ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα", δηλώνει διεθνής Τσέχος

"Οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα", δηλώνει διεθνής Τσέχος
Κούμπεκ-Σπάρτα Πράγας

Σεξιστικό παραλήρημα από ποδοσφαιριστές της Σπάρτα Πράγας μετά από λάθος γυναίκας βοηθού διαιτητή που στέρησε τη νίκη στην τσεχική ομάδα.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σεξιστικές δηλώσεις διεθνή Τσέχου τερματοφύλακα, μετά από αγώνα του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας.

Ο Τόμας Κούμπεκ δεν αποδέχθηκε μία λανθασμένη απόφαση της βοηθού Λουτσίε Ρατάγιοβα στην εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 της Σπάρτα Πράγας με την Μπρνο. Το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον σκόρερ Αλόις Χίτσκα να βρίσκεται πολλά μέτρα οφσάιντ.

Μετά από το τέλος του αγώνα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων υποστήριξε ότι "οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα" και ότι "οι γυναίκες δεν πρέπει να διευθύνουν αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών".

Σε αυτό το σεξιστικό ξέσπασμα συμμετείχε και ο τραυματίας μέσος της Σπάρτα, Λούκας Βάχα, ο οποίος τουίταρε φωτογραφία της Ρατάγιοβα με το μήνυμα: "Μαγείρισσα".

"Οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα", δηλώνει διεθνής Τσέχος

Τα σχόλια των δύο ποδοσφαιριστών προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο Κούμπεκ απάντησε με μία φωτογραφία της συζύγου και της κόρης του στο facebook, λέγοντας ότι θέλει να απολογηθεί σε όλες τις γυναίκες.

Ο Βάχα υποστήριξε από την πλευρά του ότι "το σχόλιο απευθυνόταν σε ένα συγκεκριμένο λάθος που επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα, όχι σε οποιαδήποτε άλλη γυναίκα".

Η τσεχική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα εξετάσει το θέμα μέσω της πειθαρχική επιτροπής της την Πέμπτη.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ