ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι μεγαλύτερες ήττες της Αργεντινής

Argentina's Javier Mascherano (14), and Lionel Messi (10)  react as Bolivia's Luis Gatty Ribeiro (7) and Walter Flores celebrate at the end of a 2010 World Cup qualifying soccer match against Bolivia in La Paz, Wednesday, April 1, 2009. Bolivia won 6-1.  (AP Photo/Martin Mejia)
Argentina's Javier Mascherano (14), and Lionel Messi (10) react as Bolivia's Luis Gatty Ribeiro (7) and Walter Flores celebrate at the end of a 2010 World Cup qualifying soccer match against Bolivia in La Paz, Wednesday, April 1, 2009. Bolivia won 6-1. (AP Photo/Martin Mejia) AP PHOTO/MARTIN MEJIA

Η Αργεντινή έχει δεχτεί 6 γκολ και με τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, όπως και "5άρα" με Σιμεόνε, Ρεδόνδο και Μπατιστούτα. Δείτε ποιες είναι μεγαλύτερες ήττες της "albiceleste" (videos)

Η Ισπανία το βράδυ της Τρίτης (27/3) υποχρέωσε την Αργεντινή στην πιο βαριά της ήττα σε φιλικές αναμετρήσεις ( 6-1), ενώ συνολικά αυτή ήταν η 5η φορά που χάνει η "albiceleste" με 5 γκολ διαφορά. Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι πέντε πιο βαριές ήττες των Αργεντινών...

Τσεχοσλοβακία - Αργεντινή 6-1

Η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (όμιλος). Το ματς διεξήχθη στις 15 Μαΐου 1958 στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας, για τους Τσεχοσλοβάκους σκόραραν οι Ντβόρακ (8'), Ζίκαν (17' και 40'), Φρόιραϊσλ (69') και Χοβόρκα (81' και 89'), ενώ με πέναλτι είχε μειώσει στο 65' ο Κορμπάτα.

Ουρουγουάη - Αργεντινή 5-0

Αυτή είναι μεγαλύτερη ήττα της σε τελικά Copa América, το ματς έγινε στο Γκαγιακίλ του Εκουαδόρ, όπως και όλα τα ματς της διοργάνωσης, ενώ τα γκολ πέτυχαν οι Σιλβέιρα (9' πέν. και 55' πέν.), Μπεργκάρα (15 και 64') και Σασία. Με αυτή τη νίοκη η Ουρουγουάη πήρε το τρόπαιο, καθώς ήταν μίνι πρωτάθλημα (5 ομάδες) με βαθμολογία και η Αργεντινή τερμάτισε 2η.

Αργεντινή - Κολομβία 0-5

Πρόκειται για την πιο βαριά ήττα της Αργεντινής εντός των συνόρων! Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994 (ΗΠΑ) οι "καφετέρος" νίκησαν 5-0 στο Μπουένος Άιρες, με σκόρερς τους Φρέντι Ρινκόν (41 και 74'), Φαουστίνο Ασπρίγια (50' και 75') και Αντόλφο Βαλένσια (85'). Ήταν τελευταία αγωνιστική των προκριματικών και με αυτό το αποτέλεσμα η Κολομβία προκρίθηκε απευθείας στα τελικά, στέλνοντας σε μπαράζ την Αργεντινή, η οποία είχε στην 11άδα τους Σιμεόνε, Ρεδόνδο και Μπατιστούτα (!), ενώ ο Αντόλφο Βαλένσια είναι αυτός που έπαιξε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1999-2000.

Βολιβία - Αργεντινή 6-1

Το υψόμετρο έπαιξε το ρόλο του στη συντριβή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, συγκεκριμένα την πρωταπριλιά του 2009. Στην (Λα) Πας της Βολιβίας ο Λούτσο Γκονσάλες στο 25' απάντησε στο γκολ του Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο απ' το 12', αλλά εν συνεχεία χατ-τρικ πέτυχε ο Μποτέρο (34' πέν, 55' και 66'), ενώ σκόραραν και οι Ντε Ρόσα (45'), Τορίκο (87'). Προπονητής ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ στην 11άδα οι Μέσι, Σανέτι, Χάιντσε, Ντεμιτσέλις, Μαστσεράνο, Γκάγκο και Τέβες (ο Ντι Μαρία μπήκε στο 56' και αποβλήθηκε στο 63').

Ισπανία - Αργεντινή 6-1

Είναι η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε φιλική αναμέτρηση, με τον Λιονέλ Μέσι να παρακολουθεί απ' την εξέδρα, καθώς ήταν τραυματίας, ενώ αποχώρησε μετά το έκτο γκολ! Ο Ίσκο πέτυχε χατ-τρικ, ενώ είναι εντυπωσιακό πως για την Ισπανία σκόραραν δύο παίκτες που στην πραγματικότητα είναι Βραζιλιάνοι, οι Ντιέγκο Κόστα και Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει παίξει και στην 6άρα απ' την Ισπανία και στην 6άρα απ' τη Βολιβία.

AP Photo/Martin Mejia

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ