ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι εξηγήσεις του Πλατινί για τα 2 εκατ. ελβετικά φράγκα

Οι εξηγήσεις του Πλατινί για τα 2 εκατ. ελβετικά φράγκα

Ο πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος πρόεδρος της FIFA, Μισέλ Πλατινί, υποστήριξε ότι έδωσε πλήρεις εξηγήσεις στις ελβετικές Αρχές για την αμοιβή των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων, που έλαβε από τη FIFA.

Μπορεί ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος ανακρίθηκε την Παρασκευή από το Γενικό Εισαγγελέα της Ελβετίας να κινδυνεύει με δεκαετή φυλάκιση, αλλά κι ο υποψήφιος διάδοχός του στην προεδρία της FIFA, Μισέλ Πλατινί, εμπλέκεται σε σκάνδαλο με την αμοιβή του - ύψους 2.000.000 ελβετικών φράγκων - την περίοδο από το 1999 έως το 2002 από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, να ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της.

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA, στις εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου - μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε - υποστήριξε ότι κατέθεσε στις ελβετικές Αρχές τις πλήρεις εξηγήσεις για την αμοιβή που έλαβε από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

"Σε σχέση με την πληρωμή υπέρ μου, θα ήθελα να πω ότι αυτή η αμοιβή αφορά σε δουλειά που έκανα βάσει συμβολαίου με τη FIFA και είμαι χαρούμενος που ξεκαθάρισα τα συγκεκριμένα σημεία στις Αρχές. Ξεκαθάρισα στις Ελβετικές Αρχές ότι είμαι έτοιμος να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση, που σχετίζεται με την έρευνα για τη FIFA που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντα ήμουν ανοιχτός στους επίσημους οργανισμούς και τις Αρχές. Το έκανα σαφές λοιπόν και στις ελβετικές ότι απ’ τη στιγμή που έχω ζήσει στη χώρα θα είμαι διαθέσιμος να μιλήσω μαζί τους κάθε στιγμή και να διευκρινίσω κάθε θέμα που σχετίζεται με τις συγκεκριμένες έρευνες", αναφέρει - μεταξύ άλλων - η γραπτή ανακοίνωση του Μισέλ Πλατινί.

Στήριξη από Γαλλία

Ο Μισέλ Πλατινί φαίνεται ότι έχει τη στήριξη των συμπατριωτών του. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, έσπευσε να δηλώσει στο "France info" ότι "ο Μισέλ Πλατινί απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του, καθώς η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της". Υπενθυμίζεται ότι στη μεταφορά των 2.000.000 ελβετικών φράγκων από τη FIFA στον τραπεζικό λογαριασμό του Μισέλ Πλατινί, εμπλέκεται και η γαλλική κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γραμματέα της γαλλικής κυβέρνησης, επιφορτισμένου με τον τομέα του αθλητισμού, Τιερί Μπρεγιάρντ: "Έχω εμπιστοσύνη στην τιμιότητα και την αποφασιστικότητα του Μισέλ Πλατινί. Πρέπει να παρακολουθήσουμε με ηρεμία, τις έρευνες των ελβετικών Αρχών"

Η κρίση των "μετασεισμών"

Ωστόσο, ο γαλλικός Τύπος δεν ασπάζεται την ίδια ηρεμία. Πολλά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πλήγμα στην προεκλογική εκστρατεία του Μισέλ Πλατινί, ακόμη κι αν οι κατηγορίες αποδειχθούν αβάσιμες. Όπως αναφέρουν, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες τόσο για την ανακριτική διαδικασία, όσο και την επιρροή που θα έχουν στο προφίλ του Γάλλου παράγοντα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ