ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 10 υποψήφιοι για τον κορυφαίο παίκτη της UEFA

Οι 10 υποψήφιοι για τον κορυφαίο παίκτη της UEFA

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι έτοιμοι για μία ακόμα "μονομαχία" καθώς διεκδικούν αμφότεροι τον τίτλο για τον κορυφαίο παίκτη στην Ευρώπη τη σεζόν 2014-15 που απονέμεται από την UEFA. Δείτε τους 10 υποψηφίους.

Οκτώ παίκτες που αγωνίστηκαν στις 6 Ιουνίου στον τελικό του Champions League (5 για τη Γιουβέντους + 3 για τη Μπαρτσελόνα) καθώς επίσης οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Εντέν Αζάρ βρίσκονται μέσα στη λίστα των 10 υποψηφίων που ανακοίνωσε η UEFA για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη για τη σεζόν 2014-15 που θα απονεμηθεί στις 28 Αυγούστου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δημοσιογράφοι από 54 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ψήφισαν μέσω μίας λίστας στην οποία βρίσκονταν 28 παίκτες, με τους 10 που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις να παίρνουν μέρος και σε δεύτερη ψηφοφορία στις 12 Αυγούστου για να καθοριστιστεί η τελική τριάδα.

Αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική χρονιά που έχουμε την συγκεκριμένη ψηφοφορία, με τους τέσσερις προηγούμενους νικητές να είναι κατά σειρά οι Λιονέλ Μέσι (2011), Αντρές Ινιέστα (2012), Φρανκ Ριμπερί (2013) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2014).

Αναλυτικά οι 10 υποψήφιοι:

Τζανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία - Γιουβέντους)

Εντέν Αζάρ (Βέλγιο - Τσέλσι)

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή - Μπαρτσελόνα)

Νεϊμάρ (Βραζιλία - Μπαρτσελόνα)

Πολ Πογκμπά (Γαλλία - Γιουβέντους)

Αντρέα Πίρλο (Ιταλία - Γιουβέντους - New York City)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία - Ρεάλ Μαδρίτης)

Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη - Μπαρτσελόνα)

Κάρλος Τέβες (Αργεντινή - Γιουβέντους - Μπόκα Τζούνιορς)

Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή - Γιουβέντους)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ