακόμα ανήλικοι και έχουν δρόμο μπροστά τους ( Τάκε Κούμπο, Έντον Ζεγκρόβα).

Κάντε zoom in στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη και δείτε τους 36 παίκτες που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί "νέοι Μέσι"

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ