ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον πλανήτη!

Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον πλανήτη!

Η CIES Football Observatory παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας για την αξία των ποδοσφαιριστών και στην κορυφή βρίσκεται ο Μέσι. Σε ποια θέση είναι ο Ρονάλντο και ποιος Έλληνας είναι στη λίστα; Αναλυτικά η 100άδα.

Για την αφεντιά τους... απλώνονται πολλά εκατομμύρια ευρώ και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί περιλαμβάνουν πολλά μηδενικά. Η ποδοσφαιρική τους αξία είναι τεράστια, το ίδιο φυσικά και η χρηματιστηριακή. Άλλωστε, παίρνεις ό,τι πληρώσεις στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό.

Η CIES Football Observatory παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας για την αξία των ποδοσφαιριστών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) και έδωσε τη λίστα με τους 100 πιο ακριβούς στον πλανήτη, συμπεριλαμβάνοντας συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να προκύψει το τελικό ποσό.

Η ηλικία, η θέση, το συμβόλαιο, τα αποτελέσματα, η εμπειρία, οι εμφανίσεις και η διεθνής παρουσία είναι ορισμένα από τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν από την εταιρεία. Στην κορυφή βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με 211 εκ. ευρώ, ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για 5η φορά στην καριέρα του.

Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον πλανήτη!

Και αν πιστεύει κάποιος ότι έπεται το αντίπαλο δέος του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνει μεγάλο λάθος. Δεύτερος είναι ο Νεϊμάρ με 201,5 εκ. ευρώ, ακολουθεί ο "CR7" με μεγάλη διαφορά (137,5 εκ. ευρώ) και την πεντάδα συμπληρώνουν οι Αντουάν Γκριεζμάν (120,2 εκ. ευρώ) και Χάρι Κέιν (112,5 εκ. ευρώ).

Επίσης, στη λίστα βρίσκουμε και ένα δικό μας παιδί, τον Κώστα Μανωλά, με τον διεθνή στόπερ της Ρόμα να βρίσκεται στην 89η θέση με αξία στα 31,4 εκ. ευρώ, έχοντας εκτοξεύσει για τα καλά την καριέρα του και την τιμή του με τις εμφανίσεις που κάνει στο Καμπιονάτο.

Οι 46 παίκτες προέρχονται από την Premier League, οι 23 από την La Liga, οι 13 από τη Serie A, οι 12 από την Bundesliga και 6 από τη Ligue 1. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι έχουν την πρωτοκαθεδρία με 8 παίκτες και ακολουθεί με 6 η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει όμως τους δυο πρώτους της λίστας, τους Μέσι και Νεϊμάρ.

Η λίστα με το Top-100:

Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον πλανήτη!
Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον πλανήτη!
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ