ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την "Χρυσή Μπάλα"

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την "Χρυσή Μπάλα"

Το γαλλικό περιοδικό France Football ξεκίνησε να ανακοινώνει τους 30 υποψηφίους για τον τίτλο της "Χρυσής Μπάλας". Διαβάστε τα πέντε πρώτα ονόματα της λίστας.

Το περιοδικό "France Football" ανακοινώνει σταδιακά σήμερα τους 30 υποψηφίους για τη "Χρυσή Μπάλα" του 2016. Τα τελευταία δεκαπέντε ονόματα θα ανακοινωθούν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από τα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας από τις 17:45.

Τα πρώτα ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και θα διεκδικήσουν το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2016, είναι τα εξής: Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζανλουίτζι Μπουφόν, Γκάρεθ Μπέιλ, Σέρχιοπ Αγουέρο και Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το βραβείο επιστρέφει στην απόλυτη δικαιοδοσία του "France Football", αφού η συνεργασία με τη FIFA ολοκληρώθηκε και δεν θα επεκταθεί.

Αυτό σημαίνει αρκετές αλλαγές τόσο στη διαδικασία, όσο και στην εικόνα του βραβείου, το οποίο κρατάει το όνομα που κατέχει από το 1956, ενώ ενσωματώνει και τις χρονιές που απονεμόταν από τη FIFA.

Μεταξύ των πιο σημαντικών αλλαγών που έχουν ανακοινωθεί είναι η αλλαγή των "εκλεκτών", αφού πλέον δεν θα υπάρχει λίστα με 23 άτομα, η οποία μειώνονται σε τρεις υποψήφιους που καταλήγουν στο γκαλά της FIFA τον Ιανουάριο. Οι υποψήφιοι θα είναι 30 και από αυτούς θα ανακοινώνεται ο νικητής.

Το όνομα του κατόχου της "Χρυσής Μπάλας" θα ανακοινώνεται πριν από το τέλος του έτους και όχι αργότερα, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Επιπλέον, τα άτομα που επιλέγουν τον κάτοχο της "Χρυσής Μπάλας" δεν θα είναι οι αρχηγοί και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των εθνικών ομάδων χωρών μελών της FIFA, μαζί με κάποιους δημοσιογράφους, αλλά 211 εκπρόσωποι του Τύπου, ένας από κάθε χώρα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ