ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

O Λουίς Φαν Χάαλ απέδωσε την ήττα από τη Μίντιλαντ στο "νόμο του Μέρφι" όμως δεν είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει χρησιμοποιήσει αστεία δικαιολογία μετά από αποτυχία της ομάδας του. Οι Μουρίνιο, Βενγκέρ και Φέργκιουσον... ξέρουν!

Η Μίντιλαντ ταπείνωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Πέμπτης νικώντας την με 2-1 στη Δανία στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους "32" του Europa League και έκανε τον Λουίς Φαν Χάαλ να επικαλεστεί τον... "νόμο του Μέρφι", ο οποίος ουσιαστικά στηρίζεται στο θεώρημα πως "το σύμπαν κάνει τα πάντα για να έχεις μία άσχημη ημέρα".

Για όσους έσπευσαν πάντως να λοιδωρήσουν τον Ολλανδό τεχνικό των "κόκκινων διαβόλων" η Mirror φρόντισε να τους θυμίσει το... παρελθόν, αναφέροντας 7 περιπτώσεις τεχνικών που κατέφυγαν σε εξίσου εξωφρενικές δικαιολογίες για να αποτινάξουν από αυτούς και την ομάδα τους την ευθύνη της ήττας!

Απολαύστε τους...

Οι γκρι εμφανίσεις

Ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν είναι ο μοναδικός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει σκαρφιστεί μία ελάχιστα πειστική δικαιολογία μετά από ήττα. Στο ίδιο... ατόπημα είχε υποπέσει τον Απρίλιο του 1996 και ο Άλεξ Φέργκιουσον όταν είχε αποδώσει την ήττα της ομάδας του με 3-1 στην έδρα της Σαουθάμπτον στις γκρι εμφανίσεις που φορούσαν οι ποδοσφαιριστές της! "Δεν μπορούσαν να συνδυαστούν οι παίκτες μου, μου είπαν πως ήταν δύσκολο να δουν τους συμπαίκτες τους σε κάποια απόσταση κάθε φορά που σήκωναν το κεφάλι τους", είχε πει μεταξύ άλλων.

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

Το χορτάρι του Old Trafford

Δεν μπορούν να είναι... χαλιά όλα τα γήπεδα στην Αγγλία όμως το να κάνεις παράπονα για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του "Old Trafford" φαντάζει υπερβολή. Και όμως το έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ μετά από ήττα της Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2010...

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

Οι μπάλες που αναπηδούν

Μετά την ήττα της Νιούκαστλ από τη Στίβενεϊτζ στο FA Cup το 1998, ο Κένι Νταλγκλίς τους... τρέλανε όλους λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου πως "οι μπάλες αναπηδούσαν πολύ".

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

Η μή μεταγραφή του Μάθιου Άπσον

Η Λίβερπουλ αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα τη σεζόν 2009-2010 και σύμφωνα με τον Ράφα Μπενίτεθ αυτό οφειλόταν στην αποτυχία των Αμερικανών ιδιοκτητών (Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ) να του πάρουν τους παίκτες που τους είχε ζητήσει. Συγκεκριμένα είχε έντονα παράπονα που δεν του είχαν πάρει τον Στέφαν Γιόβετιτς, τον Σιλβέν Ντιστέν και τον... Μάθιου Άπσον.

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

Η τράπουλα έκανε... χαλάστρα

Το Euro 2000 δεν πήγε καλά για τον Φρανκ Ράικαρντ στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας και ο άλλοτε άσος των Μίλαν και Άγιαξ έριξε το ανάθεμα στα... χαρτιά: "Οι παίκτες μου προτιμούσαν να παίζουν χαρτιά και έδιναν ελάχιστη σημασία σε οτιδήποτε άλλο συνέβαινε".

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

Το μικρό γήπεδο

Η Τότεναμ δεν ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν όσον αφορά στα εντός έδρας παιχνίδια της και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αιφνιδίασε άπαντες λέγοντας πως θα ήθελε να ήταν μεγαλύτερες οι διαστάσεις του "White Hart Lane"! "Με το στιλ παιχνιδιού που παίζουμε, χρειαζόμαστε μεγαλύτερο χώρο για να αναπτυχθούμε, επειδή παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής", δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός.

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία

Τα... εξαφανισμένα ball-boys

O Ζοζέ Μουρίνιο είδε την Ρεάλ να γνωρίζει την ήττα από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ το 2011 και δεν δίστασε να ρίξει το φταίξιμο στα ball-boys της Μπαρτσελόνα, λέγοντας πως ήταν άφαντοι κατά τη διάρκεια του δευτέρου μερους...

Οι δικαιολογίες προπονητών που έγραψαν ιστορία
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ