ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

Διαβάστε για τους 10 πιο επιθυμητούς παίκτες στην Ευρώπη, πόσο κοστολογούνται και με τη φανέλα ποιας ομάδας μπορεί να αγωνίζονται τη σεζόν 2016 - 2017.

Και το φετινό θερινό μεταγραφικό παζάρι αναμένεται "καυτό", καθώς τα μεγάλα πορτοφόλια ανά την Ευρώπη ανοίγουν προσφέροντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ικανοποιήσουν τους μεταγραφικούς τους πόθους.

Σύλλογοι όπως οι Τσέλσι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης προτίθενται να ρίξουν χρήμα στο τραπέζι για την ενίσχυση τους ρόστερ τους, θέλοντας να παρουσιαστούν πανέτοιμες ενόψει της νέας σεζόν, διεκδικώντας την διάκριση σε κάθε διοργάνωση που θα λάβουν μέρος, εγχώρια ή ευρωπαϊκή.

Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα Top-10 από τους πιο επιθυμητούς ποδοσφαιριστές, με εκατομμύρια ευρώ να "χορεύουν" δίπλα από το όνομα τους. Πάμε να δούμε αυτό το λαμπερό countdown.

10. Κριστιάν Μπεντεκέ

Στόχος της Κρίσταλ Πάλας ο στράικερ της Λίβερπουλ που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στο "Anfield" από τη στιγμή που αποκτήθηκε από την Άστον Βίλα. Σε 42 εμφανίσεις του με τη φανέλα των "reds" σκόραρε μόλις 10 τέρματα και είναι στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών από τον Γιούργκεν Κλοπ. Στα 38 εκατομμύρια ευρώ η τιμή του.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

9. Μάουρο Ικάρντι

Αρχηγός της Ίντερ, με τη φανέλα της οποίας έχει πραγματοποιήσει συνολικά 105 εμφανίσεις, με 52 γκολ και 15 ασίστ. Στα 23 του χρόνια διαθέτει ένα εξαιρετικά ελκυστικό πακέτο για κάθε ομάδα της Ευρώπης που μπορεί να τον αντέξει οικονομικά. Τον θέλει η Άρσεναλ, καραδοκεί η Νάπολι εφόσον χάσει τον Ιγκουαΐν. Το λιγότερο 50 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πέσουν στο τραπέζι για να πειστεί η Ίντερ να τον παραχωρήσει.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

8. Τζον Στόουνς

Πέρσι το καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από το να γίνει κάτοικος Λονδίνου και να κάνει νέο του σπίτι το "Stamford Bridge". Τελικά έμεινε στην Έβερτον, ωστόσο θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί και φέτος στα "ζαχαρωτά". Θεωρείται ό,τι καλύτερο στην ηλικία του όσον αφορά τους στόπερ στο Νησί, με τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έτοιμες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους αποσπώντας την υπογραφή του. Τι θα χρειαστεί; Ένα ποσό μεταξύ 45 και 50 εκατομμυρίων ευρώ...

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

7. Λερουά Σανέ

Στα 20 του χρόνια λογίζεται -και δικαίως- ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης. Μετρά ήδη 57 συμμετοχές με 13 γκολ και 8 ασίστ για λογαριασμό της Σάλκε, που ξέρει ότι τα σύνορα της δεν χωρούν πλέον την ποιότητα του διεθνή μεσοεπιθετικού. Και σε αυτή την περίπτωση η Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζεται ως βασική υποψήφια να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της. Και μπορεί να το κάνει με ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

6. Ριγιάντ Μαχρέζ

Από τη Β' Γαλλίας και τη Χάβρη, πρωταθλητής Αγγλίας με την Λέστερ! Έλαμψε πέρσι ο Αλγερινός στην πορεία των "αλεπούδων" μέχρι το θαύμα και με 17 τέρματα συν 10 ασίστ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στην κατάκτηση της Premier League. Εκτόξευσε τη φήμη του και μαζί την χρηματιστηριακή του αξία, κάτι που αναμένεται να εξαργυρώσει με πολλά ευρώ, τόσο η Λέστερ όσο και ο ίδιος. Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχουν θέσει υποψηφιότητα για να τον κάνουν δικό τους. Και θα τον κάνουν εφόσον καταβάλλουν 50 εκατομμύρια ευρώ στους Άγγλους.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

5. Λεονάρντο Μπονούτσι

Στα 29 του ο Ιταλός διεθνής στόπερ και μετά από μια 6ετία στη Γιουβέντους, το φετινό καλοκαίρι ενδέχεται να αλλάξει στρατόπεδο. Για την αξία και την εμπειρία του κανένας λόγος, είναι γνωστή στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ευρώπης εδώ και χρόνια. Και εδώ προβλέπεται κόντρα Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι, που πρέπει να βγάλουν 55 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία τους αν θέλουν πείσουν τους "μπιανκονέρι" να παραχωρήσουν τον παίκτη.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

4. Ντιμιτρί Παγέτ

Το ταλέντο του ήταν πάντα αδιαμφισβήτητο αλλά χρειάστηκε να φτάσει στα 29 του χρόνια για να το ξεδιπλώσει στο πλήρες, φορώντας τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Με τα "σφυριά" την περσινή σεζόν έκανε 12 γκολ και 15 ασίστ σε 38 ματς, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν, ενώ θετική ήταν η παρουσία του με την εθνική Γαλλίας στο Euro 2016. Τον θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά θα της κοστίσει ακριβά. Κάπου στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

3. Χάμες Ροντρίγκες

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Ζινεντίν Ζιντάν πέρσι και δύσκολα θα είναι και τη νέα σεζόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε βγάλει ένα... βουνό εκατομμυρίων από τα ταμεία της για να τον πάρει από τη Μονακό και δεν θέλει να έχει μεγάλη χασούρα βλέποντας τον παίκτη να σκουριάζει στον πάγκο. Ο ίδιος δεν μοιάζει διατεθειμένος να χάσει άλλη μια χρονιά. Οπότε η πώληση του μοιάζει μονόδρομος. Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Χαμ τον έχουν... λοκάρει. Για να πυροδοτήσουν όμως την βόμβα θα χρειαστεί να διαθέσουν γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

2. Γκονσάλο Ιγκουαΐν

Μπορεί με την εθνική Αργεντινής να εξακολουθεί να έχει θέμα (τελεί μονίμως υπό αμφισβήτηση έστω και αν μετρά 30 γκολ σε 63 παιχνίδια με το εθνόσημο), ωστόσο η περασμένη σεζόν του με τη φανέλα της Νάπολι τον βρήκε σε μόνιμη κατάσταση... on fire. Σε 35 ματς της Serie A πέτυχε 36 γκολ (άλλα 2 έβαλε στο Europa League) και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος. Μπήκε στη λίστα των Γιουβέντους και Άρσεναλ, μόνο που θα πρέπει να είναι διατεθειμένες να ξηλωθούν 95 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν μακριά από το "San Paolo".

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού

1. Πολ Πογκμπά

Μια περίπτωση για την οποία έχετε διαβάσει πολλές φορές στο Sport24.gr, αφού κατά τα φαινόμενα μπορεί να αποτελέσει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε σε ηλικία 16 ετών από την Χάβρη το 2009, στα 19 του ήθελε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα που δεν του έδινε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και έτσι ο Γάλλος μέσος έφυγε ελεύθερος με προορισμό τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2012. Τέσσερα καλοκαίρια αργότερα, οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι διατεθειμένοι να αδειάσουν τα ταμεία τους για να φέρουν πίσω στο "Old Trafford" τον Πογκμπά, πληρώνοντας 130 εκατομμύρια ευρώ (!) στη Γιουβέντους και προσφέροντας 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον παίκτη για συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας.

Οι 10 κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι του καλοκαιριού
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ