ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οκάντο: "Εάν είχα μπροστά τον οπαδό που με χτύπησε..."

Οκάντο: "Εάν είχα μπροστά τον οπαδό που με χτύπησε..."

Το βίντεο με τον Ακίλες Οκάντο να δέχεται άνανδρη, πισώπλατη, κλωτσιά καράτε, από οπαδό εν ώρα δηλώσεων έκανε το γύρο του κόσμου. Ο Βενεζουελάνος μιλά στο Sport24.gr για το γεγονός.

Έγινε γνωστός στην υφήλιο, όχι με τον τρόπο που θα επιθυμούσε. Ο Άκιλες Οκάντο δέχθηκε πισώπλατη κλωτσιά την ώρα που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφο, από οπαδό αντίπαλης ομάδας, την Τετάρτη στη Βενεζουέλα και στην αναμέτρηση της Αράγουα με την Καραμπόμπο.

Ο 26χρονος επιθετικός της Καραμπόμπο έδινε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Αλεξάντρα Μπαστία, μετά τη λήξη του ματς με την Αράγουα, που βρήκε την ομάδα του να προκρίνεται και τη δεύτερη, γηπεδούχο, να αποκλείεται. Αμέριμνος καθώς ήταν, δέχθηκε βίαιη κλωτσιά κι έπεσε στο έδαφος. Το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου.

Οκάντο: "Εάν είχα μπροστά τον οπαδό που με χτύπησε..."

Ο ίδιος, ο Ακίλες Οκάντο, μίλησε τηλεφωνικά από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, για το εν λόγω περιστατικό, στο Sport24.gr. Πως αισθάνθηκε εκείνη την ώρα; Πόσο ξαφνικό ήταν; Και κυρίως, τι θα έκανε εάν είχε μπροστά του, τον οπαδό;

"Είναι αλήθεια ότι δεν το περίμενα αυτό, ειδικά σ' ένα τέτοιο ματς. Δεν κατάλαβα τίποτα, είναι κάτι το εντελώς απροσδόκητο, έπεσα στο έδαφος και σηκώθηκα έκπληκτος. Πέρασα όλη τη νύχτα στο νοσοκομείο.

Θα τον συγχωρούσα, το έκανε χωρίς να το σκεφτεί τις συνέπειες.

Αλλά επειδή με ρώτησες σχετικά, θα τον συγχωρούσα παρά το γεγονός ότι η επίθεση ήταν σοβαρή. Είμαι άνθρωπος, είναι άνθρωπος κι αν τον είχα μπροστά μου θα τον συγχωρούσα, το έκανε χωρίς να το σκεφτεί τις συνέπειες. Όπως κάνουν, πολλοί οπαδοί στον κόσμο. Ο φίλαθλος, ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία της Αράγουακι αυτό είναι θετικό."

Δίπλα στον Ακίλες Οκάντο, βρισκόταν η δημοσιογράφος της τηλεόρασης της Βενεζουέλας. Σοκαρισμένη από την επίθεση που εκτυλίχθηκε μπρος στα μάτια της, έμεινε άφωνη. Διαβάστε τί είπε ο Ακίλες Οκάντο στη δημοσιογράφο μόλις συνήλθε, όπως εξιστορεί στο Sport24.gr

Η δημοσιογράφος είναι τυχερή, δεν μπορούσα να τη βοηθήσω

"Η δημοσιογράφος Μαρία Αλεξάντρα Μπαστία ήταν σοκαρισμένη από την επίθεση, γιατί απλά δεν είχε δει ξανά ένα τέτοιο περιστατικό σε αγώνα ποδοσφαίρου. Όλος ο κόσμος έμεινε έκπληκτος μ' αυτό που συνέβη. Προσωπικά της είπα ότι πρέπει να είναι τυχερή, που δε συνέβη κάτι περισσότερο. Ειδικά από τη στιγμή, που εγώ ήμουν κάτω και δεν μπορούσα να βοηθήσω."

Το βίντεο, όπως είναι φυσιολογικό, έκανε το γύρο του κόσμου. Από την Ισπανία και την Ελλάδα, μέχρι τις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο ίδιος ο 26χρονος επιθετικός κρίνει θετική την τόση δημοσιότητα, στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης του κοινού στην εξάλειψη της βίας.

Κρίνω θετικό, ότι το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου

"Γνωρίζω ότι το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου και αυτός είναι ένας τρόπο να πούμε "όχι" στη βία. Να απολαμβάνουμε τα ματς μαζί με τις οικογένειες, κι η βία να να μην εμφανιστεί ξανά στα γήπεδα. Οπότε κρίνω θετικό, ότι το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου."

Μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο Ακίλες Οκάντο δέχθηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης από τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος δηλώνει τυχερός για ένα και μόνο λόγο και δεν διστάζει να το πει. Μάλιστα εξομολογείται στο Sport24.gr και το μεγάλο του όνειρο.

"Όλοι οι οπαδοί με στήριξαν μετά από αυτό που μου συνέβη. Μπορεί τώρα να είμαι καλά, αλλά η υποστήριξή τους ήταν σημαντική. Εγώ ευχαριστώ το Θεό, που δεν μου συνέβη τίποτα χειρότερο. Δεν είχα κανένα σοβαρό τραυματισμό και θα μπορέσω να παίξω και στο επόμενο ματς της ομάδας μου.

Ευχαριστώ το Θεό, που δεν μου συνέβη τίποτα χειρότερο

Το ποδόσφαιρο στη Βενεζουέλα, έχει "μεγαλώσει" τα τελευταία χρόνια, κι αυτό φαίνεται από την πορεία των ομάδων της χώρας στα Κόπα Λιμπερταδόρες και Κόπα Σουνταμερικάνα. Στόχος μου είναι να έρθω στην Ευρώπη, να παίξω σ' ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κυρίως στο Europa League ή στο Champions League"

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ