ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 14 παίκτες που... έδωσε στεγνά ο Μουρίνιο

Οι 14 παίκτες που... έδωσε στεγνά ο Μουρίνιο

Μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουότφορντ, ο Ζοζέ Μουρίνιο τα έβαλε με τον Λουκ Σο, κατηγορώντας τον για το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του, που ο Πορτογάλος στοχοποιεί παίκτη του. Θυμηθείτε ποιοι την έχουν "πληρώσει" στο παρελθόν.

Για πολλούς, ο Ζοζέ Μουρίνιο παραμένει μέχρι σήμερα ο κορυφαίος προπονητής ποδοσφαίρου. Κάποιοι άλλοι θεωρούν, πως τα τελευταία χρόνια, του αρέσει μόνο να προκαλεί, έχοντας χάσει την προ δεκαετίας λάμψη του. Το μόνο σίγουρο είναι πως διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και ιδιαίτερο ταμπεραμέντο.

Κάτι που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο από αρκετούς ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Γι' αυτό άλλωστε, έχει έρθει σε κόντρα με αρκετά "αστέρια" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πάντως, σε μεγάλο βαθμό, ο Πορτογάλος είναι αυτός που προκαλεί εντάσεις. Όπως, για παράδειγμα, μετά την πρόσφατη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουότφορντ, όπου κατηγόρησε ευθέως τον Λουκ Σο για το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, προκαλώντας την αντίδραση, τόσο του Άγγλου διεθνή αμυντικού, όσο και κάποιων συμπαικτών του.

Ας θυμηθούμε, όμως, τις περιπτώσεις κατά τις οποίες, ο "Special One" έχει κακολογήσει παίκτες του, κατά τη θητεία του σε Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ, όπως τις παρέθεσε η ιστοσελίδα "squawka.com", αλλά και τις δηλώσεις του για τον Λουκ Σο.

ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΚΑΡΒΑΛΙΟ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2005

Μετά το παράπονο του Πορτογάλου αμυντικού για τη μη χρησιμοποίησή του, ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε: "Ο Ρομπέρτο Καρβάλιο φαίνεται να έχει πρόβλημα στο να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Ίσως θα έπρεπε να κάνει ένα τεστ IQ ή να πάει σε μία ψυχιατρική κλινική".

ΤΖΟ ΚΟΟΥΛ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2006

Μετά τη νίκη επί της Μπέρμιγχαμ με 2-0, ο τότε προπονητής της Τσέλσι επέπληξε δημοσίως τον Κόουλ: "Του είπα ότι αν κάνει άλλο ένα παιχνίδι σαν κι αυτό, δεν θα ξαναπαίξει. Πρέπει να αγωνίζεται για την ομάδα και όχι για τον κόσμο και τον εαυτό του".

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Ρόμα, ο Μουρίνιο είπε στους δημοσιογράφους: "Ο Μπαλοτέλι; Κατά τη γνώμη μου, η απόδοσή του ήταν κοντά στο μηδέν. Δεν μου άρεσε το πώς έπαιξε. Είναι 19 χρονών, αλλά θα μπορούσε να έχει κάνει πολλά περισσότερα".

Τον Απρίλιο του 2010, αναφέρθηκε σε αυτόν εμμέσως: "Ένας παίκτης θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει την ομάδα, που κινδύνευε. Οι οπαδοί ήθελαν περισσότερα, οι συμπαίκτες του ήθελαν περισσότερα, αλλά αυτό δεν τα έδωσε".

Λίγο καιρό μετά, αναφέρθηκε στον Μπαλοτέλι, συσχετίζοντας την εξυπνάδα του με ενός εκ των συμπαικτών του: "Άλλοι παίκτες διαθέτουν εκατομμύρια νευρώνες και εγκεφαλικά κύτταρα, οπότε δουλεύουν σκληρά στην προπόνηση καθημερινά. Υπάρχουν και κάποιοι στην Ίντερ, που έχουν μόνο ένα".

Οι 14 παίκτες που... έδωσε στεγνά ο Μουρίνιο

ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ ΚΑΙ ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Σε μία προπόνηση, παρουσία δημοσιογράφων, ο Μουρίνιο ακούστηκε να λέει: Με σκοτώσατε (με όσα είπατε στους δημοσιογράφους) στη μικτή ζώνη. Φυσικά, από τη στιγμή που εσείς οι Ισπανοί είστε παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι φίλοι σας στον Τύπο, σας προστατεύουν, όπως ένας τερματοφύλακας".

ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ - ΜΑΪΟΣ 2013

Ο Μουρίνιο συνέχισε ακόμα πιο έντονα την κριτική του εις βάρος του Ισπανού τερματοφύλακα, ευχόμενος η Ρεάλ Μαδρίτης να αποκτήσει όσο το δυνατόν συντομότερα έναν αντικαταστάτη. Συγκεκριμένα, είπε στους δημοσιογράφους: "Τι θα άλλαζα αν είχα την ευκαιρία γυρίσω το χρόνο τρία χρόνια πίσω; Θα έφερνα τον Ντιέγο Λόπεθ μετά την πρώτη μου χρονιά. Δεν κάναμε αρκετά για να τον φέρουμε. Είναι κρίμα".

Αφού δέχθηκε κριτική για τα λεγόμενά του, πρόσθεσε λίγο καιρό αργότερα: "Για να δούμε αν θα το καταλάβετε μια για πάντα. Εγώ είμαι ο προπονητής. Με προσέλαβαν να είμαι προπονητής και ο προπονητής έχει συγκεκριμένες ευθύνες, μία εκ των οποίων είναι να επιλέγει την ομάδα. Δεν το κάνω παίζοντας κορώνα-γράμματα. Το κάνω μετά από συζήτηση και μακροσκελή ανάλυση των αποφάσεών μου. Προτιμώ τον Ντιέγο Λόπεθ ως τερματοφύλακα από τον Ίκερ Κασίγιας".

ΠΕΠΕ - ΜΑΪΟΣ 2013

Ο Πέπε μίλησε δημοσίως για όσα είπε ο Μουρίνιο για τον Κασίγιας, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο Πορτογάλος προπονητής: "Πρέπει να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος σαν εμένα ή σαν σχεδόν όλους σε αυτό το δωμάτιο για να καταλάβεις ότι μιλάμε για ανησυχία. Το πρόβλημά του έχει ένα όνομα: Ραφαέλ Βαράν. Δεν είναι εύκολο για έναν 31χρονο, με κύρος και ιστορία, να βρίσκεται στη σκιά ενός 19χρονου παιδιού. Αλλά αυτός είναι ο νόμος της ζωής. Σε αθλητικό επίπεδο, η ζωή του Πέπε έχει αλλάξει. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι μία εύκολη κατάσταση, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής και νομίζω πως είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν πως το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης στην άμυνα είναι ο Βαράν με τον Σέρχιο Ράμος".

Οι 14 παίκτες που... έδωσε στεγνά ο Μουρίνιο

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

Φεύγοντας από τη Ρεάλ, ο Πορτογάλος αναρωτήθηκε για το αν ο συμπατριώτης του είχε τον εγωισμό και τις δυνατότητες να βελτιωθεί: "Είχα μόνο ένα πρόβλημα μαζί του, πολύ απλό, πολύ βασικό. Μιλάω για τις περιπτώσεις που ένας προπονητής κρίνει έναν παίκτη από τακτικής άποψης, προσπαθώντας να τον βελτιώσει, αλλά ο παίκτης δεν το βλέπει αυτό με καλό μάτι, διότι νομίζει ότι τα ξέρει όλα κι ότι ο προπονητής δεν μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί".

Αργότερα, συμπλήρωσε: "Έγινα πρώτος προπονητής το 2000, αλλά νωρίτερα, ήμουν βοηθός προπονητή σε μεγάλους συλλόγους, με μεγάλους προπονητές και προπονούσα τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Οπότε, στα 30 μου προπονούσα τον Ρονάλντο, όχι αυτόν (τον Κριστιάνο), τον πραγματικό, τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο".

ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΑ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Επί των ημερών του Μουρίνιο στην Τσέλσι, ο Χουάν Μάτα, που τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ο καλύτερος παίκτης των "μπλε", βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, με τον Πορτογάλο να εξηγεί: "Δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν τα δύο προηγούμενα χρόνια η Τσέλσι. Ούτε στο σύλλογο αρέσει και θέλουμε να τον αλλάξουμε. Θέλουμε να παίξουμε με άλλο στιλ. Το παρελθόν είναι ιστορία".

Πάνω σε αυτό, συμπλήρωσε: "Το παρελθόν είναι παρελθόν. Αυτό που μετράει είναι το τώρα. Πρέπει να κρίνεσαι στο τι κάνεις τώρα. Είχε την ευκαιρία να παίξει από την αρχή απέναντι στην Άστον Βίλα και την Έβερτον, και για 35 λεπτά απέναντι στη Βασιλεία. Ο Χουάν πρέπει να δουλέψει και να προσαρμοστεί σε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, διότι δεν προτίθεμαι να αλλάξω τη θέση του Οσκάρ. Ο Χουάν πρέπει να μάθει να παίζει με τον τρόπο που θέλω εγώ να παίζω, να είναι πιο συνεπής".

ΣΑΜΟΥΕΛ ΕΤΟ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Σε μία εκδήλωση της Τσέλσι, ο Μουρίνιο δήλωσε: "Έχω μια ομάδα, αλλά δεν έχω επιθετικό. Έχω τον Ετό, που είναι 32 χρονών, ίσως και 35".

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕ ΣΙΡΛΕ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

Μετά από μία αγχωτική πρόκριση επί της Σρούσμπερι στο Κύπελλο Αγγλίας, σχολίασε: "Περιμένω από τους παίκτες να μου δίνουν προβλήματα. Αγαπώ τα προβλήματα. Αλλά πολλοί απ' αυτούς δεν μου προκάλεσαν προβλήματα κι έκαναν εύκολη τη δουλειά μου να διαλέξω ενδεκάδα για το Σάββατο. Αν οι παίκτες που αγωνίστηκαν 90 λεπτά πριν από δύο ημέρες, ήταν φανταστικοί, περιμένω από τους ανθρώπους που δεν παίζουν πολύ, να ανεβάσουν τον πήχη, προκειμένου να μου δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν μου δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα".

Όταν ρωτήθηκε αν αναφέρεται στους Σαλάχ και Σίρλε συγκεκριμένα, απάντησε: "Ναι".

Οι 14 παίκτες που... έδωσε στεγνά ο Μουρίνιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

Μετά την ήττα με 1-2 από την Κρίσταλ Πάλας, εξέφρασε την οργή του για κάθε παίκτη της ομάδας: "Δεν είμαι χαρούμενος. Δεν μπορώ να πω ότι είχε 11 παίκτες να αγωνίζονται την ίδια στιγμή. Η απόδοση δύο ή τριών εξ αυτών ήταν πολύ κακή. Κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν άλλαξα έναν από αυτούς. Τον κράτησα στο παιχνίδι για 90 λεπτά. Όταν έκανα την τρίτη αλλαγή, συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν και μία τέταρτη, αλλά δεν είχα τέταρτη".

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Μετά την ήττα με 0-2 από τη Νιουκάστλ, είπε απλά: "Έκανα 11 λάθη με την επιλογή της ενδεκάδας μου. 11 λάθη!".

ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Μιλώντας στο Chelsea TV, εξέθεσε ξανά τους ποδοσφαιριστές του: "Κάποιοι από αυτούς πρέπει να ξανασκεφτούν το πώς ζουν την Τσέλσι, το πώς ζουν το ποδόσφαιρο, το πώς ζουν τη δουλειά τους. Η Τσέλσι είναι μεγάλη, το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από δουλειά, είναι πάθος. Πιστεύω πως θα πρέπει να ζουν με απίστευτο πάθος κάθε αγώνα μέσα στο γήπεδο. Πόσοι εκατομμύρια άνθρωποι θα ήθελαν να είναι ποδοσφαιριστές και δεν μπορούν να γίνουν; Δεν πρέπει να χαραμίζετε κανένα λεπτό στο χορτάρι, πρέπει να απολαμβάνετε κάθε λεπτό και να τα δίνετε όλα".

ΕΝΤΕΝ ΑΖΑΡ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Μετά την ήττα από τη Λέστερ, την οποία ο Μουρίνιο χαρακτήρισε ως "προδοσία" από τους παίκτες του, ο Πορτογάλος εξέφρασε αμφιβολία για το αν όντως αποχώρησε ως τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο ο Αζάρ: "Αποφάσισε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν πεσμένος κάτω, βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο και είπε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει Λίγα δευτερόλεπτα μετά, είπε πως θα δοκιμάσει, αλλά δύο δευτερόλεπτα και δύο βήματα αργότερα. αποφάσισε να μην συνεχίσει".

Οι 14 παίκτες που... έδωσε στεγνά ο Μουρίνιο

ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Ο Αζάρ δεν ήταν ο μόνος που δέχθηκε κριτική από τον Μουρίνιο μετά το ματς με τη Λέστερ. Είπε στους δημοσιογράφους πως ο Ισπανός επιθετικός απέφευγε το γκολ, αντί να παίρνει καλές τοποθετήσεις: "Νομίζω πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης του Ντιέγκο μπροστά από το αντίπαλο τέρμα, τον φέρνει σε άλλα σημεία του γηπέδου. Όταν είναι απέναντι από το τέρμα, δεν σκοράρει, δεν έχει καθαρό μυαλό και δεν είναι αποτελεσματικός, όπως ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν. Οι κινήσεις του είναι κατά βάση από το κέντρο προς τα άκρα".

ΛΟΥΚ ΣΟ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουότφορντ, δεν ανέφερε καν το όνομα του Άγγλου αριστερού μπακ, παρά μόνο τη θέση του: "Όσον αφορά στο δεύτερο γκολ, ο Αμραμπάτ πήρε την μπάλα και ο αριστερός μας μπακ ήταν 25 μέτρα μακριά του, αντί για 5. Αλλά ακόμα και στα 25 μέτρα, πρέπει να πηδήξεις και να πας να πιέσεις. Αλλά όχι, εμείς περιμένουμε".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ