ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 13 Έλληνες που έπαιξαν τελικό

Οι 13 Έλληνες που έπαιξαν τελικό

Κώστας Μανωλάς και Κώστας Μήτρογλου διεκδικούν θέση στον τελικό των Champions League και Europa League κι έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι πρώτοι Έλληνες που θα κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο! Θυμηθείτε την ελληνική 13μελή λίστα με συμμετοχή σε τελικό.

Ο Κώστας Μανωλάς στα ημιτελικά του Champions League με τη Ρόμα και ο Κώστας Μήτρογλου στα ημιτελικά του Europa League με τη Μαρσέιγ.

Ο πρώτος θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο της Λίβερπουλ κι ο δεύτερος το εμπόδιο της Ζάλτσμπουργκ. Αμφότεροι έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να βρεθούν στους αντίστοιχους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League και Europa League).

Εφόσον οι ομάδες τους καταφέρουν και προκριθούν κι αυτοί αγωνιστούν, η 13μελής λίστα των Ελλήνων που έχουν συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα προσθέσει δύο μέλη.

Από τους 13, οι 11 είναι του Παναθηναϊκού στον τελικό με τον Άγιαξ στο "Γουέμπλεϊ", καθώς ο τότε τεχνικός των "πρασίνων", Φέρεντς Πούσκας, δεν προέβη σε αλλαγές. Την ενδεκάδα του "τριφυλλιού" αποτέλεσαν οι: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Καμάρας, Γράμμος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Αντωνιάδης.

Στην πιο πρόσφατη ιστορία συναντάμε τον Άκη Ζήκο, ο οποίος με τη φανέλα της Μονακό αγωνίστηκε στον τελικό του Γκελζενκίρχεν. Οι Μονεγάσκοι, ωστόσο, έχασαν (0-3) από την Πόρτο και μαζί το τρόπαιο του Champions League.

Το 2009 στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, ο Αλέξανδρος Τζιόλης πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Πέτερ Νάιμεγερ, αλλά η Βέρντερ έχασε (2-1) από τη Σαχτάρ και την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο του UEFA Cup.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Κώστας Μανωλάς και Κώστας Μήτρογλου έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι πρώτοι Έλληνες που θα κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Υπενθυμίζεται, ασφαλώς, ότι στην ευρωπαϊκή λίστα της Άρσεναλ έχει δηλωθεί ένας ακόμη Έλληνας, ο Ντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος βέβαια ακόμη δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε επίσημο ματς των Λονδρέζων από τότε που πήρε μεταγραφή από τον ΠΑΣ (4 Ιανουαρίου 2018).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ