ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τρεις υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα

Οι τρεις υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα

Οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ είναι οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο της Χρυσής Μπάλας το 2015, όπως ανακοίνωσε επίσημα η FIFA. Μπείτε και ψηφίστε τον κορυφαίο!

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε τη Δευτέρα (30/11) την τελική τριάδα των υποψηφίων για τον τίτλο της Χρυσής Μπάλας μέσα στο 2015, την οποία συνθέτουν ο Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Νεϊμάρ.

Οι τρεις υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα

Ο τετράκις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας (2009, 2010, 2011, 2012) εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου έχοντας κατακτήσει το τρεμπ με τη Μπαρτσελόνα ενω στον αντίποδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο προέρχεται από δύο σερί κατακτήσεις Χρυσής Μπάλας (2013, 2014) όμως δεν κατάφερε μέσα στη χρονιά να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τους "μερένγκες".

Όσον αφορά στον τρίτο της παρέας, Νεϊμάρ, αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται μέσα στην τελική τριάδα για το συγκεκριμένο φημισμένο βραβείο, με τον 22χρονο σταρ των "μπλαουγκράνα" να αφήνει πίσω του -μεταξύ άλλων- τον συμπαίκτη του στη "Μπάρτσα" Λουίς Σουάρες αλλά και το "πολυβόλο" της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Οι Λουίς Ενρίκε (τρεμπλ με τη Μπαρτσελόνα), Πεπ Γουαρδιόλα (πρωτάθλημα με τη Μπάγερν) και Χόρχε Σαμπαόλι (Copa America με τη Χιλή) είναι οι υποψήφιοι για τον τιτλο του καλύτερου προπονητή (έμεινε εκτός τριάδας ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ο οποίος κατέκτησε το νταμπλ με τη Γιουβέντους και την οδήγησε στον τελικό του Champions League) ενώ οι Λιονέλ Μέσι, Αλεσάντρο Φλορέντσι και Γουέντελ Λίρα θα διεκδικήσουν το βραβείο για το ομορφότερο γκολ της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως οι νικητές όλων των κατηγοριών θα ανακοινωθούν επίσημα στις 11 Ιανουαρίου 2016, μέσω γκαλά που θα λάβει χώρα στη Ζυρίχη.

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στο ανδρικό ποδόσφαιρο:

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στο γυναικείο ποδόσφαιρο:

Οι υποψήφιοι για το βραβείο για το καλύτερο γκολ της χρονιάς:

Οι υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας της χρονιάς:

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ