ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι καλεσμένοι στο γάμο του Μέσι έκαναν φιλανθρωπία... 37 ευρώ (!) το άτομο

Οι καλεσμένοι στο γάμο του Μέσι έκαναν φιλανθρωπία... 37 ευρώ (!) το άτομο

Ο Λιονέλ Μέσι δεν ήθελε δώρα στον γάμο και ζήτησε από τους 260 καλεσμένους του να δώσουν χρήματα σε μη κυβερνητική οργάνωση που βοηθάει σε ανέγερση σπιτιών στην Αργεντινή. Το ποσό που μαζεύτηκε ήταν αποκαρδιωτικό.

Στην τσέπη του άλλου κανείς δεν μπορεί να κάνει κουμάντο. Ο καθένας διαχειρίζεται τα χρήματά του όπως εκείνος νομίζει καλύτερα. Αν θέλει τα σκορπάει, αν θέλει τα κρατάει, είναι στην ευχέρειά του να ορίσει ο ίδιος το πώς θα τα σπαταλήσει.

Απλά είναι κάποιες κινήσεις που δεν γίνεται να περάσουν άνευ κριτικής, ειδικά αν αφορά ανθρώπους που αμείβονται πλουσιοπάροχα και η ζωή τους τα έχει φέρει έτσι και δεν έχουν κανένα απολύτως άγχος για το οικονομικό κομμάτι.

Ειδικά, δε, οι μεγάλοι αθλητές και οι άνθρωποι της διεθνούς show biz ζουν πολύ πάνω από το μέσο όρο με όχημα το ταλέντο που τους δόθηκε απλόχερα από τη φύση και το οποίο φυσικά εξέλιξαν με τη δουλειά τους και τις θυσίες τους.

Ας φτάσουμε όμως στο δια ταύτα. Ο γάμος του Λιονέλ Μέσι με την εκλεκτή της καρδιάς του, Αντονέλα Ροκούτσο, έγινε στην Αργεντινή και παρουσία 260 εκλεκτών προσκεκλημένων. Όλοι τους ήταν ένας και ένας. Συμπαίκτες, επιχειρηματίες, άνθρωποι με πολύ χρήμα!

Ο Αργεντινός και η σύζυγός του δεν ήθελαν δώρα, άλλωστε δεν υπάρχει κάτι που να τους λείπει. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν τα όποια χρήματα των καλεσμένων να δίνονταν στην μη κυβερνητική οργάνωση "Techo Argentina Foundation", η οποία βοηθά στην ανέγερση σπιτιών στην χώρα.

Οι καλεσμένοι στο γάμο του Μέσι έκαναν φιλανθρωπία... 37 ευρώ (!) το άτομο

Θα περίμενε κάποιος ότι θα μαζευόταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Και όμως, οι 260 καλεσμένοι έδωσαν συνολικά 9.300 ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι στον κάθε καλεσμένο αντιστοιχούσε το αστρονομικό ποσό των... 37 ευρώ (!). Ναι, καλά διαβάσατε!

Τα ποσά που μαζεύονται για τέτοιες δράσεις, δεν μπορούν να μένουν κρυφά και για λόγους φορολογικούς, γι' αυτό και δημοσιοποιήθηκε το ποσό. Σημειωτέον, μια μέρα πριν, ο Πικέ και η Σακίρα διέμεναν σε σούιτα 15.000 ευρώ την βραδιά.

Κανείς δεν ξέρει τι φιλανθρωπίες κάνει ο καθένας τους στην προσωπική τους ζωή και μπορεί να βοηθούν ανθρώπους με ποικίλλους τρόπους. Όμως, το να προσφέρει ο Μέσι την δυνατότητα να στηριχθεί μια οργάνωση και τόσοι άνθρωποι να δίνουν ένα τέτοιο ευτελές ποσό, δεν γίνεται να περάσει ασχολίαστο.

Όπως αναφέρει και μια ρήση, "το χρήμα πολλοί το μίσησαν, το πολύ χρήμα κανείς"...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ