ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Χάρι Κέιν δεν είναι ο Άγγλος που έχεις συνηθίσει

Ο Χάρι Κέιν δεν είναι ο Άγγλος που έχεις συνηθίσει

Ο 24χρονος Άγγλος επιθετικός είναι ο παίκτης και ο άνθρωπος που όλοι μας θα θέλαμε να μοιάσουμε.

Αυτή τη στιγμή ο Χάρι Κέιν λατρεύεται στην Αγγλία ίσως περισσότερο κι από τα αυγά με μπέικον. Φταίνε τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τυνησία στο Μουντιάλ; Η νίκη που χάρισε στην Αγγλία στην πρεμιέρα; Το γεγονός ότι έδωσε ξανά ελπίδες σε έναν λαό που θέλει τόσο πολύ να επιστρέψει στις επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο;

Όλα μαζί, αλλά επίσης και το γεγονός ότι στο πρόσωπό του οι Άγγλοι βλέπουν πως τα όνειρα καμιά φορά όχι μόνο πραγματοποιούνται, αλλά ξεπερνούν κι αυτό που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κάποιος. Κάπως έτσι ο Χάρι Κέιν έγινε το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο νησί, αλλά και πρεσβευτής του νέου αρώματος της HUGO BOSS, του Boss Bottled United.

Ο Χάρι Κέιν δεν είναι ο Άγγλος που έχεις συνηθίσει

Ο ίδιος μπορεί να τα φανταζόταν όλα αυτά, όμως, για πολλά χρόνια ένιωσε την απόρριψη, ένιωσε μειονεκτικά, "λίγος". Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ίσως να λειτούργησε και υπέρ του όλο αυτό που βίωσε στα παιδικά του χρόνια. Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1993 στο Γουαλθαμστόου, προάστιο του Λονδίνου, ενώ μεγάλωσε στο Τσίνγκφορντ, λίγο πιο δίπλα, από Ιρλανδούς γονείς.

"Πιστεύω ότι τα αθλητικά γονίδια τα κληρονόμησα από την πλευρά της μητέρας μου, αν και αυτή η κουβέντα είναι πολύ μεγάλη για τους Κέινς. Προφανώς και στον μπαμπά δεν αρέσει αυτό που λέω, αλλά ο παππούς Έρικ, μπαμπάς της μαμάς μου, ο οποίος έπαιζε ημι-επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν αρκετά καλός", είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του. Ναι, ο Κέιν μπορεί να είχε αθλητικά γονίδια μέσα του, όμως χρειάστηκε πολλή δουλειά για να τα κάνει να φανούν.

Ο Χάρι Κέιν δεν είναι ο Άγγλος που έχεις συνηθίσει

Πήγε στο ίδιο σχολείο που είχε πάει (αρκετά χρόνια πιο πριν) το ποδοσφαιρικό του είδωλο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Λογικά θα ακουμπούσε τους τοίχους και θα σκεφτόταν ότι "εδώ περπάτησε ο Μπεκς". Τον μελετούσε, είχε αφήσεις του στο δωμάτιό του, μιλούσε συνεχώς για τα κατορθώματά του και την ημέρα που τον γνώρισε επιτέλους από κοντά, μάλλον κάτι "χτύπησε" μέσα του. Κάτι που του έλεγε "Χάρι, μπορείς να τον ξεπεράσεις, μπορείς να ξεπεράσεις τον οποιονδήποτε".

Τότε ήταν ένα ψιλοπαχουλό παιδάκι, με ξανθά πολύ κοντά μαλλιά και ροδοκόκκινα μάγουλα. Ήταν σχετικά ψηλός για την ηλικία του, αλλά δεν γεννήθηκε ποτέ με το ταλέντο του Μέσι για παράδειγμα. Γι’ αυτό και οι προπονητές του στην αρχή τον δοκίμαζαν ως αμυντικό χαφ. Ή δεν τον δοκίμαζαν και καθόλου. Ο Χάρι, όμως, είχε αποφασίσει τι θέλει να γίνει. Ο καλύτερος. Και το έριξε στη δουλειά. Έκανε ατελείωτες προπονήσεις, έχυσε πολλά κιλά ιδρώτα και έφαγε αρκετά ‘χαστούκια’ για να καταφέρει να γίνει σήμερα ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου. Αυτό το πάθος και τη θέληση είδαν στο πρόσωπό του οι άνθρωποι της HUGO BOSS και τον έκαναν πρεσβευτή του νέου αρώματος Boss Bottled United.

Ο Χάρι Κέιν δεν είναι ο Άγγλος που έχεις συνηθίσει

Το βασικό στοιχείο που δούλεψε πολύ ο Κέιν ήταν τα τελειώματά του. "Δεν με ενδιαφέρει να πετύχω γκολ με ψαλιδάκι, θέλω απλά να στείλω τη μπάλα στα δίχτυα. Με οποιονδήποτε τρόπο". Αυτό έλεγε πάντα. Και γι’ αυτό πλέον θεωρείται "δολοφονικός" μέσα ή έξω από την περιοχή. Τελειοποίησε τα σουτ με το δεξί, πόδι στο οποίο όταν φτάνει η μπάλα, οι Άγγλοι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν. Δουλεύει πολύ και με το αριστερό, όμως αυτό που επιδιώκει τα τελευταία χρόνια είναι να αξιοποιήσει σωστά και το ύψος του. Θα μπορούσε να έχει πετύχει πολύ περισσότερα γκολ με κεφαλιά ως παίκτης των 188 εκατοστών. Βελτιώνεται, όμως, συνεχώς.

Αυτό που τον κάνει σίγουρα να διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή της εποχής μας είναι το γεγονός ότι είναι τόσο προσηλωμένος στο στόχο του, το ποδόσφαιρο, που δεν έχει πρόβλημα να θυσιάσει πολλά πράγματα στη ζωή του για να το πετύχει. Το κυριότερο όλων, η κοινωνική του ζωή. Ο Χάρι δεν βγαίνει έξω, δεν πίνει αλκοόλ ποτέ, δεν τρώει τίποτε εκτός προγράμματος, εκτός κι αν έχει άδεια από τον σεφ που έχει προσλάβει και του μαγειρεύει 24/7 στο σπίτι του. Σηκώνεται, πηγαίνει προπόνηση, γυρνάει σπίτι, κάθεται με την οικογένειά του, ξεκουράζεται και την επόμενη ημέρα πάλι το ίδιο. Ενδιάμεσα πηγαίνει και καμιά βόλτα με τα λαμπραντόρ του. Και όπως λέει ο ίδιος, το απολαμβάνει.

Είναι πολύ δύσκολο για έναν σταρ του βεληνεκούς του να μην απασχολεί τον Τύπο με την προσωπική του ζωή, με τις βόλτες του, με κάποιο ερωτικό σκάνδαλο, με κάτι μεμπτό τέλος πάντων. Κι όμως το αγαπημένο παιδί των Άγγλων δεν μπαίνει σχεδόν ποτέ σε εξώφυλλα για κάτι μη αθλητικό. Είναι αρραβωνιασμένος με τον παιδικό του έρωτα, την Κέιτ Γκούντλαντ, με την οποία έφεραν στον κόσμο πριν ενάμιση χρόνο και μια αξιαγάπητη κορούλα, την Άιβι.

"Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είμαι με άλλη γυναίκα τώρα που με γνωρίζουν. Δεν θα μπορούσα να καταλάβω αν κάποια είναι μαζί μου για τον Κέιν ή για τον Χάρι", έχει πει και δεν έχει άδικο. Ο Χάρι και η Κέιτ παραμένουν ερωτευμένοι σχεδόν μια δεκαετία και το δείχνουν μάλιστα συχνά πυκνά με ρομαντικά ποσταρίσματα στο Instagram.

Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, όμως, σωστά; Ο Κέιν δεν είναι ρομπότ, είναι άνθρωπος και έχει κι αυτός τις δικές του. Η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι τα αρώματα. "Δεν μπορώ να περάσω από ένα μαγαζί με αρώματα και να μην σταματήσω". Όσο για το αγαπημένο του; Δεν είναι άλλο από το νέο άρωμα της HUGO BOSS, το Boss Bottled United, το οποίο του δίνει ένα έξτρα μπουστάρισμα αυτοπεποίθησης εκτός γηπέδου.

Ο Χάρι Κέιν δεν είναι ο Άγγλος που έχεις συνηθίσει

Δεύτερη αδυναμία του είναι το γκολφ, με το οποίο μάλλον κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα έχει περισσότερο χρόνο, μπορεί να ασχοληθεί και πιο σοβαρά. Λατρεύει να παίζει γκολφ στις διακοπές του. Σημείωση: Είναι μόλις 24 έτσι; Αλλά το ζει σαν λίγο πιο μεγάλος. Τρίτη του αδυναμία είναι η σοκολάτα, όμως έχει αυτοσυγκράτηση. Δεν θα φάει αν δεν του το επιτρέψει ο διατροφολόγος του. Εντάξει και να φάει μία εκτός προγράμματος τον συγχωρούμε.

Το σίγουρο είναι ότι ο Χάρι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να ξεχωρίσει και να γράψει τη δική του χρυσή ποδοσφαιρική ιστορία. Έχει ήδη καταφέρει να διαψεύσει όλους εκείνους που τον απέρριψαν όταν ήταν μικρός. Πείσμωσε, πάλεψε, δούλεψε σκληρά και τώρα βρίσκεται στην κορυφή. Και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον ρίξει από εκεί.

Θέλεις να είσαι εσύ ένας από τους πέντε τυχερούς που θα κερδίσουν από ένα άρωμα Boss Bottled United της HUGO BOSS για να νιώσεις λίγη την αύρα του Χάρι Κέιν; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό και μπες στην κλήρωση.

Διάβασε τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού

Διαβάστε την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και τα δικαιώματα σας

Διαβάστε την πολιτική προστασίας

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ