ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 10 ομάδες με τα ακριβότερα "ψώνια" στην Ευρώπη

Οι 10 ομάδες με τα ακριβότερα "ψώνια" στην Ευρώπη

Ποιες είναι οι δέκα ομάδες στην Ευρώπη που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι; Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον σχετικό πίνακα. Οι ομάδες της Αγγλίας στην κορυφή της λίστας. (PHOTO).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίναξε τη μπάνκα στον αέρα αυτή τη μεταγραφική περίοδο, δίνοντας 105 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά. Οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν η ομάδα που έδωσε τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη στην Ευρώπη!

Εκτός από τον Γάλλο σούπερ σταρ, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο πήρε Μχιταριάν (42 εκατ. ευρώ) και Μπεγί (38 εκατ. ευρώ), ενώ δεν εισέπραξε μεγάλα ποσά από πωλήσεις: Κιν, ΜακΝερ, Λοβ έφεραν στα ταμεία μόλις 8.25 εκατομμύρια ευρώ. Η Γιουνάιτεντ λοιπόν έδωσε 177.4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή της και η μόνη ομάδα που την πλησίασε στα χρήματα αυτά ήταν η συμπολίτισσα Σίτι (146.25 εατ. ευρώ).

Ομάδα από το Νησί και η τρίτη της σχετικής λίστας, η Άρσεναλ, δείγμα ότι οι ομάδες της Αγγλίας έδωσαν αστρονομικά ποσά για μεταγραφές. Αν δεν είχε... μεσολαβήσει η Ίντερ (104 εκατ. ευρώ), τις ομάδες του Μάντσεστερ και τους "κανονιέρηδες" θα ακολουθούσε η Τσέλσι, που έβγαλε από τα ταμεία της 96.3 εκατ. ευρώ για ενίσχυση.

Οι 10 ομάδες με τα ακριβότερα "ψώνια" στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του Sport24.gr, οι δέκα ομάδες που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη (ο υπολογισμός γίνεται με βάση τα "καθαρά" έξοδα, έχοντας αφαιρέσει τα έσοδα από πωλήσεις) αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ ΠΟΣΑ
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αγγλία 177.4
2. Μάντσεστερ Σίτι Αγγλία 146.25
3. Άρσεναλ Αγγλία 104.45
4. Ίντερ Ιταλία 104
5. Τσέλσι Αγγλία 96.3
6. Μπαρτσελόνα Ισπανία 88.65
7. Τότεναμ Αγγλία 55.7
8. Γουέστ Χαμ Αγγλία 53.6
9. Ατλέτικο Μαδρίτης Ισπανία 46.8
10. Μονακό Γαλλία 38.3

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, από τις δέκα ομάδες της λίστας οι έξι είναι από την Αγγλία. Ασφαλώς υπήρξαν σύλλογοι που δαπάνησαν ένα σωρό χρήματα, αλλά συγκέντρωσαν άλλα τόσα από πωλήσεις παικτών. Ενδεχομένως και να έβγαλαν περισσότερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έδωσε 30 εκατ. ευρώ για ενίσχυση, αλλά έλαβε 34.5 εκατ. ευρώ. Η Γιουβέντους, από τη μεριά της, έδωσε 162. εκατ. ευρώ και έλαβε 161.3. Δεν γινόταν λοιπόν να μπει στην παραπάνω λίστα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ