ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επτά προκλήσεις που έκαναν τον Ρονάλντο να υπογράψει στη Γιουβέντους

Portuguese ace Ronaldo salutes his fans as he arrives to undergo medical checks at the Juventus stadium in Turin, Italy, Monday, July 16, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Portuguese ace Ronaldo salutes his fans as he arrives to undergo medical checks at the Juventus stadium in Turin, Italy, Monday, July 16, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η "Μarca" ανέλυσε επτά λόγους για τους οποίους ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την απόφαση να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και να μετακομίσει στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Έπειτα από εννέα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου μεταξύ άλλων κατέκτησε τέσσερα Champions League, δυο πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα Ισπανίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την απόφαση να κλείσει ένα μεγάλο κύκλο της καριέρας του και να ανοίξει έναν άλλον στην Ιταλία με τη φανέλα της Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στη "Βέκια Σινιόρα", που αποτελεί τον τέταρτο σταθμό της διαδρομής του μετά τις Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Η "Marca" ανέλυσε τις επτά προκλήσεις του Ρονάλντο, που τον έκαναν να αποχωρήσει από τους "μπλάνκος" και να υπογράψει στη Γιουβέντους. Άλλωστε, ο ίδιος έκανε λόγο για πρόκληση στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του. Στα 33 του χρόνια ήθελε κάτι νέο, κάτι φρέσκο, να κατακτήσει στόχους σε ένα νέο σύλλογο, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στην κορυφή και εκεί θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος. Άλλωστε, ο CR7 ποτέ δεν συμβιβάστηκε με κάτι λιγότερο από την κορυφή, γι' αυτό και παραμένει στην ελίτ.

1. ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Πρώτο και κύριο μέλημα του Ρονάλντο είναι να αποδείξει πως παρά τα 33 του χρόνια, έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και μπορεί να είναι το πρώτο βιολί σε μια ομάδα. Ξέρει πως δεν είναι 23, γνωρίζει πως τα παραγωγικά του χρόνια δεν είναι πολλά ακόμη, όμως το μέταλλό του, η δουλειά του και η αποφασιστικότητά του είναι τα κύρια στοιχεία για να βρίσκεται στον αφρό. "Παίκτες στη δική μου ηλικία αποφασίζουν να πάνε στο Κατάρ ή την Κίνα", είπε ο ίδιος και είναι κάτι που δεν το δέχεται για τον εαυτό του. Ο 33χρονος Πορτογάλος θέλει να αποδείξει σε ένα καινούργιο αγωνιστικό περιβάλλον ότι παραμένει από τους καλύτερους στον πλανήτη. Για τον ίδιο αυτό αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση σε αυτή τη φάση της πορείας του.

2. ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΕΚΤΟ CH. LEAGHE ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΕΝΤΟ

Αν υπάρχει μια διοργάνωση, που θέλει να αποτελέσει θρύλο, είναι το Champions League. Για τον ίδιο αποτελεί τεράστια πρόκληση το να καταφέρει να επαναφέρει τη Γιουβέντους στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 22 χρόνια. Η Γιούβε γι' αυτό το λόγο τον πήρε, διότι ξέρει ότι ο Πορτογάλος αποτελεί τον ασφαλή δρόμο για την επιστροφή στον θρόνο. Αυτός ο στόχος είναι κοινός για τις δυο πλευρές και θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να τον πετύχουν. Μάλιστα, αν τα καταφέρει, θα πιάσει τον Πάκο Τσέντο, ο οποίος έχει έξι ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει το σχετικό ρεκόρ, που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί.

3. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΕ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Ρονάλντο θέλει να φτάσει τα έξι τρόπαια με τρεις διαφορετικές ομάδες. Έχει ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέσσερα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα θέλει να σηκώσει ευρωπαϊκό και με τη "Βέκια Σινιόρα". Ο μόνος που το έχει καταφέρει, είναι ο Κλάρενς Σέεντορφ με Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν . Αν μη τι άλλο, είναι μια τεράστια πρόκληση να μπει σε αυτό το πολύ "κλειστό κλαμπ". Τι αποδεικνύει; Πως όπου και αν πάει, ξέρει να κατακτά τίτλους και δη ευρωπαϊκούς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για έναν παίκτη με τον χαρακτήρα, τον εγωισμό και την προσωπικότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

4. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Άλλη μια πρόκληση, είναι να σηκώσει πρωτάθλημα με τρίτη διαφορετική ομάδα. Πήρε με τη Γιουνάιτεντ, πήρε με τη Ρεάλ, θέλει και με τη Γιουβέντους. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένα όνειρο που θα έχει εκπληρώσει. Αν και εδώ που τα λέμε, δεν θα είναι και πάρα πολύ δύσκολο να το πετύχει, πηγαίνοντας σε μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της Serie A την τελευταία εξαετία και είναι με διαφορά πρώτη στους τίτλους στην Ιταλία. Θέλει όμως να κατακτήσει και άλλα τρόπαια στην καριέρα. Με τη Ρεάλ πήρε δυο πρωταθλήματα σε εννέα χρόνια, ενώ σήκωσε τρία με τη Γιουνάιτεντ.

5. TOP ΣΚΟΡΕΡ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ SERIE A

Το στοιχειωμένο ρεκόρ του Φέρεντς Χίρτσερ από το μακρινό 1926 δεν έχει καταρριφθεί. Ποιο είναι αυτό; Του κορυφαίου σκόρερ με τη φανέλα της Γιουβέντους σε μια σεζόν. Ο Ούγγρος είχε σκοράρει 35 γκολ σε 26 αγώνες με την ομάδα του Τορίνο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Καθόλου εύκολο για τον Ρονάλντο, ειδικά κόντρα στις ιταλικές άμυνες. Αν το καταφέρει και αυτό, θα έχει γράψει (ξανά) ιστορία. Πρόκειται για μια επίδοση που μετρά ήδη 92 χρόνια και κοντεύει... αιώνα.

6. ΤΡΙΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΜΕ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την επίδοση του Χίρτσερ, θα έχει βάλει γερές βάσεις για το χρυσό παπούτσι. Θα είναι μάλιστα ο πρώτος που θα το έχει καταφέρει με τρεις διαφορετικές ομάδες. Την σεζόν 2007/08, είχε σημειώσει 31 γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα, ενώ άλλες τρεις φορές το έκανε δικό του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Πλέον, θέλει το βραβείο και ως παίκτης της Γιουβέντους.

7. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Τέλος, δεν θα έλεγε "όχι" σε μια έκτη "Χρυσή Μπάλα" που θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον θρύλο του. Βέβαια, για να καταφέρει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συνδυάσει τη δική του προσωπική απόδοση με τις επιτυχίες της Γιουβέντους. Αν τα νούμερά του είναι τρομερά και η Γιούβε σαρώσει τα τρόπαια, τότε μπορεί να σηκώσει το αγαλματίδιο για μια ακόμη φορά. Η πρόκληση αυτή είναι μοναδική για τον Ρονάλντο, θα την ήθελε όσο τίποτα, έστω και αν ο ίδιος λέει πως δεν έχει εμμονή. Όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του, ξέρουν πως θέλει να είναι πάντα ο καλύτερος και να αναγνωρίζεται απ' όλους. Θα προσπαθήσει σίγουρα για να το πετύχει με τη φανέλα της "Γηραιάς Κυρίας".

AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ