ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Φαλκάο και Γουέλμπεκ έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε όμως δεν μπόρεσαν να μπουν στη λίστα των "εκλεκτών". Δείτε την ακριβότερη... ενδεκάδα του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού!

Η τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών επεφύλασε ουκ ολίγες συγκινήσεις στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, με κόσμο και... κοσμάκη να αλλάζει φανέλα και να παίρνει μέρος σε ένα τρομερό ντόμινο εξελίξεων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον επιθετικό που έψαχνε στο πρόσωπο του Χαβιέρ Ερνάντες που δεν είχε θέση στη νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουί Φαν Χάαλ (τον παραχώρησε δανεικό για έναν χρόνο), η Τορίνο μετά τον πρώτο σκόρερ της περυσινής Serie A Τσίρο Ιμόμπιλε αποχαιρέτησε και τον συμπαραστάτη του στη γραμμή κρούσης Αλέσιο Τσέρτσι (Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ ο Άλβαρο Νεγρέδο επέστρεψε στα πάτρια εδάφη καθώς η Μάντσεστερ Σίτι τον έδωσε δανεικό στη Βαλένθια.

Η Γαλατάσαραϊ του Τσέζαρε Πραντέλι πήρε "πακέτο" από τη Νάπολι τους Τζεμαϊλί και Πάντεβ, η Χαλ έδωσε... ρέστα αποκτώντας τους Αμπέλ Ερνάντες (οι 9,5 εκατομμύρια λίρες είναι ποσό ρεκόρ στην ιστορία της), Μοαμέντ Ντιαμέ, Γκαστόν Ραμίρες και Χατέμ Μπεν Αρφά, ενώ την δωδέκατη ώρα των μεταγραφών έγιναν τα δύο μεγαλύτερα "μπαμ" που περίμεναν όλοι με ανυπομονησία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το "κόλπο γκρόσο" με την απόκτηση του Ρανταμέλ Φαλκάο ως δανεικού για έναν χρόνο από τη Μονακό έναντι 7.600.000 ευρώ (υπάρχει προοπτική αγοράς έναντι 65.800.000 ευρώ) και ταυτόχρονα αποχαιρέτησε τον Ντάνι Γουέλμπεκ , με την Άρσεναλ να πληρώνει 20.000.000 ευρώ και να υπογράφει συμβόλαιο με τον 23χρονο Άγγλο διεθνή φορ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι στο φινάλε παίχτηκε ένα "χοντρό πόκερ" μεταξύ των ομάδων, καμία από τις μεταγραφές της τελευταίας ημέρας δεν πέρασε το ταβάνι των 33.000.000 ευρώ ώστε να μπει στην ξεχωριστή αυτή λίστα με τις 11 πιο πολυδάπανες κινήσεις την περίοδο του καλοκαιριού.

Σε αυτό το ιδιότυπο... countdown ο Ρομελού Λουκακού βρίσκεται στην 11η θέση χάρη στην υπέρβαση που έκανε η Έβερτον για να τον αγοράσει με κανονική μεταγραφή από την Τσέλσι (πέρυσι έπαιξε στο "Γκούντισον Παρκ" ως δανεικός και εντυπωσίασε), με την πρώτη τριάδα να μην... παίζεται.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίναξε τη μπάνκα στον αέρα λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος πληρώνοντας σε... χρυσάφι τον Ντι Μαρία , με τα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου ωστόσο να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Στη 2η θέση με τις ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού συναντάμε τον Χάμες Ροντρίγκες καθώς η Ρεάλ προσέφερε 80.000.000 στο πιάτο της Μονακό για να πάρει τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ η Μπαρτσελόνα έφερε δίπλα στον Αργεντίνο Μέσο και στον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ, Λουίς Σουάρες , έναντι του εξωπραγματικού ποσού των 94.500.000 ευρώ.

Για να αντιληφθεί μάλιστα κανείς την "κάψα" των Καταλανών να ντύσουν στα κυανέρυθρα τον περσινό πρώτο σκόρερ της Premier League, αρκεί να θυμίσουμε ότι ξεπέρασαν και τα 94.000.000 ευρώ που είχε δώσει η Ρεάλ το 2009 στη Γιουνάιτεντ για να φέρει στο "Μπερναμπέου" τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πιο ακριβή ενδεκάδα του φετινού καλοκαιριού:

11. Ρομελού Λουκακού (Έβερτον από Τσέλσι): 33.000.000€

Everton v Newcastle United - Barclays Premier League...Football - Everton v Newcastle United - Barclays Premier League - Goodison Park - 30/9/13
 Everton's Romelu Lukaku celebrates scoring their first goal
 Mandatory Credit: Action Images / Jason Cairnduff
 Livepic
 EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.
Everton v Newcastle United - Barclays Premier League...Football - Everton v Newcastle United - Barclays Premier League - Goodison Park - 30/9/13 Everton's Romelu Lukaku celebrates scoring their first goal Mandatory Credit: Action Images / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. ACTION IMAGES

10. Άντερ Ερέρα (Μ. Γιουνάιτεντ από Μπιλμπαό): 35.750.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
2014 MANCHESTER UNITED FC

9. Σεσκ Φάμπρεγας (Τσέλσι από Μπαρτσελόνα): 37.000.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού


8. Λουκ Σο (Μ. Γιουνάιτεντ από Σαουθάμπτον): 37.000.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

7. Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ από Μπαρτσελόνα): 37.800.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

6. Ελιακίμ Μανγκαλά (Μ. Σίτι από Πόρτο): 40.000.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
© MANCHESTER CITY FC/PRESS ASSOCIATION IMAGES

5. Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι από Ατλέτικο Μαδρίτης): 40.000.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMA

4. Νταβίντ Λουίζ (Παρί Σεν Ζερμέν από Τσέλσι): 62.500.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

3. Άνχελ Ντι Μαρία (Μ. Γιουνάιτεντ από Ρεάλ): 75.000.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

2. Χάμες Ροντρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης από Μονακό): 80.000.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
© AFP/GETTY IMAGES

1. Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα από Λίβερπουλ): 94.500.000€

Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ