ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Σουηδοί λένε "όχι" στην επιστροφή Ιμπραχίμοβιτς

Sweden's Zlatan Ibrahimovic stands dejected  during the Euro 2016 Group E soccer match between Sweden and Belgium at the Allianz Riviera stadium in Nice, France, Wednesday, June 22, 2016. (AP Photo/Ariel Schalit)
Sweden's Zlatan Ibrahimovic stands dejected during the Euro 2016 Group E soccer match between Sweden and Belgium at the Allianz Riviera stadium in Nice, France, Wednesday, June 22, 2016. (AP Photo/Ariel Schalit) AP

Η AftonBladet διενήργησε poll για την ενδεχόμενη επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην εθνική Σουηδίας και η πλειοψηφία των συμπατριωτών του, ψήφισε αρνητικά.

Μπορεί ακόμη να μην γνωρίζει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αλλά έστω κι ως φημολογία κυκλοφόρησε το ενδεχόμενο επιστροφής του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (όταν αναρρώσει από τον τραυματισμό του) στην εθνική Σουηδίας (υπενθυμίζεται ότι αποχώρησε από την εθνική μετά το Euro 2016).

Με αφορμή τις φήμες η σουηδική ιστοσελίδα, AftonBladet, διενήργησε poll ζητώντας τη γνώμη των συμπατριωτών του μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η πλειοψηφία (65.000) εκ των 100.000 συμμετεχόντων είναι αρνητική ως προς το ενδεχόμενο επιστροφής του, καθώς η εθνική Σουηδίας έχει περάσει στη μετά-Ζλάταν εποχή και ήδη βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στην ευρωπαϊκή γεωγραφική ζώνη.

Με άλλα λόγια, η εθνική ομάδα στην οποία αγωνίζονται οι Μάρκους Μπεργκ και Γιάκομπ Γιόχανσον διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητές της ( μετά και τη νίκη επί της Γαλλίας) για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρώην ομοσπονδιακός της εθνικής Σουηδίας, Λαρς Λάγκερμπακ, δεν τάσσεται με την πλειοψηφία των συμπατριωτών του και θα ήθελε να δει τον Ζλάταν στην εθνική και τη... Ρωσία (τελική φάση Μουντιάλ 2018): "Ο Ζλάταν είναι μοναδικός. Εάν τον έχεις, έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι πολύ σημαντικός στην ισορροπία της ομάδας".

Αυτό που προέχει για τον 35χρονο είναι να βρει την ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν τον δήλωσε στο ρόστερ της, η Ζενίτ τον ανακοίνωσε αλλά... μετάνιωσε, ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα μετακομίσει στις ΗΠΑ και τους LA Galaxy.

Photo credits: AP Photo/Ariel Schalit

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ