ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Το Sport24.gr επέλεξε τις 10 καλύτερες μεταγραφές στην Ευρώπη για τον Ιανουάριο του 2016 και εσείς καλείστε να ψηφίσετε την κορυφαία

Το να επιλέξεις τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού είναι δύσκολο διότι είναι πολλές γενικά, αλλά και αρκετές οι καλές, αλλά τον Ιανουάριο τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα.

Αυτό διότι είναι οι κινήσεις ενισχύσεις είναι λίγες και ποιοτικές ελάχιστες, ενώ κυριαρχούν οι εξάμηνοι δανεισμοί. Τα λεφτά είναι στην Αγγλία, αυτό είναι γνωστό, έτσι είναι λογικό οι περισσότερες καλές μεταγραφές να προέρχονται από το νησί.

Το Sport24.gr επέλεξε τις 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου, χωρίς να βρίσκονται σε αυτές ονόματα όπως τον Αλεσάντρε Πάτο και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ που έχουν χρόνια να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Δείτε τις λοιπόν και εν συνεχεία ψηφίστε την καλύτερη...

Μοχάμεντ Ελνενί (Άρσεναλ)

Η μοναδική μεταγραφή της Άρσεναλ για τον Ιανουάριο ήταν ο Μοχάμεντ Ελνενί, ο 23άχρονος Αιγύπτιος που αποκτήθηκε με 6.600.000 ευρώ από την Βασιλεία. Πρόκειται για αμυντικό μέσο με προοπτικές σπουδαίας καριέρας, είναι ακούραστος, απλά πρέπει να συνηθίσει στον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού. Έκανε ντεμπούτο στο FA Cup με την Μπέρνλι το περασμένο Σάββατο, έπαιξε 90 λεπτά και ήταν καλός. Ικανοποιήθηκε και ο Βενγκέρ, αλλά όπως τόνισε και ο ίδιος, ο Ελνενί πρέπει απλά να βάλει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι του.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου
© BPI / BEN QUEENBOROUGH

Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι 6η στην βαθμολογία του ρωσικού πρωταθλήματος (7 βαθμούς μακριά από την κορυφή), αλλά πρόκειται για τον πιο ισχυρό σύλλογο στην χώρα και το απέδειξε στο φινάλε των μεταγραφών. Απέκτησε τους Γιούρι Ζιρκόβ και Αλεκσάντρ Κοκόριν από την Ντινάμο Μόσχας, τον πρώτο τυπικά ως δανεικό καθώς είχε συμφωνήσει μαζί του για το καλοκαίρι και τον δεύτερο με κανονική μεταγραφή. Ο Κοκόριν είναι 24άχρονος επιθετικός που παίζει και εξτρέμ, έτσι μαζί με τον Τζιούμπα η Ζενίτ έχει πλέον τους δύο καλύτερους Ρώσους επιθετικούς. Μαζί με Χουλκ, Ντανι, Σατόβ (να παίζουν μπροστά απο Βιτσέλ και Χάβι Γκαρθία) η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είναι πλέον πανίσχυρη, ενώ θυμίζουμε πως στους "16" του Champions League με την Μπενφίκα. Το κόστος για την απόκτηση του Κοκόριν δεν είναι γίνει γνωστό, αλλά ίσως να έχουν δοθεί 20.000.000 ευρώ.

31.01.2016. Ïîðòóãàëèÿ, Ôàðó. «Ãàçïðîì»-òðåíèðîâî÷íûé ñáîð â Ôàðó: 31 ÿíâàðÿ, óòðåííÿÿ òðåíèðîâêà. Íà ñíèìêå: Àíäðå Âèëëàø-Áîàø, ãëàâíûé òðåíåð ÔÊ «Çåíèò», è  Àëåêñàíäð Êîêîðèí, íàïàäàþùèé ÔÊ «Çåíèò».
31.01.2016. Ïîðòóãàëèÿ, Ôàðó. «Ãàçïðîì»-òðåíèðîâî÷íûé ñáîð â Ôàðó: 31 ÿíâàðÿ, óòðåííÿÿ òðåíèðîâêà. Íà ñíèìêå: Àíäðå Âèëëàø-Áîàø, ãëàâíûé òðåíåð ÔÊ «Çåíèò», è Àëåêñàíäð Êîêîðèí, íàïàäàþùèé ÔÊ «Çåíèò». AY÷ANEAA AAAIEEIIA / OE «CAIEO»

Ζιανελί Ιμπουλά (Στόουκ)

Όταν η Πόρτο αγοράζει έναν παίκτη με 20.000.000 ευρώ σημαίνει πως σίγουρα μπορεί να τον πουλήσει ακριβότερα. Πήρε λοιπόν με το συγκεκριμένο ποσό τον Ζιανελί Ιμπουλά το καλοκαίρι από την Μαρσέιγ και 6 μήνες αργότερα τον πούλησε στην Στόουκ με 24.250.000 ευρώ. Αυτή είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου και τον ανεβάζει επίπεδο. Ο Ιμπουλά 23άχρονος Γάλλος αμυντικός μέσος που κυρίως παίζει κεντρικά, αλλά έχει την ικανότητα να παίξει σε όλες τις θέσεις της τριάδας (αν η ομάδα παίζει με 3 στο κέντρο). Είναι δυνατός, έχει καλή τεχνική και ξέρει να κάνει πάσα. Έχει την προοπτική να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στην θέση του. Ήταν ο παίκτης που έλειπε από την Στόουκ.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Ουμάρ Νιάς (Έβερτον)

Δεν είναι λίγα τα 18.000.000 ευρώ που έδωσε η Έβερτον για τον Ουμάρ Νιάς στην Λοκομοτίβ Μόσχας και ίσως σημαίνει πως έχουν καταλάβει στον σύλλογο ότι το καλοκαίρι δεν γίνεται να διατηρήσουν στο ρόστερ στον Ρομελού Λουκακού. Όσον αφορά στην φετινή σεζόν, ο Νιάς δίνει στην επίθεση των "ζαχαρωτών" αυτό που της έλειπε, δηλαδή έναν παίκτη με έφεση στο γκολ, που μπορεί να παίξει μόνος στην επίθεση. Μόνο ο Λουκακού μπορούσε να το κάνει αυτό, δεν μπορούν οι Μιραλάς, Αρουνά Κονέ και Ντεουλοφέου. Υπάρχει περισσότερη πίεση πλέον λοιπόν στον Βέλγο, καθώς ο 25άχρονος Σενεγαλέζος δίνει πλέον την δυνατότητα αλλαγής για την κορυφή της επίθεσης ή πραγματική ενίσχυσής της με δεύτερο "κανόνι" (μπορεί να παίξει και εξτρέμ).

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Τζόντζο Σέλβεϊ (Νιούκαστλ)

Η Νιούκαστλ θα μπορούσε να πάρει τον Τζόντζο Σέλβεϊ σε καλή τιμή, καθώς ο 23άχρονος Άγγλος μέσος τα είχε σπάσει με όλους στην Σουόνσι και οι Ουαλοί ήταν διατεθειμένοι να τον πουλήσουν ίσως και με λιγότερα από τα μισά χρήματα που τους έδωσαν οι "καρακάξες". Στα 16.000.000 ευρώ το κόστος. Αυτήν ήταν η πρόταση και φυσικά η Σουόνσι δεν το σκέφτηκε στιγμή. Ο Σέλβεϊ πάντως είναι σπουδαίος μέσος, όχι και το καλύτερο... παιδί, αλλά είναι επιπέδου εθνικής Αγγλίας και έστω ως αναπληρωματικός ίσως είναι το καλοκαίρι στο Euro 2016 με τα "3 λιοντάρια". "Θα το μετανιώσουν στην Σουόνσι", τόνισε ο Σέλβεϊ και μένει να το δούμε στο γήπεδο.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Άντρος Τάουνσεντ (Νιούκαστλ)

Σχεδόν όσα λεφτά έδωσε για τον Σέλβεϊ, έδωσε και για τον Άντρος Τάουνσεντ η Νιούκαστλ. Υπολογίζεται πως 15.750.000 ευρώ πήρε η Τότεναμ να τον παραχωρήσει, με τις "καρακάξες" να προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν ακόμη διεθνή Άγγλο. Πρόκειται για εξαιρετικό εξτρέμ που μπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά, είναι γρήγορος, ικανότατος στις σέντρες όπως φυσικά και στο να "τρυπά" από τα πλάγια τις αντίπαλες άμυνας, ενώ χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Φέτος δεν ξεκίνησε σε κανένα ματς της Τότεναμ, καθώς είχε βρεθεί εκτός ομάδας έπειτα από έναν καυγά με τον προπονητική φυσικής κατάστασης.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Στεφάν Ελ Σααραουί (Ρόμα)

Η αλήθεια είναι πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν τον... γούσταρε και πολύ, ενώ στην διοίκηση της Μονακό είχαν στο μυαλό τους να μην φτάσει τον αριθμό των συμμετοχών που θα σήμαινε αυτόματη απόκτησή του από την Μίλαν, από την οποία το καλοκαίρι αποκτήθηκε ως δανεικός. Πέρσι, επιστρέφοντας από τραυματισμό, μαζί με τον Πατσίνι κατάφεραν να προσφέρουν στην επίθεση της Μίλαν, αλλά ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς που ανέλαβε δεν ήθελε κανέναν τους. Οι "ροσονέρι" έχουν καλές σχέσεις με την Ρόμα, έτσι πήγε δανεικός στους "τζαλορόσι" να προοπτικής αγοράς το καλοκαίρι. Στο ντεμπούτο του πέτυχε γκολάρα και δείχνει έτοιμος να ξαναφτιάξει την καριέρα του με την βοήθεια του Σπαλέτι.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε (Μπόρνμουθ)

Την σεζόν 2013-2014 ο Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε ήταν ο καλύτερος παίκτης της Serie A με την φανέλα της Ελλάς Βερόνα και μάλιστα ήταν μόλις 20 ετών. Η Ρόμα έδωσε 24.500.000 ευρώ και απέκτησε τον Αργεντινό εξτρέμ, αλλά ενάμιση χρόνο τώρα δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα χρήματα που δόθηκαν για αυτόν. Η Μπόρνμουθ τον απέκτησε από τους "τζαλορόσι" ως δανεικό με προοπτική αγοράς έναντι 22.000.000 ευρώ το καλοκαίρι και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Τζουζέπε Ρόσι (Λεβάντε)

Το ταλέντο του Τζουζέπε Ρόσι είναι τεράστιο, πρόκειται για Ιταλό παίκτη που θα μπορούσε να κάνει καριέρα παντού, άλλωστε έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά στην Αγγλία (ManUtd, Νιούκαστλ) και έκανε εξαιρετικές χρονιές στην Βιγιαρεάλ. Τεράστια όμως είναι και η ατυχία του, καθώς είχε αρκετούς σοβαρότατους τραυματισμούς. Στην επιστροφή του από τον τελευταίο ο προπονητής της Φιορεντίνα, Πάουλο Σόουζα, δεν τον εμπιστεύτηκε, ο 29άχρονο επιθετικός δεν δεχόταν να μην παίζει, επέστρεψε στην Ισπανία μετά από 3 χρόνια.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου

Ζέμερσον (Μονακό)

Το 2014 ο Ζέμερσον εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Ρέβερ, πήρε ευκαιρίες στην Ατλέτικο Μινέιρο και έγινε βασικός στο κέντρο της άμυνας. Λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα και σε ηλικία 23 ετών πήρε μεταγραφή στην Μονακό, η οποία δαπάνησε 11.000.000 ευρώ. Πρόκειται φυσικά για την ακριβότερη (με διαφορά) μεταγραφή στην Γαλλία για αυτόν τον Ιανουάριο και ο Ζαρντίμ ή γενικά οι άνθρωποι της Μονακό, ελπίζουν πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Ρικάρντο Κρβάλιο στο κέντρο της άμυνας, συνθέτοντας το δίδυμο με τον νεαρό συμπατριώτη του, Ουάλας (21).

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ