ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι δίδυμοι Μπερεζούτσκι ανακοίνωσαν ότι σταματούν το ποδόσφαιρο

Οι δίδυμοι Μπερεζούτσκι ανακοίνωσαν ότι σταματούν το ποδόσφαιρο
AP PHOTO/SERGEY PONOMAREV

Οι δίδυμοι Ρώσοι αμυντικοί Αλεκσέι και Βασίλι Μπερεζούτσκι ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το ποδόσφαιρο μετά από 18 χρόνια καριέρας, τα 16 στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μετά από 1.033 αγώνες, οι Αλεκσέι και Βασίλι Μπερεζούτσκι, οι δίδυμοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της εθνικής Ρωσίας, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη δράση.

Οι δύο Ρώσοι αμυντικοί, με μία μακροσκελή και συγκινητική ανακοίνωση, γνωστοποίησαν την απόφαση να κρεμάσουν τα "παπούτσια" τους μετά από 16 χρόνια στην ελίτ του εγχώριου ποδοσφαίρου.

"Μετά από τόσα πολλά χρόνια σε έναν σύλλογο που έγινε πραγματικά το σπίτι μας, με τέτοια απίστευτη υποστήριξη από τους φιλάθλους, είναι δύσκολο να βάλουμε ένα τέλος. Γι' αυτό κι η απόφασή μας πήρε τόσο πολύ χρόνο, όλους τους τελευταίους μήνες ζυγίζαμε τα υπέρ και τα κατά και συμβουλευτήκαμε συγγενείς και φίλους", έγραψαν μεταξύ άλλων.

Αμφότεροι ανήκουν στην ΤΣΣΚΑ από το 2001 και μαζί με τον κεντρικό αμυντικό Σεργκέι Ιγκνασέβιτς και τον τερματοφύλακα Ίγκορ Ακινφέεβ, που εντάχθηκαν το 2003, σχημάτισαν μία απαράλλαχτη τετράδα στα μετόπισθεν μέχρι και φέτος.

Ο Ιγκνασέβιτς ολοκλήρωσε κι αυτός την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της πατρίδας του στα 38 του, ενώ οι δύο Μπερεζούτσκι είχαν αποσυρθεί από την εθνική από το 2016.

Πλέον, στα 36 τους, ήρθε η ώρα να σταματήσουν γενικά το ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, επτά κύπελλα, πέντε σούπερ καπ, το Κύπελλο UEFA του 2005 κι έχοντας πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Euro 2008.

"Καταλήγοντας, θέλουμε να πούμε ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους όσους μας συνόδευσαν όλο αυτό το μεγάλο, δύσκολο, αλλά εκπληκτικό διάστημα. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του συλλόγου, όλους τους προπονητές με τους οποίους είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε όλα αυτά τα χρόνια και τους συμπαίκτες με τους οποίους σηκώσαμε πολλά τρόπαια, τους υπαλλήλους του συλλόγου με τους οποίους μοιραστήκαμε πολλές στιγμές και τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τελευταίο παιχνίδι".

Photo credits: AP Photo/Sergey Ponomarev

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ