ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Την αρχή έκανε η Αϊντχόφεν, ακολούθησαν Ολυμπιακός και Μπάγερν, επόμενες θα είναι Γιουβέντους, Τσέλσι και Σέλτικ. Δείτε τους πρωταθλητές ανά την Ευρώπη και τις "μάχες" τίτλου του Μαΐου

Η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα ήταν η Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, παίρνοντας τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια και 22η στην ιστορία της.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Η στέψη έγινε στις 18 Απριλίου και μία μέρα αργότερα (19/04) ακολούθησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος και μαθηματικά αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για 42η φορά και 5η συνεχόμενη.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη
INTIME SPORTS

Μία εβδομάδα αργότερα ήταν η σειρά της Μπάγερν, η οποία έχοντας αγωνιστεί από το Σάββατο, πήρε το πρωτάθλημα την Κυριακή (26/04), το 25ο και 3ο σερί.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Χωρίς τους... χειμερινούς και τους τελευταίους

Φυσικά γίνεται αναφορά στις χώρες που το πρωτάθλημά τους ημερολογιακά διεξάγεται στις βασικές ημερομηνίες, να ολοκληρώνεται δηλαδή την άνοιξη, όχι να ξεκινά τότε, όπως πχ σε Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Λευκορωσία κτλ.

Για να είμαστε όμως απόλυτα δίκαιοι, ξεκαθαρίζουμε πως δεν αναφέρουμε τους πρωταθλητές στις τελευταίες χώρες της κατάταξης της UEFA. Για την απόλυτη δικαιοσύνη λοιπόν, τον τίτλο πρώτη πήρε στην Ουαλία η The New Saints στις 14 Μαρτίου, ενώ στην Μάλτα η Χιμπέρνιανς στις 18 Απριλίου (μαζί με Αϊντχόφεν) και στην Β.Ιρλανδία η Κρουσέιντερς στις 19 Απριλίου (μαζί με τον Ολυμπιακό).

Και τώρα Τσέλσι και Γιουβέντους

Αφού είδαμε τους 3 πρώτους πρωταθλητές ή τους 6 πρώτους αν θέλετε να υπολογίζονται και χώρες όπως η Μάλτα, πάμε να δούμε ποιοι θα είναι οι επόμενοι. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτοί που θα ακολουθήσουν είναι οι Γιουβέντους, Τσέλσι και Σέλτικ.

Στην Ιταλία απομένουν 5 αγωνιστικές και η " Γιούβε" είναι στο +14 από την Λάτσιο και +15 από την Ρόμα, έτσι με νίκη στην Γένοβα το Σάββατο θα εξασφαλίσει τον 31ο τίτλο και 4ο συνεχόμενο (31 χωρίς να υπολογίζονται τα 2 που της έχουν αφαιρεθεί).

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Όσον αφορά στην Τσέλσι, έχει +13 με 4 αγωνιστικές να απομένουν, αλλά η Άρσεναλ έχει ακόμη 5 ματς. Αν οι "μπλε" νικήσουν την Κυριακή την Κρίσταλ Πάλας θα κάνουν φιέστα στο "Στάμφορντ Μπριζ" για το 5ο τους πρωτάθλημα και πρώτο μετά από 5 χρόνια.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Στέψη ίσως έχουμε και στην Σκωτία αυτήν την εβδομάδα, απλά δεν είναι στο χέρι της Σέλτικ, η οποία είναι στο +8 από την Αμπερντίν με 4 αγωνιστικές να απομένουν. Αν νικήσει η Σέλτικ την Παρασκευή την Νταντί, τότε θα πάρει το Σάββατο τον 46ο τίτλο της και 4ο συνεχόμενο αν δε νικήσει η Αμπερντίν στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Η "μάχη" στις υπόλοιπες χώρες

Στην Ισπανία απομένουν 4 αγωνιστικές και η Μπαρτσελόνα έχει +2 από την Ρεάλ Μαδρίτης και εσείς μπορείτε να δείτε στην τελευταία ανασκόπηση το υπόλοιπο πρόγραμμά τους.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Ανάλογη "μάχη" στην Γαλλία, με την Παρί Σεν-Ζερμέν να είναι στο +3 από την Λιόν, επίσης με 4 αγωνιστικές να απομένουν. Δείτε στην τελευταία ανασκόπηση τα ματς που έχουν μπροστά τους οι δύο "μονομάχοι".

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Στην Πορτογαλία στην 30ή αγωνιστική είχαμε ντέρμπι κορυφής. Μπενφίκα και Πόρτο έμειναν στο 0-0 και οι "αετοί" στο +3 με 4 αγωνιστικές να απομένουν, έχοντας όμως πλέον και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δείτε την ανασκόπηση του ντέρμπι και να ματς που απομένουν.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Στην Ρωσία η Ζενίτ είναι στο +8 από την Κρασνοντάρ με 5 αγωνιστικές να απομένουν, ενώ στην Ουκρανία η Ντινάμο Κιέβου είναι στο +5 από την Σαχτάρ και στο +6 από τη Ντνιπρό, επίσης με 5 ματς ακόμη.

Στο Βέλγιο η Μπριζ είναι στην κορυφή με +2 από Γάνδη και +6 από Άντερλεχτ, ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές για το τέλος των play-offs.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Στην Τουρκία γίνεται... χαμός, αφού με 6 αγωνιστικές να απομένουν στην κορυφή είναι μαζί Μπεσίκτας με Γαλατάσαράι και η Φενέρμπαχτσε έχει έναν βαθμό λιγότερο!

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη

Στην Κύπρο απομένουν 4 αγωνιστικές για το τέλος των play-offs, το ΑΠΟΕΛ έχει 55 βαθμούς, 53 ο Απόλλων, 50 η Ομόνοια, 49 η ΑΕΚ και 48 η Ανόρθωση.

Οι πρωταθλητές ανά την Ευρώπη
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ